30 Ιουλ 2017

Τελένικος ..37 χρόνια προσφοράς στο νησί της Σερίφου

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΕΛΕΝΙΚΟΥ.
Με πρωτοστάτες μία ομάδα νέων του χωριού Καλλίτσος στις 12 Αυγούστου 1981 , σε Λαϊκή Συνέλευση στο χωριό, αποφασίζεται η δημιουργία Συλλόγου με την επωνυμία «Πνευματικός Εξωραϊστικός Οικολογικός εκπολιτιστικός Σύλλογος ΤΕΛΕΝΙΚΟΣ», που αργότερα επεκτάθηκε και στα χωριά Γαλανή και Πλατύ Γιαλό.
Το 1982, εγκρίνεται το Καταστατικό του Συλλόγου. Ονοματοδότης του Συλλόγου ο αείμνηστος Παναγιώτης Χρυσολωράς. Μεγάλος οραματιστής και μετέπειτα Κοινοτάρχης και Δήμαρχος Σερίφου.
Ακολούθησαν χρόνια ανάπτυξης της περιοχής, αλλά και του νησιού γενικότερα. Υδρεύσεις, αποχετεύσεις, Βιολογικοί καθαρισμοί (από τους πρώτους στις Κυκλάδες), εξωραϊστικά έργα στους οικισμούς Καλλίτσου, Γαλανής και Πλατύ Γιαλού, δενδροφυτεύσεις δασικών, καλλωπιστικών και καρποφόρων δένδρων. Επίσης δημιουργήσαμε αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Σαν Σύλλογος δωρίσαμε στην τότε Κοινότητα και τώρα Δήμο Σερίφου το πρώτο ανοιχτό απορριμματοφόρο στο νησί.
Ο Σύλλογος αλλά και μέλη του Συλλόγου πρωταγωνίστησαν αλλά και πρωταγωνιστούν πάντα στα κοινά του νησιού μας.
Φίλες και φίλοι. Είναι καιρός πλέον να γίνει μία νέα αρχή, για ένα Σύλλογο πιο δυνατό, τόσο σε μέλη αλλά και σε παρουσία στο νησί και έξω από αυτό, σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει το νησί μας αλλά και γενικά η Πατρίδα μας.
Πιστεύω ότι μόνο συλλογικά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και τα προβλήματα που συνεχώς πληθαίνουν.
Εμπρός λοιπόν για μία καινούρια Αρχή.
Όλοι μας στην Συνέλευση της 12ης Αυγούστου 2017 και ώρα 19.00, Έτσι ώστε μετά από 37 ολόκληρα χρόνια να φέρουμε τον Σύλλογο εκεί που του αξίζει.
Υ.Γ. Για περισσότερες λεπτομέρειες στην Γενική Συνέλευση.
Ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου και μέλος των Δ.Σ για 30 συνεχόμενα χρόνια.
Αλέξανδρος Λιβάνιος.

Πηγή : Αλέξανδρος Λιβάνιος.

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...