20 Ιουν 2017

Δήμος Σίφνου-Γραφείο Δημάρχου: «Σχετικά με τις τελευταίες αναρτήσεις της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών Σίφνου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης»

Σε ό,τι αφορά στο Δήμο Σίφνου, σχετικά με τις τελευταίες αναρτήσεις της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών Σίφνου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις ηλεκτρονικές εφημερίδες, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
Η εργασία «Συντήρηση – διαμόρφωση δημοτικών δρόμων» είναι απολύτως αναγκαία σε ετήσια βάση και το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 10.000€ (με το Φ.Π.Α.) ανά έτος. Με αυτό το ποσό συντηρούμε με αδρανή υλικά, κατά βάση με 3Α ή σε κάποιες περιπτώσεις με γαρμπίλι, τους μη ασφαλτοστρωμένους/τσιμεντοστρωμένους δημοτικούς δρόμους σε όλη την επικράτεια του νησιού μας, οι οποίοι έχουν υποστεί φυσικές φθορές κατά τους χειμερινούς μήνες. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε το δρόμο προς την Πουλάτη, τα Βρουλίδια, την παραλία της Χερρονήσου, τον Άγιο Γεώργιο της Χερρονήσου, το Σκαλωτό, τα Μάγγανα, του Τσόπου, του Μουγγού, προς την περιοχή «Κούνη» κ.ά. Η συγκεκριμένη εργασία αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση τόσο των αγροτών και κτηνοτρόφων και γενικότερα των κατοίκων  και επαγγελματιών της κάθε περιοχής, όσο και των επισκεπτών/παραθεριστών.
Η διαδικασία ανάθεσης που ακολουθείται κάθε χρόνο, καθορίζεται από την κείμενη νομοθεσία και η συγκεκριμένη δαπάνη ελέγχεται ως προς τη νομιμότητά της από τον Ελεγκτή Νομιμότητας στη Σύρο.
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι τη συγκεκριμένη εργασία τα τελευταία χρόνια την εκτελεί συγκεκριμένος εργολάβος, μετά τη σχετική προβλεπόμενη διαδικασία (κατάθεση προσφορών, ανάθεση, σύμβαση κλπ.), ο οποίος είναι και ο μόνος που εκδηλώνει ενδιαφέρον (με εξαίρεση μία χρονιά). Για λόγους που δε γνωρίζουμε και δε μας έχουν γνωστοποιηθεί, κανείς άλλος εργολάβος δεν εκδηλώνει ενδιαφέρον για τις συγκεκριμένες εργασίες. Μέχρι σήμερα, ο συγκεκριμένος εργολάβος, που τελικά αναλαμβάνει και εκτελεί αυτή την εργασία κάθε χρόνο, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύμβασης σωστά και με επαγγελματισμό, κατά κοινή ομολογία της επιτροπής παραλαβής του Δήμου και των χρηστών των συγκεκριμένων χωμάτινων δρόμων.   
Τέλος, ως Δημοτική Αρχή φιλοδοξούμε  να ανταποκρινόμαστε σωστά στις ευθύνες της θέσης μας και κυρίως να υπηρετούμε το κοινωνικό συμφέρον, άρα επιθυμούμε την καλοπροαίρετη και με βάσιμα επιχειρήματα κριτική. Ουδέποτε ζητήθηκε από την Ενωτική Κίνηση πολιτών Σίφνου η «άκριτη» αποδοχή των αποφάσεων μας, δηλαδή η παθητική στάση. Αντίθετα, κάθε εποικοδομητική γνώμη και παρατήρηση που εκφράζεται, συμβάλλει τα μέγιστα σε μία επιτυχημένη πορεία του Δήμου συνολικά!
Είμαστε στη διάθεση της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών Σίφνου για οποιαδήποτε πρόσθετη διευκρίνιση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου.Σίφνος, 15 Ιουνίου 2017
 .
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΦΝΟΥ
ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ
Πηγή : http://sifnaiko-fos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...