18 Ιουλ 2017

Σε Αντίπαρο και Πάρο ο Γιώργος Λεονταρίτης

Τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου επισκέπτεται από χθες ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για τον εορτασμό της Πολιούχου της Αντιπάρου Αγίας Μαρίνας.
Αντίπαρος καλεί Περιφέρεια
Τη συνδρομή της Περιφέρειας για έργα που άπτονται της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αντιπάρου ζήτησε από τον κ. Λεονταρίτη ο δήμαρχος του νησιού κ. Φαρούπος, σε συνάντηση που είχαν.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φαρούπος ζήτησε συνδρομή της Περιφέρειας για τη συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου από τη Χώρα στον Άη Γιώργη, καθώς και την επισκευή του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Αντιπάρου, την αναγκαιότητα υλοποίησης των οποίων διαπίστωσε από κοντά ο αντιπεριφερειάρχης σε επιτόπια αυτοψία που διενήργησε.
Ο κ. Λεονταρίτης αναγνώρισε ότι πρέπει να γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις και δεσμεύθηκε ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα συνδράμει, μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, τον Δήμο Αντιπάρου στο επίπεδο της σύνταξης μελετών προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει στη χρηματοδότηση των εργασιών. «Σε μια αρκετά δύσκολη περίοδο για την αυτοδιοίκηση, η συνεργασία Δήμων και Περιφέρειας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιδιωκόμενη πρόοδο και ανάπτυξη» δήλωσε σχετικά, επισημαίνοντας πως «η Περιφερειακή Αρχή αφουγκράζεται τα προβλήματα και μέσα από πρωτοβουλίες και σκληρή δουλειά προσπαθεί και δίνει λύσεις σε αυτά».
leontaritis mpizas kobaios
Κατάθεση αιτημάτων και από τους φορείς της Πάρου
Στην Πάρο ο αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον έπαρχο και πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου κ. Μπιζά, συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Κωβαίο, παρουσία της αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κας Σαρρή και του ομότιτλού της επί των οικονομικών και των θεμάτων τουρισμού κ. Χριστόφορου και συζήτησε μαζί τους την πορεία των έργων που εκτελούνται στο νησί, καθώς και τα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει.
Στη συνάντηση κυριάρχησε το θέμα της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του κλειστού γηπέδου (διαμόρφωση εξωτερικών χώρων) στο σχολικό συγκρότημα της Μάρπησσας και της συνδρομής της Περιφέρειας στην ενίσχυση των υποδομών του νησιού (κατασκευή του κλειστού γηπέδου στην Παροικιά, εκτεταμένες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και επισκευές στα σχολικά συγκροτήματα της Πάρου), με τον κ. Λεονταρίτη να δεσμεύεται ότι εφόσον ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μελέτες, η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την υλοποίηση των έργων.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής ευχαρίστησαν τον κ. Λεονταρίτη, εξήραν την μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία τους και εξέφρασαν την πεποίθηση τους πως ανάλογη θα είναι και η συνέχεια.
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...