20 Απρ 2017

Φώτης Κουρμούσης: «Στόχος η ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών»

Παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού, πραγματοποιήθηκε χθες στη Σύρο η ημερίδα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με θέμα «Κόκκινα Δάνεια και Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών».
Την ημερίδα, που έγινε στη συνεδριακή αίθουσα του φορέα στη Σύρο, παρακολουθήσαν σε ζωντανή σύνδεση με τα γραφεία του σε Άνδρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Τήνο και μέλη από τα νησιά αυτά.
Βασικός ομιλητής ήταν ο Ειδικός Τομεακός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Φώτης Κουρμούσης, ο οποίος περιορίστηκε σε μια σύντομη και συνοπτική παρουσίαση του νόμου, αναφέροντας ότι στόχος είναι η ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων. Απαντώντας, μάλιστα, σε ερωτήματα επαγγελματιών, εκπροσώπων επιχειρήσεων, λογιστών κ.α., ο κ. Κουρμούσης ανέτρεψε σε σημαντικό βαθμό τη διάχυτη (μέχρι και προ ολίγων ημερών) εντύπωση, ότι το σχέδιο νόμου δεν περιλαμβάνει την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, κάτι που αποτέλεσε μια ευχάριστη ανατροπή για τους συμμετέχοντες σε όλα τα νησιά.
imerida kokkina daneia 1
Γ. Ρούσσος: «Πολύ σημαντικό μέτρο για τις επιχειρήσεις»
Την ημερίδα για το κρίσιμο αυτό ζήτημα άνοιξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, ο οποίος επισήμανε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό μέτρο που αναμένεται να δώσει ανάσα σε όσες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας.
Ευχαρίστησε τον κ. Σαντορινιό για την παρουσία του και την πολύτιμη βοήθεια του σε θέματα της αρμοδιότητάς του, αλλά και για τη μεσολάβησή του σε θέματα που σχετίζονται με άλλα υπουργεία, ενώ καλωσόρισε τον κ. Κουρμούση, επισημαίνοντας ότι η παρουσία του στη Σύρο είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την επεξήγηση και αποσαφήνιση θεμάτων σχετικών με το προς ψήφιση νομοσχέδιο, καθώς μέχρι σήμερα είχε δημιουργηθεί - λανθασμένα - η εντύπωση ότι αφορά ένα μικρό αριθμό επιχειρήσεων.
Από την πλευρά του, ο κ. Σαντορινιός - αφού απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό - αναφέρθηκε στα κρίσιμα ζητήματα της νησιωτικότητας και στην προσπάθεια της πολιτείας να αμβλύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.
imerida kokkina daneia 2
Λειτουργία γραφείου υποδοχής ερωτημάτων για τις οφειλές
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, μετά την ψήφιση του νόμου και σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, θα αναλάβει την υλοποίηση των απαραίτητων ενεργειών με σκοπό την κατάρτιση των προβλεπόμενων «συντονιστών», αλλά και τη λειτουργία γραφείου υποδοχής ερωτημάτων σχετικά τη ρύθμιση οφειλών.
imerida kokkina daneia 3
Τέλος, λόγω του ότι απαντήθηκαν και αναλύθηκαν βασικά σημεία, αλλά και τεχνικά ζητήματα του νομοσχεδίου κατά τη διάρκεια της ημερίδας, τα οποία πολλοί ενδιαφερόμενοι δεν είχαν είτε λόγω υποχρεώσεων, είτε λόγω της δυσκολίας της μεταπασχαλινής περιόδου και ώρας, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, η ενημερωτική ημερίδα μαγνητοσκοπήθηκε και το βίντεο έχει ανέβει στη διαδικτυακή πύλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων www.e-kyklades.gr στην ενότητα ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.


Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...