18 Μαΐ 2017

Σταματά επ αόριστο η αλιεία τόνου

Διακόπτεται η διενέργεια αλιείας και εκφόρτωσης τόννου (BFT) από σήμερα Πέμπτη 18/05/2017 και ώρα 24:00 λόγω εξάντλησης της Εθνικής ποσόστωσης, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, παρουσιάζοντας το αριθμ. 2205/52898/15-05-2017 έγγραφο της Δ/νσης Αλιευτικής Πολιτικής και Αλιευτικών Πόρων του ΥΠ.Α.Α.Τ.
«Οι κυβερνήτες αλιευτικών σκαφών με άδεια αλίευσης τόννου μέχρι την παραπάνω ημερομηνία θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την αλιευτική δραστηριότητα, δηλαδή τον κατάπλου και την εκφόρτωση σε καθορισμένο λιμένα, την ηλεκτρονική καταγραφή και την διαβίβαση των στοιχείων του ημερολογίου αλιείας και της δήλωσης εκφόρτωσης. Επίσης υποχρεούνται να επιστρέψουν άμεσα τις αχρησιμοποίητες αναγνωριστικές ετικέτες ουράς τόνου (TAGs) στη Δ/νση Ελέγχου Αλιευτικών Δραστηριοτήτων και Προϊόντων.
Νόμιμα διακινούμενα στο εμπόριο άτομα στοχευμένης αλιείας τόννου θεωρούνται αυτά που συνοδεύονται από το ηλεκτρονικό Έγγραφο Αλιευμάτων Τόννου (eBCD) το οποίο έχει καταχωρηθεί και τηρείται στο σύστημα eBCD της Διεθνούς Επιτροπής Διαχείρισης Τοννοειδών Ατλαντικού και Παρακείμενων Θαλασσών (ICCAT) και φέρουν αναγνωριστικές ετικέτες ουράς (TAGs).
Μετά την παραπάνω ημερομηνία απαγορεύεται η διακίνηση και το εμπόριο τόννου που αλιεύθηκε ως παρεμπίπτον αλίευμα από αλιευτικά σκάφη που στοχεύουν ξιφία ή μακρύπτερο τόννο. Σε περίπτωση «τυχαίας» σύλληψης παρεμπιπτόντων αλιευμάτων τόννου, τα ζωντανά άτομα επαναφέρονται στη θάλασσα. Τα δε νεκρά, ολόκληρα μη μεταποιημένα εκφορτώνονται υποχρεωτικά στους καθορισμένους λιμένες. Οι πλοιοκτήτες προαναγγέλλουν υποχρεωτικά την εκφόρτωση στις αρμόδιες λιμενικές αρχές οι οποίες προχωρούν σε κατάσχεση των αλιευμάτων τόννου, προκειμένου να διατεθούν για φιλανθρωπικούς ή κοινωφελείς σκοπούς, σε ευαγή ιδρύματα, σε νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ή σε ΟΤΑ ή επιχειρήσεις των ΟΤΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών καθώς και οι εμπορικές επιχειρήσεις διακίνησης τόννου μπορούν να απευθύνονται στα Τμήματα Αλιείας των Περιφερειακών Ενοτήτων.»
Πηγή : https://ergasianews.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...