17 Μαρ 2017

30.000 Ελληνες στηρίζουν την προστασία των υγροτόπων

Τριάντα χιλιάδες πολίτες και ένα δίκτυο υπηρετούν εδώ και έξι χρόνια έναν σκοπό: την προστασία των πιο πολύτιμων οικοσυστημάτων των νησιών της χώρας μας, των υγροτόπων.
Από το 2011 έως και σήμερα, το «Δίκτυο πολιτών για την προστασία των νησιωτικών υγρότοπων», μια συνεργασία μεταξύ του WWF Ελλάς και ενεργών πολιτών από την Κρήτη, την Λέσβο και την Πάρο, κατάφερε να «υιοθετήσει» πάνω από 100 υγρότοπους στα τρία νησιά και να σταματήσει περισσότερες από 200 προσπάθειες υποβάθμισης.
Το WWF Ελλάς, πιστεύοντας στη δύναμη της συνεργασίας, σχεδίασε το 2011 το «Δίκτυο πολιτών για την προστασία των νησιωτικών υγρότοπων», με σκοπό αρχικά να ενημερώσει τους πολίτες για τη μεγάλη περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική σημασία των υγρότοπων, αλλά και να υψώσει, μαζί με τις τοπικές κοινωνίες, μια ασπίδα προστασίας για αυτά τα μοναδικά οικοσυστήματα που αποτελούν «βαρόμετρο» για την υγεία των νησιών.
Μέσα σε μόλις 6 χρόνια, το δίκτυο κατάφερε να ενημερώσει περισσότερους από 30.000 πολίτες για την οικολογική αξία των υγρότοπων, αλλά και να τους συσπειρώσει γύρω από έναν κοινό σκοπό: την προστασία των πολύτιμων οικοσυστημάτων, μέσα από συμμετοχικές δράσεις για την αντιμετώπιση των παραγόντων που απειλούν άμεσα τους νησιωτικούς υγρότοπους και κατ’ επέκταση την περιβαλλοντική ισορροπία των νησιών.
Παράλληλα, αναπτύχθηκαν εκατοντάδες δράσεις και συνεργασίες με ομάδες και συλλογικότητες των τοπικών κοινωνιών, όπως μαθητές και εκπαιδευτικούς, εθελοντικές ομάδες και τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, τοπικούς φορείς αυτοδιοίκησης, αλλά και επιστημονικά ιδρύματα. Μέσα στο συγκεκριμένο διάστημα, παραπάνω από 100 υγρότοποι «υιοθετήθηκαν» από κατοίκους των τριών νησιών, ενώ διοργανώθηκαν δεκάδες συναντήσεις εργασίας με τη συμμετοχή περίπου 400 υπαλλήλων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Το δίκτυο, έχει την υποστήριξη του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό».
Πηγή : http://www.ellinikigeorgia.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...