17 Μαΐ 2017

Υποχρεωτική η ανάρτηση της Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη στα τουριστικά καταλύματα

Οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, βάση του ισχύοντος πλαισίου (άρθρο 50 ν. 4403/2016), έχουν την υποχρέωση ανάρτησης της «Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη» σε εμφανές σημείο της επιχείρησης........
Σύμφωνα με την αυτή ως άνω νομοθεσία, την καρτέλα αυτή, οι επιχειρήσεις την παραλαμβάνουν από τον Πανελλήνιο Συλλογικό Επαγγελματικό Φορέα του κλάδου που ανήκουν, δηλαδή την Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.), σε ότι αφορά τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια, διαμερίσματα, κατοικίες και επαύλεις.
Στο πλαίσιο αυτό, κάθε επιχειρηματίας τουριστικού καταλύματος οφείλει να προμηθεύεται την εν λόγω καρτέλα, καθώς με αυτό τον τρόπο όχι μόνο διασφαλίζεται η νόμιμη λειτουργία της επιχείρησής του, αλλά λύνει και αρκετά προβλήματα σε σχέση με τους πελάτες του.
Ειδικότερα, η Καρτέλα Ενημέρωσης Πελάτη θα αναγράφει σε ελληνικά/αγγλικά τα κύρια δικαιώματα και υποχρεώσεις των πελατών σχετικά με την ακυρωτική πολιτική, τις ώρες άφιξης/αναχώρησης, τον κανονισμό παράτασης της ώρας αναχώρησης, τη χρέωση πρόσθετης κλίνης κ.ά.
Για περισσότερες πληροφορίες, όπως απευθυνθείτε στην Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος στο 210 6422418
Πηγή : http://www.mykonosticker.com/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...