29 Ιουλ 2017

24ωρες κινητοποιήσεις στα αεροδρόμια από 31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου

Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις προκηρύσσει η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριου Κυκλοφορίας (ΕΝΗΜΑΕΚ) της ΥΠΑ από τη Δευτέρα, 31 Ιουλίου έως και την Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017.Η απεργία αποφασίσθηκε από το ΔΣ της Ένωσης στη συνεδρίαση της 20ης Ιουλίου, κατά την οποία είχαν αποφασισθεί επίσης τρεις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες την 25η, 26η & 27η Ιουλίου 2017, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν.

Η Ένωση θεωρεί ότι παρόλες τις συνεχείς προσπάθειές της για διάλογο με την ιεραρχία και την πολιτική ηγεσία, συνεχίζεται η τακτική απαξίωσης και υποβάθμισης του κλάδου και του έργου των Η.Μ.Α.Ε.Κ.Το ΔΣ αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, καθώς σε απολογισμό της πορείας των αιτημάτων της Ένωσης διαπίστωσε ότι:

α) Παρότι είχε γίνει διακήρυξη ενιαίου διαγωνισμού για τα νέα συστήματα αεροναυτιλίας για τον οποίο είχαν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες πιστώσεις από το ΠΔΕ και το CEF2015, ο εν λόγω διαγωνισμός ματαιώθηκε και δεν υπάρχουν εξελίξεις, με κίνδυνο να χαθούν οι πιστώσεις.

 β) δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία εξέλιξη για τις τροπολογίες των θεσμικών αιτημάτων του κλάδου που αφορούν στον Ν. 4427/2016. Λόγω της πρόσφατης σεισμικής δόνησης που έπληξε το νησί της Κω, οι ΗΜΑΕΚ του αερολιμένα της Κω δεν θα συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

 Πηγή : http://www.tornosnews.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...