28 Ιουλ 2017

Αναστέλλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις η ΠΕΝΕΝ

Την αναστολή των προγραμματισμένων απεργιακών κινητοποιήσεων, που είχε εξαγγείλει, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΠΕΝΕΝ, κατόπιν σειράς συναντήσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς.
Αναλυτκά η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:
"Το απεργιακό πρόγραμμα με σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε με αφετηρία την Ραφήνα η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ, με σκοπό την αντιμετώπιση και αποκατάσταση σειράς εργασιακών προβλημάτων που βρίσκονται στο στόχαστρο της Πανελλαδικής αγωνιστικής δράσης της ΠΕΝΕΝ στην επιβατηγό ναυτιλία, όπως ήταν αυτονόητο άσκησε τεράστια πίεση τόσο προς τις εμπλεκόμενες Ναυτιλιακές Ακτοπλοϊκές εταιρίες όσο και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΕΝ.
Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων και κάτω από το βάρος των προγραμματισμένων απεργιακών κινητοποιήσεων από 1 έως 4 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές και επαναλαμβανόμενες συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων της ΠΕΝΕΝ και των συγκεκριμένων Ναυτιλιακών εταιριών στις οποίες τέθηκε το πλαίσιο των διεκδικήσεων για τα εργασιακά προβλήματα του κλάδου.
Κατάληξη αυτών των διαπραγματεύσεων ήταν να γίνουν αποδεκτά τα βασικά εργασιακά αιτήματα της ΠΕΝΕΝ και να δρομολογηθούν λύσεις για τα προβλήματα του κλάδου μας.
Έπειτα από την θετική έκβαση και την συμφωνία που επήλθε μεταξύ της ΠΕΝΕΝ και των αντίστοιχων Ακτοπλοϊκών εταιριών οι προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις αναστέλλονται.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ χαιρετίζει την αγωνιστική ανταπόκριση των μελών της στο κάλεσμά της και δηλώνει ότι το επόμενο διάστημα θα εντείνει την παρέμβαση και τον έλεγχό της προκειμένου να τηρηθούν στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα.
Ταυτόχρονα θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει την δράση της με στοχευμένες κινητοποιήσεις σε διάφορες άλλες Ακτοπλοϊκές – Πορθμειακές γραμμές και εταιρίες με σκοπό να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά παρόμοια εργασιακά προβλήματα που συνιστούν καταστρατήγηση της ναυτικής νομοθεσίας και της ισχύουσας ΣΣΕ.
Πέρα από την αυτοτελή – ανεξάρτητη δράση και κινητοποίηση της ΠΕΝΕΝ οφείλουμε να σημειώσουμε ότι χρειάζεται η επαγρύπνηση αλλά και η δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση όλων των Ναυτεργατών ώστε να αντιμετωπισθούν συνολικά τα οξυμένα Ναυτεργατικά προβλήματα που συνδέονται με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική όπως είναι οι σαρωτικές αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση, η ανεργία, η ανανέωση των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες και η αποκατάσταση των απωλειών στο Ναυτεργατικό εισόδημα και το βιοτικό τους επίπεδο.
Μπροστά στην οργανωμένη και συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης – εφοπλιστών, το ναυτεργατικό κίνημα πρέπει να δώσει την δική του αγωνιστική απάντηση με νέα απεργιακή κλιμάκωση.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ
Υ.Γ: Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ θέλει να ευχαριστήσει και δημόσια εργατικά – ναυτεργατικά σωματεία, συλλογικότητες και διάφορους κοινωνικούς φορείς για την συμπαράσταση που εξέφρασαν στην αγωνιστική διεκδίκηση της ΠΕΝΕΝ"
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...