18 Ιουλ 2017

Από τα φιλόξενα νερά του Αιγαίου στις παγωμένες θάλασσες του Ειρηνικού Ωκεανού

Το Aqua Spirit από το επόμενο καλοκαίρι θα ταξιδεύει στις θάλασσες του δυτικού Καναδά. Φωτογραφία: BC Ferries.
ΜΟΝΤΡΕΑΛ. Από τα φιλόξενα νερά του Αιγαίου στις παγωμένες θάλασσες του Ειρηνικού. Η εταιρεία BC Ferries, με έδρα στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας στο δυτικό Καναδά, με ανακοίνωση του προέδρου της Μαρκ Κόλινς, που περιήλθε σε γνώση του «Ε.Κ.», επιβεβαίωσε την αγορά του μικρού οχηματαγωγού «Aqua Spirit», γνωστού στους κατοίκους των περισσοτέρων νησιών του Αιγαίου.
Το πλοίο στο παρελθόν εξυπηρετούσε δρομολόγια άγονων γραμμών από το Λαύριο και την Σύρο προς την Τήνο, την Ανδρο, την Κέα, την Κύθνο, την Πάρο, την Σίφνο, την Σέριφο, την Κίμωλο, την Ιο, τη Μήλο, τη Νάξο, τη Δονούσα, τα Κουφονήσια και νοτιότερα τα νησιά της Δωδεκανήσου.
Η BC Ferries, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, μόλις η επαρχιακή κυβέρνηση της Βρετανικής Κολομβίας πιστοποίησε την δημιουργία νέας ακτοπλοϊκής γραμμής, από το Port Hardy στην Bella Coola, βορειότερα του Βανκούβερ, έσπευσε στην διεθνή αγορά για ν’ αναζητήσει πλοίο ικανό ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες του δρομολογίου.
«Εξετάσαμε έναν μεγάλο αριθμό πλοίων, αποτεινόμενοι τόσο σε μεσίτες όσο και σε απ’ ευθείας επαφές και τελικώς καταλήξαμε σ’ αυτό το πλοίο εξαιτίας της χωρητικότητας και του αξιόπλοου χαρακτήρα του», αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.
Η καναδική εταιρεία, που έχει έδρα στην πόλη Βικτώρια, αγόρασε το «Aqua Spirit» από την ελληνική Sea jets αντί του ποσού των 8,75 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό να το νηολογήσει στη νέα γραμμή από την επόμενη χρονιά και η συμφωνία οριστικοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της BC Ferries, το πλοίο μήκους 75 μέτρων που ναυπηγήθηκε το 2000 μπορεί να μεταφέρει 35 οχήματα και 150 επιβάτες συν το πλήρωμά του. Θα περιέλθει στην δικαιοδοσία της εταιρείας τον επόμενο μήνα (Αύγουστο) όπου και θα ακολουθήσουν μεγάλης έκτασης μετασκευές αξίας 12,6 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων.
Οι μετασκευές αφορούν, κυρίως, στις μηχανές και στον συνοδευτικό εξοπλισμό (καταστρώματα, σαλόνια, γκαράζ κ.λπ.) καθώς και στην πλήρη αναμόρφωση των σωστικών μέσων και θα διαρκέσουν έως την επόμενη άνοιξη.
Το πλοίο, με νέο όνομα και νέα χρώματα, θα εκτελεί πέντε δρομολόγια την εβδομάδα διάρκειας 10 ωρών. Μεταξύ του Port Hardy και του Bella Coola, θα προσεγγίζει και μικρότερα λιμάνια όπως το Bella Bella, το Ocean Falls και το Shearwater στις δυτικές ακτές του Καναδά.
Πηγή : https://www.ekirikas.com/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...