20 Ιουλ 2017

Προωθήθηκε στους Δήμους το ερωτηματολόγιο για τους ιαματικούς φυσικούς πόρους απο το υπουργείο Ανάπτυξης

Μετά τη σκάλα φόρτωσης,Στο Μέγα Λιβάδι Σερίφου  περπατώντας πάνω στα βράχια ή χρησιμοποιώντας βάρκα θα φτάσετε στα Λουτρά. Πρόκειται για δύο μικρά πετρόχτιστα δωμάτια, στο εσωτερικό των οποίων ανέβλυζε ένα κοκκινωπό χλιαρό νερό με ιαματικές ιδιότητες. Τα κτίρια τα έχτισε ο διευθυντής των μεταλλείων, ο Γκρόμαν και όποιος εργάτης είχε πρόβλημα πήγαινε εκεί για να θεραπευτεί.
φωτο Jeanne Srf
Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την χρηματοδότηση των εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών έγινε τις προηγούμενες ημέρες καθώς εστάλει από το Υπ. Οικονομικών και Ανάπτυξης το ερωτηματολόγιο που παρουσίασε η κ.Ευγενία Φωτονιάτα στο ΔΣ του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας στις 22 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Παρακαλούνται τα στελέχη που θα ασχοληθούν με την συμπλήρωση του αν έχουν την οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση να απευθυνθούν στον ΣΔΙΠΕ για διευκρυνήσεις
Συμπλήρωση ερωτηματολογίου για τη συμμετοχή σε πρόσκληση χρηματοδότησης Ι.Φ.Π.
Αξιότιμοι /ες Κύριοι/ες
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας πρόσκλησης του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014 – 2020), που αφορά στους Ιαματικούς Φυσικούς Πόρους (Ι.Φ.Π.) την ανάδειξη και την αξιοποίησή τους και στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών, αποστέλλουμε προς συμπλήρωση το παρόν ερωτηματολόγιο σε όλους τους Δήμους της Χώρας. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου έχει ως σκοπό την αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης με γνώμονα το βέλτιστο σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής παρέμβασης.
Παρακαλούμε για την ταχεία και ακριβή συμπλήρωση του παρόντος ερωτηματολογίου, καθώς η συλλογή των ζητούμενων δεδομένων θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στη διαμόρφωση της επικείμενης πρόσκλησης. Επισημαίνεται ότι, φορείς οι οποίοι δεν θα συμπληρώσουν το παρόν ερωτηματολόγιο που θα αποτυπώνει την ύπαρξη των Ι.Φ.Π. της περιοχής τους, δεν θα έχουν δικαίωμα υποβολής πρότασης χρηματοδότησης στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης πρόσκλησης.
Για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, ακολουθείτε το σύνδεσμο «Έναρξη ερωτηματολογίου» στο κύριο σώμα του παρόντος ηλεκτρονικού μηνύματος. Σημειώνεται ότι η αποθήκευση των δεδομένων γίνεται αυτόματα, ανά σελίδα συμπλήρωσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συλλογής δεδομένων. Μπορείτε να επανέρχεστε στο μενού συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου για ενδεχόμενες τροποποιήσεις/προσθήκες στοιχείων, επιλέγοντας ξανά το σύνδεσμο «Έναρξη ερωτηματολογίου».
Οι υποβολές των ερωτηματολογίων μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι 29.09.2017.
Για πληροφορίες - οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου μπορείτε να απευθύνεστε στο Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, κα Μαρίνα Γαλανοπούλου, τηλ.: 210 3332658, e-mail: mgalanopoulou@mnec.gr, κα Μαρία Πουλάκη, τηλ.: 210 – 3332832, 210 – 3332845, e-mail: mpoulaki@mou.gr
Παρακαλούμε για την όσο το δυνατό ταχύτερη ανταπόκρισή σας και σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.
Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Τομεακών Ε.Π. ΕΤΠΑ & ΤΣ
Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο και κατεβάστε το ερωτηματολόγιο
Ερωτηματολόγιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης / Ειδικής Γραμματείας ΕΤΠΑ & ΤΣ προς τους Δήμους για τη χαρτογράφηση των υποδομών ιαματικού τουρισμού
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας πρόσκλησης χρηματοδότησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία - ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014 – 2020), που αφορά στην αξιοποίηση των Ιαματικών Φυσικών Πόρων (ΙΦΠ), το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία Τομεακών Ε.Π., ΕΤΠΑ & ΤΣ προώθησαν προς όλους τους Δήμους της χώρας στοχευμένο ερωτηματολόγιο μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Στόχοι της εν λόγω έρευνας είναι η αποτύπωση της παρούσας κατάστασης των ιαματικών φυσικών πόρων (ΙΦΠ) της χώρας, η χαρτογράφηση των αναγκών ανάδειξης και αξιοποίησης τους καθώς επίσης και των αναγκών αναβάθμισης των εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών. Οι πληροφορίες και τα δεδομένα που θα συλλέξει και θα επεξεργαστεί η Ειδική Γραμματεία Τομεακών Ε.Π., ΕΤΠΑ & ΤΣ, θα συντελέσουν καθοριστικά στην έκδοση της σχετικής αναπτυξιακής πρόσκλησης με την αξιοποίηση των εθνικών και κοινοτικών πόρων μέσα στο φθινόπωρο.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ελλάδα διαθέτει ιδιαίτερα πλούσιο υδάτινο ιαματικό δυναμικό σε διαφορετικά περιβάλλοντα του ελληνικού γεωγραφικού χώρου, η αναβάθμιση και η προβολή του, αποτελεί στρατηγική ανάγκη. Η ορθή επένδυση στον τομέα του θερμαλισμού, θα συμβάλει στο να αποτελέσουν οι δήμοι που διαθέτουν ιαματικές πηγές, πόλο έλξης για επισκέπτες βρισκόμενους υπό θεραπεία ή που απλώς επιθυμούν να επωφεληθούν από τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο ένα πρόσθετο διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν για τη χώρα.
Η έρευνα γίνεται με απλό και λειτουργικό τρόπο, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας συμπλήρωσης ερωτηματολογίου και θα έχει διάρκεια δύο μηνών (μέχρι 29.09.2017).
Πηγή : http://thermalsprings.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...