19 Απρ 2017

Αυτοί είναι οι πιο οικονομικοί καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ευρώπη για το 2017

Βουλγαρία
Με το Πάσχα να μας έχει βάλει για τα καλά στο κλίμα των διακοπών και του καλοκαιριού που πλησιάζει αργά αλλά σταθερά στη πόρτα μας, το Holiday Costs Barometer 2017 ήρθε για να προσθέσει το δικό του λιθαράκι στην προετοιμασία των καλοκαιρινών διακοπών μας.
Πρόκειται για μια έκθεση που κυκλοφορεί κάθε χρόνο και η οποία υπολογίζει που ακριβώς θα πετύχουμε τον τέλειο συνδυασμό value-for-money, δηλαδή, ποια μέρη θα μας προσφέρουν την καλύτερη αξία διακοπών για τα χρήματα που θα ξοδέψουμε και, πιο συγκεκριμένα, ποια μέρη στην Ευρώπη. Οι τιμές που παραθέτει το βαρόμετρο παρέχονται από τους ντόπιους και τα τουριστικά γραφεία των περιοχών
Για φέτος λοιπόν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, στην πρώτη θέση βρίσκουμε το θέρετρο Sunny Beach στη Βουλγαρία, στο οποίο ο μέσος ταξιδιώτης μπορεί να αγοράσει καφέ, κρασί, αντηλιακό, εφημερίδα και ένα πλήρες γεύμα για 2 άτομα στην τιμή των €43.
Οι οικονομικές τιμές των γευμάτων ήταν ο κυριότερος παράγοντας που έφερε αυτό το θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας στην πρώτη θέση της λίστας, στην οποία μάλιστα κυριαρχεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Επίσης, οι τιμές στην περιοχή έχουν πέσει κατά 10% από το 2016, κάνοντας το Sunny Beach ακόμη πιο ελκυστικό.
algarve coastline
Algarve
Στη δεύτερη θέση φιγουράρει η εντυπωσιακή ακτογραμμή Algarve στην Πορτογαλία, παρότι τα βασικά τουριστικά έξοδα εκεί είναι δυο φορές ακριβότερα από τη Βουλγαρία. Ένα τυπικό καλάθι διακοπών στην Algarve κοστίζει περίπου €68.
Η θέση της Ελλάδας, γνωστή για τον ήλιο και τα νησιά της, ποικίλλει στη λίστα, αναλόγως με τον προορισμό που θα επιλέξει ο επισκέπτης. Για παράδειγμα, οι ταξιδιώτες που θα πάνε στην Κέρκυρα υπολογίζεται πως θα χρειάζονται περίπου €106 ημερησίως, 10% περισσότερο από την Κρήτη, η οποία θεωρείται το πιο οικονομικό ελληνικό θέρετρο διακοπών.
greece corfu
Κέρκυρα
Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και η Κροατία, όπου οι τιμές στη χερσόνησο Istria είναι 27% φτηνότερες από αυτές στη Zadar που βρίσκεται στα νότια της χώρας.
Σε γενικές γραμμές, η Βουλγαρία και η Algarve κοστίζουν λιγότερο από το μισό που θα σας κοστίσουν τα δημοφιλή καλοκαιρινά θέρετρα της Ευρώπης, όπως η νότια Γαλλία, η νότια Ιταλία και η Ibiza.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την κατάταξη των φετινών πιο οικονομικών ευρωπαϊκών καλοκαιρινών θερέτρων, χωρισμένων ανά πακέτα τιμών για όλες τις τσέπες, εδώ.
Πηγή : http://www.huffingtonpost.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...