20 Απρ 2017

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γεώργιο Λεονταρίτη επισκέφτηκε χθές στο Γραφείο του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Αντώνη Συρίγο και τον Λιμενάρχη Σύρου κ. Ιάκωβο Γκύζη. Στην ατζέντα της συνάντησης ο κ. Λεονταρίτης προέταξε τα θέματα της υλοποίησης του έργου των υδατοδρομίων, την ανάγκη εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου και τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας.
Όσον αφορά το πρώτο θέμα συζητήθηκε εκτενώς η επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου, που αφορά στην υλοποίηση των υδατοδρομίων. Ο κ. Λεονταρίτης επεσήμανε ότι οι όποιες καθυστερήσεις έχουν παρατηρηθεί μέχρι σήμερα δεν οφείλονται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά στην έλλειψη νομοθετικού πλαισίου και στην αρνητική -σε πολλές περιπτώσεις- αντιμετώπιση του θέματος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, δηλώνοντας σχετικά: «Πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, το οποίο θα αλλάξει το χάρτη των μεταφορών στο Νότιο Αιγαίο, ένα έργο το οποίο θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων και γι' αυτό το λόγο θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι με την υλοποίηση του έργου φορείς να ταυτιστούν με τις "ταχύτητες" της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.
Αναπτυξιακά έργα, τόσο μεγάλης εθνικής σημασίας πρέπει να αντιμετωπίζονται με σύγχρονες πολιτικές αντιλήψεις και όχι ακολουθώντας τις απαρχαιωμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες του ελληνικού κράτους».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου για τις θαλάσσιες μεταφορές, δεδομένου ότι το κόστος πλέον των εισιτηρίων είναι δυσβάστακτο για τους νησιώτες και τις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον νησιωτικό χώρο, καθιστώντας τα νησιά μας μη ανταγωνιστικά σε σχέση με άλλους νησιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας.
Επίσης ζητήθηκε τόσο η βελτίωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, όσο και η βελτίωση της ενδοκυκλαδικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιωτών.
Τέλος ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τα έργα που εκτελούνται ή προγραμματίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...