23 Μαΐ 2017

Οι "ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ" αποστολή στην Σέριφο στις 6-5-2017

Ο άνθρωπος είναι «ον πολιτικόν».  Δραστηριοποιείται και ζει σε ομάδες με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη επίτευξη των στόχων του.
    Κυρίαρχη φιγούρα που καθορίζει και προσανατολίζει τις δράσεις και την προσφορά προς τους συνανθρώπους   είναι η εικόνα της μητέρας μας. Κάθε φορά που προετοιμάζουμε μια αποστολή αυτό μου έρχεται πάντα στο νου.
   
Αυτό συνέβη και την τελευταία φορά που μας ζητήθηκε να ταξιδέψουμε μέχρι  τη Σέριφο προκειμένου να προσφέρουμε βοήθεια στα παιδάκια του νησιού.
   Η ομάδα ανταποκρίθηκε με χαρά. Μετά από συστηματική προετοιμασία και τα συνήθη απρόοπτα για γούρι στις 6-5-2017 ημέρα Παρασκευή,  νωρίς το πρωί η ιατρική ομάδα αποτελούμενη από τους παιδιάτρους:  Πελαγιάδη Ιορδάνη, Κότσιφα Μαρία Ελένη, Γκρινιούκ Κατερίνα και Ματιάτου Μαρία  αναχωρεί  από Μαραθώνα με ένα φουσκωτό σκάφος  Marvel 9.60  και καπετάνιο τον κ. Ευάγγελο Καραμπέτσο. Επικεφαλής της αποστολής είναι ο κ. Βλάχος Παύλος.
 
    Μετά από ένα σχετικά γρήγορο και ασφαλή διάπλου, η ομάδα έφτασε στην προγραμματισμένη ώρα στη Σέριφο.
   
Ο καιρός μαγικός, συνέβαλε τα μέγιστα στο διάπλου και τη διάθεση της ομάδας. Θετικά αισθήματα γεμίζουν την ομάδα προετοιμάζοντάς την για τη γλυκιά γνωριμία με τα παιδάκια που την περιμένουν.
   
  Αποβίβαση γρήγορα και μετάβαση  στο σχολείο όπου στήνονται με τάξη τα ιατρεία μας. Η προσέλευση ιδιαίτερα μεγάλη, αλλά με την σωστή οργάνωση των ραντεβού και με ευελιξία από την παιδιατρική ομάδα, οι εξετάσεις των παιδιών γίνονται με τρόπο θα έλεγε κανείς ιδανικό. Τα γέλια των παιδιών και τα πρόσωπα των γονιών τους μας το επιβεβαιώνουν αβίαστα.
Το τέλος των ιατρείων το Σάββατο 7-5-2017 μας επιτρέπει να χαμογελούμε και να νιώθουμε ικανοποίηση. Όλα τα παιδιά που προσήλθαν εξετάσθηκαν. Συνολικά 85 παιδάκια και έφηβοι με διάφορα αιτήματα πέρασαν από τα ιατρεία μας. Όλα τα αιτήματα αντιμετωπίσθηκαν με επιτυχία και σε κάποιες περιπτώσεις που κρίθηκε αναγκαίο έγινε διασυνδετική παρέμβαση προς το Τζάνειο Γ. Ν. Πειραιά.
 Τα χαμόγελα του κόσμου και ειδικά των μικρών μας φίλων αποτελούν την καλύτερη ανταμοιβή και την πρόσκληση να ξανάρθουμε και τέταρτη φορά.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από βάθους καρδίας την κ.Λίλιαν Ντακούμη αλλά και το Δήμαρχο κ. Αντώνη Αντωνάκη, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχή οργάνωση της δράσης στο νησί αλλά και φρόντισαν με ιδιαίτερη αγάπη για τη φιλοξενία της ομάδας μας.
Κυριακή 8-5-2017 αντικρίζουμε μια θαυμάσια ανατολή. Ο καιρός προβλέπεται άριστος.
Η ομάδα μας επιβιβάζεται στο φουσκωτό μας και αναχωρεί για Μαραθώνα με ψυχή γεμάτη αλλά και ταυτόχρονα ανάλαφρη. 
Η διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, μας σπρώχνει ήδη τη σκέψη προς τον επόμενο προορισμό 
Η αποστολή πραγματοποιήθηκε χάρη στην αμέριστη υποστήριξη της AEGEAN AIRLINES, του μεγάλου μας χορηγού, που με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία στέκεται πάντα στο πλευρό των παιδιών.
  
Ευχαριστούμε την εταιρία LALIZAS ναυτιλιακά είδη που επιμελείται διαρκώς του θαλάσσιου εξοπλισμού μας, την κατασκευάστρια εταιρία φουσκωτών σκαφών Marvel για την ασφαλή μεταφορά της ομάδας μας με τα σκάφη της και την εταιρία PriveShop για την προσφορά  ενος φωτοαντιγραφικού εκτυπωτή  στο Νηπιαγωγείο της Σερίφου.
                                                                                                            «Η αποστολή μας αφιερώνεται με   πολλή αγάπη στις μητέρες μας»

Ομάδα "ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ"


Πηγή : ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ"

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...