16 Μαΐ 2017

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων Π.Ε. Κυκλάδων της Π.Ν.Αι. για την Απεργία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
(ΠΡΩΗΝ) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σύρος 15-5-2017

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Με το νέο Μνημόνιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προκειμένου να κλείσει την «αξιολόγηση» προχωρά σε μια σειρά μέτρων με αποτέλεσμα να ιδιωτικοποιούνται κερδοφόροι τομείς του δημοσίου, να εμπορευματοποιούνταικοινωνικά αγαθά, με  συνέπεια την περιθωριοποίηση του λαού μας και την απαξίωση των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των άνεργων και των νέων  για αυξήσει τα κέρδη του το μεγάλο κεφάλαιο. Συμφώνησε για την υλοποίηση όλων των μνημονιακών εκκρεμοτήτων και φόρτωσε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους με νέα αβάσταχτα και άδικα μέτρα και μετά το 2019.
Μειώνονται το αφορολόγητο και οι συντάξεις, διευρύνονται η ελαστική εργασία και η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, διευκολύνονται οι απολύσεις των εργαζομένων, ιδιωτικοποιούνται ΔΕΚΟ με κύρια αιχμή το ξεπούλημα της ΔΕΗ, συρρικνώνεται το δημόσιο και ιδιαίτερα οι κοινωνικές του υπηρεσίες, με τη μνημονιακή «αξιολόγηση» δομών, υπηρεσιών και προσωπικού, εκχωρούνται ελεύθεροι χώροι και καρατομείται  όποιο εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα έχει απομείνει.
Επιπλέον, εμάς τους νησιώτες εργαζόμενους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μας απασχολούν εξίσου σημαντικά φλέγοντα ζητήματα και μεταξύ άλλων:
  • η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών της περιφέρειας, σε συνδυασμό με τον κατακερματισμό των υπηρεσιών λόγω του έντονου νησιωτικού χαρακτήρα της και την αύξηση των αρμοδιοτήτων.
  • η ενασχόληση των λιγοστών υπαλλήλων με μεγάλο αριθμό και επικαλυπτόμενων αντικείμενων, ταυτόχρονα και με την άσκηση παράλληλων καθηκόντων.
  • οι δυσκολίες στις μετακινήσεις εκτός έδρας στις ιδιαίτερες συνθήκες μιας πολυνησιωτικής περιφέρειας με τα μειωμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.
  • το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος ζωής, λόγω και της αύξησης του Φ.Π.Α.
Όλες οι υποτιθέμενες μεταρρυθμίσεις ολοκληρώνονται στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της «απλοποίησης των διαδικασιών» και της άρσης των «εμποδίων στις επενδύσεις»  και προωθώντας τη λογική του «μικρότερου κράτους». Εμείς από θέση αρχής πιστεύουμε ότι η επαρκής στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών θα έχει ως αποτέλεσμα ένα αποτελεσματικό, ουσιαστικό και αποδοτικό δημόσιο τομέα που θα μπορεί να προσφέρει στην ανάπτυξη της περιφέρειας για το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον της κοινωνίας και των πολιτών.
Πρέπει να μη συναινέσουμε στη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων μας και να αγωνιστούμε για την ανατροπή της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων - αντεργατικών πολιτικών, συνεχίζοντας τον αγώνα ως την πλήρη δικαίωση των ελπίδων και των οραμάτων μας, για να εφαρμοστούν στην ουσία τους τα άρθρα του Συντάγματος για τη νησιωτικότητα. Να θυμόμαστε ότι  η μόνη μάχη που δεν κερδίζεται σίγουρα,  είναι αυτή που δεν δίνεται ποτέ!
Πρέπει να οργανώσουμε την αντίσταση μας, να οικοδομήσουμε ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, για την ακύρωση των μνημονίων και τη σύνδεση της συνδικαλιστικής πάλης με τον αγώνα για τη διαγραφή του χρέους, το δημόσιο χαρακτήρα και τον κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, για τη φορολόγηση του πλούτου και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος του λαού και του τόπου.
Να δώσουμε την μάχη, ενωμένοι μέσα από τους συλλόγους μας, για την δημιουργία ενός μεγάλου συνδικαλιστικού κινήματος, ικανού να αντισταθεί στα μνημόνια και στο νεοφιλελευθερισμό, στην απονέκρωση της δημοκρατίας, στην πλήρη υπονόμευση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, οικοδομώντας ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

Ο Σύλλογός μας, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, καλώντας όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις σε κάθε νησί των Κυκλάδων. Απεργούμε και διαδηλώνουμε σ’ όλη τη χώρα για την αξιοπρέπεια, τη ζωή και το μέλλον μας.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. ΣΤΟ ΝΕΩΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...