20 Ιουλ 2017

Με 2.893.000 ευρώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενισχύει 139 νέους αγρότες, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης των νέων αγροτών
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου , εντάχθηκαν 139 νέοι γεωργοί , στο Μέτρο των Νέων Γεωργών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014- 2020).
Οι ενταχθέντες νέοι γεωργοί θα εισπράξουν συνολικά το ποσό των 2.893.000 ευρώ .
Η απόφαση αυτή, στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016, είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας της Περιφερειακής Αρχής να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν τη διαδικασία ένταξης νέων αγροτών στο ΠΑΑ 2014 – 2020, που θα συμβάλλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών, οι οποίοι, με το πέρας του Προγράμματος, θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις, ενισχύοντας και προσδίδοντας νέα δυναμική στον πρωτογενή τομέα στο Νότιο Αιγαίο.
Επίσης ο Περιφερειάρχης υπέγραψε και τη σχετική Σύμβαση Διασφάλισης Παρεχόμενων Υπηρεσιών με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) , προκειμένου να ξεκινήσουν οι σχετικές πληρωμές των παραπάνω νέων γεωργών από τον Οργανισμό.
Το Μέτρο Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.). Την γενικότερη ευθύνη για την εποπτεία της οργάνωσης, εφαρμογής και παρακολούθησης του Μέτρου έχει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η παρακολούθηση και η επίβλεψη της υλοποίησης της πράξης και του επιχειρηματικού σχεδίου κάθε δικαιούχου, γίνεται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου και Κυκλάδων
Πηγή : https://www.parianostypos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...