25 Ιουν 2017

Γιατί η Σέριφος είναι η τέλεια επιλογή για ένα τριήμερο

Eίναι κοντά στην Αθήνα, έχει παραλίες με υπέροχα νερά, καλό φαγητό, γραφικές γωνιές και φιλόξενα μπαράκια. Να γιατί αυτό το μικρό κυκλαδίτικο νησί είναι η τέλεια επιλογή για ένα τριήμερο! Πάμε να δούμε αναλυτικά;
Τη Σέριφο την επισκέφθηκα πέρυσι, αρχές Ιουνίου. Λάτρεψα τα σοκάκια της, τα λευκά σπιτάκια με τα χρωματιστά παράθυρα, τα πρωινά υπό τον κυκλαδίτικο ήλιο, τα μαγαζάκια της με τα χειροποίητα και μη είδη, την ήρεμη και χαλαρή της ατμόσφαιρα και φυσικά, τις ειδυλλιακές παραλίες της.
pho
Το νησί έχει δυο Χώρες. Την Πάνω και την Κάτω, τις οποίες χωρίζουν σκαλιά. Στην Κάτω Χώρα θα βρεις καφέ και μπαράκια, ενώ στην Πάνω βρίσκεται η κεντρική πλατεία, με την εκκλησία και το Δημαρχείο. Τριγύρω, πολλά μαγαζάκια, αλλά και παρεΐστικα καφέ, που το βράδυ μεταλλάσσονται σε ρακομελάδικα. Γενικά, η Σέριφος χαρακτηρίζεται από την παρείστικη αυτή ατμόσφαιρα. Αισθάνεσαι οικεία. Κυριαρχεί παντού μια απλότητα, κάτι το ανεπιτήδευτο.
pho
Τι να κάνεις στη Σέριφο
Αξίζει να επισκεφτείς το Βενετσιάνικο Κάστρο, περίπου δέκα λεπτά μακριά από την κεντρική πλατεία. Είναι λίγο κουραστική η ανάβαση (την έκανα και μεσημέρι), αλλά η θέα πραγματικά σε ανταμείβει. Είναι συγκλονιστική! Τι λες να πας είτε νωρίς το πρωί είτε το απόγευμα, πριν πέσει ο ήλιος; Φαντάζομαι ότι θα έχει ακόμη πιο όμορφα χρώματα το τοπίο.
pho
Παραλίες
Να κολυμπήσεις στη «διπλή» παραλία του Αγίου Σώστη. Θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε εξωτικό νησί. Παραλία με παρθένα ομορφιά, κρυστάλλινα νερά, δυο ακτές (γι αυτό και «διπλή») και ένα γραφικό εκκλησάκι στο βάθος. Πες μου. Σκέφτεσαι πιο όμορφο σκηνικό;! Μην ξεχάσεις να φέρεις νερό και σνακ μαζί σου, καθώς η παραλία δεν είναι οργανωμένη.
photo
Να περπατήσεις στην άμμο της Ψιλή Άμμου. Μπορεί να μην έχω ιδιαίτερη συμπάθεια στην άμμο (την βρίσκω λίγο ενοχλητική, ειδικά στις Κυκλάδες που έχει αέρα), αλλά τη συγκεκριμένη την είδα με άλλο μάτι. Χρυσή και -περιέργως- απολαυστική. Φυσικά και η θάλασσα είναι εξίσου υπέροχη.
Πάμε και στη Βάγια τώρα. Επιβλητική. Το μεγαλύτερο μέρος της είναι απομονωμένο, αλλά θα βρεις κι ένα beach bar, αν θελήσεις να πιεις κάτι.
Ιδανική για μια τελευταία βουτιά, πριν πάρεις το καράβι της επιστροφής είναι τα Λιβαδάκια. Βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι, ενώ έχει πολλές επιλογές για καφέ και φαγητό.
Η αλήθεια είναι ότι σε αυτές πρόλαβα να πάω. Θα μπορούσα να κάνω beach hopping, αλλά προτίμησα να περάσω αρκετό χρόνο στην καθεμία και να απολαύσω την αύρα τους, μιας που είχα μόνο τρεις ημέρες μπροστά μου.
photo
Θα σου προτείνω όμως και άλλες επιλογές, τις οποίες είχα στη λίστα μου, αλλά δεν τις έσβησα- ακόμη.
Το Μεγάλο Λιβάδι είναι μια παραλία νοτιοδυτικά του νησιού και ενδείκνυται για να δεις ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Το Γάνεμα είναι η μεγαλύτερη του νησιού και η Συκαμιά ιδανική για τις ημέρες που δεν έχει αέρα. Μπορείς, επίσης, να κάνεις μια βουτιά στη Λια και στον Πλατύ Γιαλό.
Έχε υπόψη γενικά, ότι λίγες μόνο από τις προαναφερθείσες παραλίες είναι οργανωμένες. Συνεπώς, να έχεις πάντα μαζί τα απαραίτητα!
photo
Φαγητό και ποτό
Το καφενείο-ρακομελάδικο-ταβερνάκι Στου Στράτου είναι το πιο γνωστό στη Σέριφο. Και όχι άδικα. Αφενός βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της Πάνω Χώρας και αφετέρου προσφέρει επιλογές από το πρωί έως το βράδυ. Ξεκινάς με καφέ και πρωινό και τελειώνεις με ποτό και μεζεδάκια. Επίσης, έχει βεραμάν καρέκλες και μπλε τραπεζάκια! Ωστόσο, θα ήθελα να επισημάνω κάτι, με κάθε θετική διάθεση. Κι αυτό, γιατί καλό είναι να λέμε και τα λιγότερο καλά, με σκοπό να βελτιωνόμαστε. Καλό είναι το πρωινό μενού του Στράτου να εμπλουτιστεί με αγνά και ντόπια προϊόντα, που είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν σε αφθονία στο νησί. Γιατί να προσφέρεται βούτυρο και μέλι συσκευασμένα, εμπορίου; Βρισκόμαστε σε ελληνικό νησί. Ίσως, βέβαια, να ήταν τυχαίο γεγονός, ίσως να μη συμβαίνει πια. Όπως και να έχει, το Στου Στράτου είναι σημείο συνάντησης που αξίζει να γίνεις μέρος του!
photo
Στη Σέριφο θα φας την χωριάτικη σαλάτα με μυζήθρα αντί για φέτα. Είναι ο παραδοσιακός τους τρόπος να τη σερβίρουν. Άλλες τοπικές νοστιμιές είναι η μαραθόπιτα και το σύγκλινο. Για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά να πας στο Σταμάτη στο λιμάνι.
pho
Πάμε και στα ποτά τώρα! Γενικά, μην περιμένεις έντονη βραδινή ζωή στο νησί. Αλλά αυτή είναι και η γοητεία του. Κοκτέιλ στα σοκάκια, με το Αερικό και τον Γάιδαρο να ξεχωρίζουν. Το Αερικό βρίσκεται σε μια υπέροχη γωνιά, ενώ ο Γάιδαρος παίζει και ενδιαφέρουσα μουσική. Κομμάτια που όλοι γνωρίζουμε, στις πιο απίθανες και ψαγμένες διασκευές.
phot
Να γιατί η Σέριφος είναι η ιδανική επιλογή σου για ολιγοημέρες διακοπές. Σε μόλις δυο ή τέσσερις ώρες (ανάλογα ποιο πλοίο θα επιλέξεις) βρίσκεσαι σε ένα αξιαγάπητο νησί!
Πηγή : Δείτε περισσότερα στη σελίδα του mylandingrunway.com

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...