18 Ιουλ 2017

Στον Μέριχα της Κύθνου ολοκληρώθηκε ο 23ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Κυκλάδες 2017 “Cyclades Regatta”.

Στον Μέριχα της Κύθνου ολοκληρώθηκε ο 23ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Κυκλάδες 2017 “Cyclades Regatta”.
Το τέταρτο και τελευταίο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε από το Λιβάδι Σερίφου, με τους ιστιοπλόους να έχουν έναν βόρειο άνεμο έντασης 17 κόμβων στα πανιά τους, προκειμένου να διανύσουν την απόσταση των 22 ναυτικών μιλίων μέχρι την Κύθνο.
Η συγκεκριμένη ιστιοδρομία ήταν πολύ σημαντική, αφού καθόρισε και τη γενική κατάταξη του “Cyclades Regatta”:
*Στην κλάση ORCI στο 4ο σκέλος πρώτο τερμάτισε το σκάφος “ERYTOS II - COSMOTE” του ΝΟΠΦ με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο, ανεβάζοντας το στη 1η θέση OVERALL.
*Στην κλάση ORC Club στο 4ο σκέλος πρώτο τερμάτισε το σκάφος “NEMESIS” του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη τον Ζήση Δημητρίου. Ωστόσο, την 1η θέση OVERALL κατέκτησε το σκάφος “AFROESSA” του NAOB με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Γκρέτσο.
*Στην κλάση NON SPINNAKER στο τελευταίο σκέλος 1ο τερμάτισε το σκάφος “FLAME” του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη τον Δημήτρη Κεραμόπουλο. Την 1η θέση OVERALL κατέκτησε το σκάφος “DECISION” του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη τον Γιώργο Λάσδα.

cyclades regatta 2017 kythnos 2
Ο δήμαρχος Κύθνου κ. Γαρδέρης με τον αντιπρόεδρο του ΝΟΤΚ κ. Αντωνοπουλο και τον Έφορο Ανοιχτής Θάλασσας του ΝΟΤΚ κ. Θεοδωρίδη

Η τελετή λήξης και απονομής των επάθλων ξεκίνησε με τους μαθητές του νησιού να παρουσιάζουν έναν ωραίο, γρήγορο κυθνιώτικο μπάλο, υπό τους ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας, ενώ στη συνέχεια τα πληρώματα καλωσόρισε ο δήμαρχος Σταμάτης Γαρδέρης, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει για το νησί η ετήσια παρουσία των σκαφών του αγώνα.
Έπειτα, ο Έφορος Ανοιχτής Θάλασσας του ΝΟΤΚ Αλέξανδρος Θεοδωρίδης εξέφρασε τον θαυμασμό του για τους νεαρούς χορευτές και ευχαρίστησε τον δήμαρχο κ. Γαρδέρη, την αντιδήμαρχο κα Φίλιππα, τον λιμενάρχη κ. Κουτσιανόπουλο και τον υπεύθυνο της Μαρίνας κ. Μπακογιάννη για την φιλοξενία τους και την πολύτιμη βοήθεια τους στον ασφαλή ελλιμενισμό όλων των σκαφών. Σύντομο χαιρετισμό προς τους τοπικούς φορείς και τους ιστιοπλόους απηύθυνε, επίσης, ο αντιπρόεδρος του ΝΟΤΚ Ανδρέας Αντωνόπουλος, ο οποίος ανανέωσε το ραντεβού για του χρόνου στο ίδιο μέρος για τον 24ο αγώνα ΚΥΚΛΑΔΕΣ “Cyclades Regatta”.

cyclades regatta 2017 kythnos 3
Ο κ. Γαρδέρης βράβευσε το σκάφος “ERYTOS II - COSMOTE” του ΝΟΠΦ με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο και το πλήρωμα του για την πρώτη νίκη στην κατηγορία ORC Ι

Κατόπιν ο race officer του αγώνα Γιώργος Κατέκος προχώρησε στην απονομή των επάθλων στους νικητές του 4ου σκέλους του αγώνα Σέριφος - Κύθνος. Το σκάφος “ERYTOS II - COSMOTE” του ΝΟΠΦ με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο βράβευσε για την πρώτη νίκη στην κατηγορία ORCi ο κ. Γαρδέρης, το σκάφος “NEMESIS” του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη τον Ζήση Δημητρίου βράβευσε για την πρώτη νίκη στην κλάση ORC Club ο λιμενάρχης κ. Κουτσιανόπουλος και το κύπελο για τη πρώτη νίκη στη κατηγορία N/S έδωσε η κα Φίλιππα στο σκάφος “FLAME” του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη τον Δημήτρη Κεραμόπουλο.

cyclades regatta 2017 kythnos 4
Το κύπελο για την πρώτη νίκη στη κατηγορία NON SPINNAKER στο σκάφος “FLAME” του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη τον Δημήτρη Κεραμόπουλο και το πλήρωμα του

Τιμητικές πλακέτες δοθήκαν από τον κ. Θεοδωρίδη στον κ. Γαρδέρη για την πολύτιμη προσφορά και φιλοξενία του, όπως και στον κ. Κουτσιανόπουλο. Ένα ενθύμιο του ΝΟΤΚ δόθηκε στον κ. Μπακογιάννη για το σύνολο της βοήθειας του πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον αγώνα.
Τέλος, οι ιστιοπλόοι δοκίμασαν τοπικά θερμιότικα γλυκά, δίνοντας ραντεβού του χρόνου και πάλι στις Κυκλάδες.
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...