20 Ιουλ 2017

Επιστρέφει... Διεθνές το 6ο Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου

Στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων Σύρος – Πολιτισμός πραγματοποιείται φέτος το “6ο Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου”. Από το 2012 μέχρι σήμερα, ακορντεονίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό δίνουν κάθε χρόνο ραντεβού στο Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου. Κοινό σημείο αναφοράς το πάθος τους για τη μουσική, με το ακορντεόν να πρωταγωνιστεί σε ποικίλα είδη μουσικής όπως στην παραδοσιακή, στην κλασσική, στη Βαλκανική και στη σύγχρονη μουσική.
Το Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου 2017 γίνεται επίσημα πλέον διεθνές, με τη μουσική συνάντηση Ελλάδας και Γαλλίας και τη συμμετοχή μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό !
Οι συμμετέχοντες του Φεστιβάλ έρχονται από την όλη την Ελλάδα, όπως και κάθε χρόνο και ειδικότερα από τη Σάμο, τις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Κέρκυρα, το Αίγιο, τα Μετέωρα, τη Δυτική Μάνη, τη Χαλκίδα, την Αθήνα, την Κύπρο, τη Γαλλία και τη μακρινή και εξωτική Ινδία.
Ενας «Oύριος Άνεμος» θα φέρει κοντά τους «εραστές» του ακορντεόν στην όμορφη και καλοκαιρινή Σύρο.
Φέτος, το 6ο Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου ανοίγει τους ορίζοντές του και γίνεται η αφορμή να συναντηθούν μουσικά η Ελλάδα και η Γαλλία με θέμα την αστική λαϊκή μουσική στις δύο χώρες. Από τις 31 Ιουλίου μέχρι και τις 5 Αυγούστου θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο Κέντρο Άγιος Παύλος (στη Ποσειδωνία):
·         σεμινάρια με 45 συμμετέχοντες μουσικούς
·         διαλέξεις ανοιχτές στο κοινό
·         εργαστήριο συντήρησης και επισκευής οργάνων,
·         έκθεση για το ακορντεόν και τον Κόσμο της Μουσικής, που θα περιλαμβάνει όργανα, βιβλία, παρτιτούρες, φωτογραφίες
·         και οπωσδήποτε κάθε βράδυ συναυλίες με εξαιρετικούς μουσικούς στην Άνω Σύρο, στο Φοίνικα, στο Κίνι, στην Ποσειδωνία, στον Πάγο και στην Ερμούπολη
Κάθε βράδυ τιμούμε και παίζουμε ακορντεόν σε ένα διαφορετικό μέρος του νησιού.
Το Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου είναι συνδιοργάνωση του «Ούριου Άνεμου», με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης και τον Επιμορφωτικό Φιλοτεχνικό Σύλλογο “Ο Φοίνικας, Σύρου” με την υποστήριξη του Ναυτικού Οικολογικού Πολιτιστικού Ομίλου Κινίου.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Christelle Loukitch: 6976660869 Κάντια Πρίντεζη : 6971804186
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...