26 Ιουλ 2017

Στην Υπουργό Εργασίας το θέμα του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης Μήλου.

Οι Βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνιος Συρίγος και Νίκος Μανιός καταθέτουν αναφορά το έγγραφο του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μήλου της 20.07.2017 με αρ. πρωτ.26/2017 σχετικά με το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης Μήλου. Το έγγραφο αναφέρει σχετικά ότι: «Βάσει του σχεδίου Π.Δ Οργανισμού ΕΦΚΑ καθώς και οργανογράμματος που έχει δημοσιευτεί από το γραφείο του Διοικητή ΕΦΚΑ, σχετικά με τα Γραφεία Κοινωνικής ασφάλισης και συγκεκριμένα για την Μήλο , πρόκειται να ψηφιστεί το Γραφείο της Μήλου να ανήκει στην Νάξο και όχι στο Περιφερειακό Πειραιά που ανήκει σήμερα καθώς και θα μειωθούν αρμοδιότητες. Παρακαλούμε να μείνει το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης Μήλου ως έχει στο Περιφερειακό Πειραιά και με τις αρμοδιότητες που ήδη έχει σήμερα….»
Αναλυτικά η επιστολή του Συνδέσμου Επαγγελματιών Μήλου στους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ:
«Aξιότιμοι κύριοι,
Πληροφορηθήκαμε ότι βάσει του σχεδίου Π.Δ Οργανισμού ΕΦΚΑ καθώς και οργανογράμματος που έχει δημοσιευτεί από το γραφείο του Διοικητή ΕΦΚΑ, σχετικά με τα Γραφεία Κοινωνικής ασφάλισης και συγκεκριμένα για την Μήλο, πρόκειται να ψηφιστεί το Γραφείο της Μήλου να ανήκει στην Νάξο και όχι στο Περιφερειακό Πειραιά που ανήκει σήμερα καθώς και θα μειωθούν αρμοδιότητες.
Λαμβάνοντας υπόψη υποσχέσεις που είχαμε από την προηγούμενη Διοίκηση του ΙΚΑ σε συνάντηση που είχαμε στο νησί μας με εμάς και με τους άλλους φορείς τις Μήλου, ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού μας με την αλλαγή του Υπ/τος ΙΚΑ Μήλου σε γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης,
Παρακαλούμε να μείνει το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης Μήλου ως έχει στο Περιφερειακό Πειραιά και με τις αρμοδιότητες που ήδη έχει σήμερα.
Είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα οι πολίτες. Αν συνυπολογίσουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση ( μια και με τον Πειραιά υπάρχει) και τα έξοδα για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, την διαμονή και το φαγητό.
Μετά το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Μήλου την υποβάθμιση του υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α. Μήλου την μεταφορά του ΟΑΕΔ στην Σαντορίνη, το κλείσιμο του γραφείου του ΣΕΠΕ αλλά και την κατάργηση του προνομιακού Φ.Π.Α. στα νησιά μας, άλλη μία ενέργεια έρχεται ώστε να προσθέσει άλλο ένα πρόβλημα.
Με όλα τα παραπάνω έχει απαξιωθεί το νησί μας, συνεχώς ψηφίζετε κάποιος νόμος που μας υποβαθμίζει, καταργεί την έννοια και την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας αγνοεί τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας, και όλα λειτουργούν ως ανασταλτικός παράγοντας στην αναπτυξιακή και πληθυσμιακή πορεία του.
Να σεβαστείτε τους νησιώτες, μόνιμους κατοίκους και επαγγελματίες της Μήλου.»
Πηγή : https://www.mileikanea.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...