25 Ιουλ 2017

4 καλλιτέχνες με ιδιαίτερη ευαισθησία στην προσωπική φωτογραφική καταγραφή τους συναντιούνται στον Περσέα

Ο Δημοτικός ξενώνας «ΠΕΡΣΕΥΣ» στο Λιβάδι Σερίφου, ο συμπαγής αυτός όγκος με τις λιτές γραμμές δίπλα από τη θάλασσα, για τρίτη συνεχή χρονιά ανοίγει τις ταλαιπωρημένες πόρτες του και φωτίζεται. 
Φωτίζεται από φωτογραφίες, χρώματα, εγκαταστάσεις και βίντεο, εδραιώνοντας αλλά και προβάλλοντας την ενεργή παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού.

Οι κοιτώνες του ξενώνα φιλοξενούν τέσσερεις καλλιτέχνες με ιδιαίτερη ευαισθησία στην προσωπική φωτογραφική καταγραφή τους.


Οι εφήμερες ματιές τους αιχμαλωτίζουν στιγμές, κινήσεις, χειρονομίες και εκφράσεις φευγαλέες. Αποτυπώνουν σημάδια αναγνωρίσιμα από το πέρασμα οικείων ανθρώπων.

Καθένας με την επιλογή των θεμάτων του, την αισθητική προσέγγιση και τον αυθορμητισμό του, ανιχνεύει στοιχεία βαθιά χαραγμένα μέσα στη συνείδηση και το χρόνο, ενώ διακατέχεται από την επιθυμία να κοινωνήσει μέσα από την προβολή τους τις φυσικές αλλά και πολιτισμικές αξίες του τόπου μας, αδιαπραγμάτευτα χαρακτηριστικά του.

Η είσοδος με την ευρύχωρη ρεσεψιόν και η αίθουσα αναμονής του ξενώνα θυμούνται το πρόσφατο παρελθόν αφηγούνται την ιστορία τους και την ιστορία του κτηρίου, που ενσωματώνει στη μορφή του το τοπικό «ιδίωμα» και διατηρεί ένα μέρος από τη μαγεία του φυσικού τοπίου.
Θυμούνται και σκιαγραφούν την προσωπικότητα και την πορεία του διακεκριμένου αρχιτέκτονα του κτηρίου, εξαιρετικά σημαντικού για την εποχή του, του Φίλιππου Βώκου.

Μνήμες διαχρονικές. Πορείες. Δια-δρομές.
Αννα Σκιαδά, επιμέλεια έκθεσης
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...