26 Ιουλ 2017

Μέχρι τις 4 Αυγούστου η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις κινηματογραφικές παραγωγές στα νησιά

Εγκρίθηκε από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με αντικείμενο τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα, μέσω της παροχής επενδυτικών κινήτρων, το οποίο θα αφορά δραστηριότητες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο έως τις 4 Αυγούστου.
Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής παρέστησαν χθες το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, προκειμένου να στηρίξουν το νομοσχέδιο που θέτει τις βάσεις για την υλοποίηση της μεγάλης επενδυτικής πρότασης των Αμερικανών παραγωγών του Hollywood για τη δημιουργία μόνιμων κινηματογραφικών studios και σχολής κινηματογράφου στη Σύρο.
hollywood epitropi boylis 1
Οι εκπρόσωποι της περιφερειακής αρχής εξέφρασαν τόσο την ικανοποίηση τους για τα αποτελέσματα της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή, όσο και την αισιοδοξία τους για τη δυναμική είσοδο της Σύρου και των νησιών στο «παιχνίδι» των μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών, με τεράστια οφέλη για την οικονομία και τον τουρισμό τους.
Υπενθυμίζεται ότι το project με τίτλο «Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Σχέδιο στη Σύρο» κατατέθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προκειμένου αυτή να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών με τα ίδια επενδυτικά κίνητρα που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη. Η επένδυση φέρει την υπογραφή του Steven Bernstein (ενός εκ των κορυφαίων σκηνοθετών - παραγωγών του Χόλιγουντ), ενώ στην επενδυτική ομάδα συμμετέχουν και άλλοι καταξιωμένοι παραγωγοί, σκηνοθέτες και κινηματογραφιστές, όπως οι Richard Gladstein, Andrew Lane, Martin Meunier, George Macropulos και Gary Romolo Fiorelli.
Το ύψος μόνο της αρχικής επένδυσης προϋπολογίζεται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ, με προοπτική να εκτιναχθεί κατά πολύ περισσότερο με την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου.
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...