29 Ιουλ 2017

Υπάρχει αρμόδιος να πάρει θέση την Τρίτη (1/8) στο ΣΑΣ για την Άνδρο;

Πρέπει το Tera Jet να πιάνει ή όχι Άνδρο το φθινόπωρο; Τι συνέπειες θα έχει μια τέτοια απόφαση στις αφίξεις; Τι συνέπειες θα έχει για τις δύο συμβατικές εταιρείες της γραμμής μας; Το Tera Jet (φωτ. Εν Άνδρω).  
Οι πληροφορίες μας λένε πως την Τρίτη 1 Αυγούστου 2017 η εταιρεία Sea Jet θα καταθέσει πρόταση στο ΣΑΣ με την οποία θα ζητά το Tera Jet να δρομολογηθεί από 6 Σεπτεμβρίου και για ένα μήνα ή και λίγο περισσότερο και στην Άνδρο. Τουτέστιν θα κάνει την γραμμή ολόκληρη: Άνδρος-Τήνος-Μύκονος! Με 15 ευρώ εισιτήριο και μια περίπου ώρα ταξίδι!
 -  Υπάρχει άραγε κάποιος αρμόδιος να πάρει θέση για το θέμα αυτό την Άνδρο ή όχι;
Θυμίζουμε πως το Εν Άνδρω πρώτο επισήμανε τις συνέπειες των επικαλυπτόμενων δρομολογιών των δύο συμβατικών εταιρειών στην αρχή του καλοκαιριού.  Και προειδοποίησε και την Άνδρο και την Ραφήνα για τις συνέπειες. Μπορεί να μην μας άκουσαν οι εταιρείες και οι αρμόδιοι της Άνδρου, μας άκουσαν όμως οι μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες (Πρώτο Θέμα & Καθημερινή). Και έγραψαν. Και ξανάγραψαν. Από την Άνδρο μας «άκουσε» μόνο ο Έπαρχος. Όμως παρά την πολυήμερη προσπάθεια του δεν πέτυχε να φέρει σ' έναν λογικό συμβιβασμό στις εταιρείες. Οι άλλοι παράγοντες (δήμαρχος, συμπολίτευση και αντιπολίτευση) παρέμειναν βουβά πρόσωπα του έργου: θαλάσσια σύνδεση της Άνδρου με την Ραφήνα.
Όταν - στη συνέχεια - η Sea Jet ξεκίνησε την πολιτική των μεγάλων εκπτώσεων προς Τήνο-Μύκονο  πάλι το «Εν Άνδρω» βγήκε μόνο του και είπε πως “ο ανταγωνισμός αφήνει έξω την Άνδρο αυτό το καλοκαίρι”! Και πάλι διοικούντες και αντιπολιτευόμενοι παρέμειναν βουβοί μην τολμώντας να πουν μια λέξη!
Όταν ο ιδιοκτήτης της Sea Jet σε συνέντευξη του στο Εν Άνδρω εξληγησε τα όποια σχέδια του για την γραμμή και την Άνδρο διοικούντες και αντιπολιτευόμενοι πάλι δεν είπαν τίποτα. Και όταν οι δύο εταιρείες της γραμμής μας ξεκαθάρισαν στο «Εν Άνδρω» πως ¨η γραμμή παρά τα καλοκαιρινά πλήγματα θα έχει τον χειμώνα δύο πλοία" ακόμα μια φορά δεν ειπαν τίποτα! Τώρα έρχεται ηSea Jet και ζητά, πάλι, δρομολόγιο για Άνδρο στο μικρό καλοκαιράκι Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου με το Tera Jet.
Άραγε υπάρχει κάποιος αρμόδιος στον Δήμο να πει μια γνώμη για το θέμα; Μέχρι σήμερα σε καμία φάση της εφετινής ακτοπλοΐκής κρίσης δεν έχει μιλήσει ο δήμαρχος και ο ελλάσσον αντιπολιτευόμενος. Στέκουν:  "βουβοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα προσμένοντας ίσως κάποιο θαύμα". Κι αφήνουν το υπουργείο, που πελαγοδρομεί "να αποφασίσει για εμάς χωρίς εμάς";
«Εν Άνδρω
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...