25 Ιουλ 2017

24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις στις ακτοπλοϊκές γραμμές στο λιμάνι της Ραφήνας

Τα δρομολόγια που θα επηρεαστούν
Η ΠΕΝΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΣΕ
Την κήρυξη προειδοποιητικών 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων στους ναύτες-μέλη των πληρωμάτων πλοίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές στο λιμάνι της Ραφήνας, προαναγγέλλει........
με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), καταγγέλλοντας ότι συγκεκριμένες εταιρείες κάνουν υπερβάσεις των ωραρίων εργασίας και χρόνου ανάπαυσης των πληρωμάτων αλλά δεν καταβάλλουν υπερωριακή απασχόληση.
Σε συνέχεια της εξώδικης επιστολής μας σχετικά με τα προβλήματα στην Ακτοπλοϊκή γραμμή Ραφήνας – Κυκλάδων και την αναλυτική παρουσίαση – προβολή των εργασιακών προβλημάτων του κλάδου μας και επειδή έως και σήμερα οι αναφερόμενες εταιρίες που έχουν δρομολογημένα πλοία δεν ανταποκρίθηκαν με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων των μελών μας (τα οποία αφορούν υπερβάσεις ωραρίων εργασίας, χρόνου ανάπαυσης, μη καταβολή υπερωριακής απασχόλησης κ.λπ), η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ σε συνεδρίασή της στις 24/7/2017 αποφάσισε τα παρακάτω:
Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την 1/8/2017 στο Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο «TERAJET» της εταιρείας SEAJETS έναρξη 06.00 π.μ και λήξη 2/8/2017 ώρα 06.00 π.μ (προγραμματισμένο δρομολόγιο πλοίου 1/8/2017 ώρα 07.40 π.μ).
Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 2/8/2017 στο Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.» της εταιρείας FASTFERRIES έναρξη 06.00 π.μ και λήξη 3/8/2017 ώρα 06.00 π.μ (προγραμματισμένο δρομολόγιο πλοίου 2/8/2017 ώρα 07.25 π.μ).
Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 3/8/2017 στο Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο «SUPERRUNNER» της εταιρείας GOLDENSTARFERRIES έναρξη 06.00π.μ και λήξη 4/8/2017 ώρα 06.00 (προγραμματισμένο δρομολόγιο πλοίου 3/8/2017 ώρα 07.15 π.μ).
Οι παραπάνω απεργιακές κινητοποιήσεις είναι προειδοποιητικές και εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αναφερόμενα αιτήματα η ΠΕΝΕΝ θα κλιμακώσει την αγωνιστική της δράση με 24ωρη απεργία σε όλα τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία της γραμμής Ραφήνας – Κυκλάδων στις 4/8/2017 με έναρξη της 24ωρης απεργίας ώρα 05.00 π.μ και λήξη στις 5/8/2017 ώρα 05.00 π.μ.
Σημειώνουμε ότι τα δρομολογημένα πλοία στην ανωτέρω γραμμή είναι τα παρακάτω:
  • TERA JET
  • PAROS JET
  • FAST FERRIES ANDROS
  • ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΠ.
  • ΘΕΟΛΟΓΟΣΠ.
  • SUPERFERRY
  • SUPERFERRY II
  • SUPERRUNNER
Η κινητοποίηση της ΠΕΝΕΝ γίνεται στα πλαίσια Πανελλαδικής αγωνιστικής δράσης η οποία είναι σε εξέλιξη από τον Γενάρη του 2017 και έχει ως σκοπό την αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων του κλάδου μας όπως είναι η υπερεργασία, η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι παραβιάσεις της ναυτικής νομοθεσίας για τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης (Δ.Σ 180) καθώς και η συστηματική καταστρατήγηση της ΣΣΕ ιδιαίτερα στον τομέα της μη καταβολής της υπερωριακής αμοιβής.
Για όλα τα παραπάνω προβλήματα ενημερώθηκαν σε διαδοχικές συσκέψεις – συναντήσεις οι εμπλεκόμενες εταιρείες καθώς επίσης και οι αρμόδιες Λιμενικές αρχές ΥΕΝ – Ραφήνας και η πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ, χωρίς ωστόσο έως και σήμερα να έχουν δοθεί ικανοποιητικές λύσεις.
Ανάλογες δράσεις η ΠΕΝΕΝ προγραμματίζει σε πλοία της Ακτοπλοΐας στον Πειραιά, στο Λαύριο καθώς και σε διάφορες Πορθμειακές γραμμές οι οποίες θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Για τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν στην εκτέλεση των δρομολογίων έχουν ακέραιη την ευθύνη οι συγκεκριμένες Ακτοπλοϊκές Ναυτιλιακές εταιρίες οι οποίες συστηματικά παραβιάζουν την ΣΣΕ και την υφιστάμενη νομοθεσία καθώς και οι αντίστοιχες Λιμενικές αρχές οι οποίες δεν ενεργούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, με συνέπεια να καταστρατηγούνται τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των μελών μας καθώς και όλων των Ναυτεργατών. 
Newsroom, mykonosticker.com
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...