18 Μαΐ 2017

Νίκος Συρμαλένιος: «Θα πέσουν έξω όσοι μιζάρουν στην καταστροφολογία»

«Η ΝΔ, όλο αυτό το διάστημα, όχι μόνο καταστροφολόγησε και συνεχίζει να καταστροφολογεί, αλλά διαψεύστηκε από τα πραγματικά γεγονότα. Έπαιξε “τα ρέστα της” και έχασε». Αυτό υποστήριξε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα.
Απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση, επισήμανε ότι σκόπιμα μπερδεύει τη λέξη «μνημόνιο» με τη λέξη «Μεσοπρόθεσμο» και πρόσθεσε ότι είναι η πρώτη φορά, μετά από 7 χρόνια, που κατάφερε ελληνική κυβέρνηση να πάρει με τη σκληρή διαπραγμάτευση συγκεκριμένα αντίμετρα.
Όπως ανέφερε ο κ. Συρμαλένιος, «τα αντίμετρα θα ανακουφίσουν μεγάλο μέρος της κοινωνίας και ιδιαίτερα τα πιο ευάλωτα και αδύναμα στρώματα. Θα ανακουφίσουν και τους συνταξιούχους και τους ανέργους και τους χαμηλόμισθους και τα αδύναμα και πιο ευάλωτα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα [...] Μαζί με το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, μαζί με τις μεταρρυθμίσεις που βαθμιαία έχουν ξεκινήσει στην παιδεία και στη δημόσια υγεία, βάζουμε τις βάσεις για ένα κοινωνικό κράτος που ποτέ δεν υπήρξε σε αυτή τη χώρα, ακόμα και την εποχή των παχιών αγελάδων, τη δεκαετία του 2000-2009, όπου υπήρξαν σταθεροί αναπτυξιακοί ρυθμοί».
Επιπλέον, έκανε λόγο για τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται «μια κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη, όπου θα διαχέεται ο πλούτος σε όλη την κοινωνία και ιδιαίτερα στα ασθενέστερα στρώματα» και η ύπαρξη ενός πολιτικού συστήματος δημοκρατίας «που δεν θα είναι διαπλεκόμενο και δεν θα εξαρτάται από μίζες και από διαφθορά».
«Περνάμε, λοιπόν, σήμερα και αύριο έναν από τους τελευταίους κάβους πριν από την έξοδο από τα μνημόνια [...] Και πραγματικά μέσα απ’ αυτήν την πορεία θα πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της ισότιμης σχέσης της χώρας μέσα στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να αναγνωρίζεται θετικά [...] Σε εμάς επειδή δεν συμφωνούσαν πολιτικά μαζί μας, οι δανειστές έλεγαν ότι είναιαπαισιόδοξοι. Έπεσαν έξω. Και θα πέσουν έξω όσοι μιζάρουν στην καταστροφολογία» κατέληξε ο κ. Συρμαλένιος.
Για να δείτε το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου, κάντε κλικ εδώ
Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...