29 Ιουλ 2017

Ο τουρισμός στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των νησιών του Ν. Αιγαίου

Τη συνδρομή της κυβέρνησης για τη συνέχιση του πλάνου προώθησης του τουρισμού των νησιών, Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, την διετία 2018-2019, αποφάσισε να ζητήσει η περιφερειακή αρχή του Νοτίου Αιγαίου, παραμένοντας προσανατολισμένη στην υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης Τουρισμού, που μέχρι σήμερα έχει δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα και που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.
Μετά και την έγκριση της σχετικής πρότασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη σημερινή (24/7) του συνεδρίαση, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρόκειται να υποβάλει αίτημα στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου “Προώθηση-Παρουσίαση της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε νησιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου” στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Νότιο Αιγαίο 2017-2020.Οι δράσεις του προτεινόμενου έργου, που καλύπτουν οριζόντια τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, περιλαμβάνουν τη συμμετοχή σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις τουρισμού καθώς και εκθέσεις ειδικού σκοπού (αγροτικών προϊόντων κλπ), με σκοπό την ανάδειξη του μοναδικού brand name κάθε νησιού, μέσα από ένα “πακέτο” συντονισμένων δράσεων προώθησης και δημοσιότητας. Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2017-2020 ανέρχεται συνολικά στο ύψος των 25 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά με την πρόταση: “Η προτεραιότητα και το βάρος που ρίχνουμε στην τουριστική προβολή, όπως και η υποβολή μιας πρότασης που να καλύπτει οριζόντια όλα τα νησιά της Περιφέρειάς μας, αποτελεί πολιτική επιλογή. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιεί το μεγαλύτερο πλάνο προώθησης του τουρισμού στη χώρα, μετά το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ. 
Αναγνωρίζοντας ότι ο τουρισμός είναι ο μοναδικός κλάδος της οικονομίας που παράγει εισόδημα και δημιουργεί θέσεις εργασίας, χρηματοδοτήσαμε με ίδιους πόρους το μεγαλύτερο πλάνο τουριστικής προβολής που είχε ποτέ το Νότιο Αιγαίο. Μέσα από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τα νησιά μας, επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε την συνέχειά του και για την διετία 2018-2019, διότι, παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επλήγη από την προσφυγική κρίση, αλλά και από μια σειρά άλλων παραγόντων που επηρέασαν την ανταγωνιστικότητά της ως τουριστικού προορισμού, εν τούτοις, κατάφερε να σημειώσει πρωτιές στους τομείς των αφίξεων και των εισπράξεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ και του ΙΤΕΠ.
 Τις θεαματικές επιδόσεις του Νοτίου Αιγαίου, παρά τις αντιξοότητες, επιδιώκουμε να τις διατηρήσουμε και να τις επεκτείνουμε, αξιοποιώντας για το σκοπό αυτό πόρους του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος”.
Πηγή : http://atlantea.news

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...