19 Μαρ 2017

Οι Παριανοί ενωμένοι πιέζουν και διεκδικούν, Εμείς σχεδόν… δεν υπάρχουμε!!!

Ο κ. Βρούτσης ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει το νόμο. Αλλά ξέχασε να πει τι πιστεύει αυτός! Μετά ο κ. Ν. Συρμαλένιος - κι αυτός χωρίς γνώμη - πρότεινε να κάνουν... ότι πει το Σ.τ.Ε.! Τέλος ο κ. Μανιός μες την τρελή χαρά ζήτησε "να συγκροτηθεί ένα κίνημα να τους... πιέσει (!!!) ώστε να μην ψηφίσουν το νόμο!!" Του ευχόμαστε... περαστικά!...
Αναγνώστης από Πάρο έστειλε το παρακάτω ρεπορτάζ της «Φωνής της Πάρου». Είναι σχετικό με τις ανεμογεννήτριες που έχουν σχεδιαστεί στο νησί τους. Η υπόθεση εκδικάζεται μαζί με αυτές που έχουν σχεδιαστεί για την Άνδρο. Το διαβάσαμε και μελαγχολήσαμε. Οι Παριανοί έχουν συγκροτήσει με πρωτοβουλία του Δήμου Πάρου διαπαραταξιακή Επιτροπή Αγώνα. Διοίκηση και αντιπολίτευση ήταν όλοι μαζί στην Αθήνα, λίγες μέρες πριν την εκδίκαση της υποθέσεως  και έδωσαν μάχη γι’ αυτά που πιστεύουν. Πίεσαν τους βουλευτές ΟΛΩΝ των κομμάτων. Πρόβαλαν τις θέσεις τους. Και ίσως καταφέρουν αυτό που θέλουν.
Εμείς τι κάναμε; Που είναι η διοίκηση του Δήμου Άνδρου και που η αντιπολίτευση; Που είναι ο δήμαρχος; Που ο ΓΓ του ΥΠΕΣ και μοναδικός εκπρόσωπος της Άνδρου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Αλήθεια που και σε ποιο φόρουμ θα υποστηρίξει τις απόψεις του ο περιοδεύων  δήμαρχος και ο μονίμως εκτός θέματος ΓΓ του ΥΠΕΣ; Παρεπιπτόντως ποιες είναι οι απόψεις επί του θέματος του απόντα κ. Καπάκη;
Παραθέτουμε τα ερωτήματα  χωρίς να προσθέσουμε τίποτα άλλο πέρα από την ανταπόκριση της παριανής ιστοσελίδας και κρίνετε μόνοι σας την ανεπάρκεια κάποιων που είναι μόνο λόγια και παρελάσεις…
 «Εν Άνδρω»
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ
Η Επιτροπή Αγώνα κατά των ανεμογεννητριών. Τι έγινε στην Αθήνα, ποιοι πετούσαν το μπαλάκι…
Φωτογραφία απο την μέγάλη συγκέντρωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας των Παριανών στην Αθήνα παρουσία όλων των βουλευτών των Κυκλάδων, του Περιφερειάρχη, των υποψηφίων βουλευτών, του Μανωλη Γλέζου κλπ. Από την Άνδρο μόνο ένας παραβρέθηκε και πήρε θέση. Οι άλλοι που ήταν;
Η Επιτροπή Αγώνα δήμου Πάρου κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στο νησί μας, ολοκλήρωσε τις συναντήσεις στην Αθήνα, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017.
Οι επαφές στην Αθήνα ξεκίνησαν με την ενημέρωση με τον κ. Στρατή Κόρακα στα γραφεία της ΚΟΒ Αττικής του ΚΚΕ. Στη συνέχεια υπήρχε ενημέρωση με τον Τομεάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΝΔ, Κώστα Σκρέκα, στα γραφεία του κόμματος στο Σύνταγμα. Επίσης, ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Παν. Σγουρίδη.
Η συνάντηση στην ΟΠΑΣ
Οι εκπρόσωποι του δήμου Πάρου (δήμαρχος Μ. Κωβαίος, πρόεδρος Περ. Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, Κ. Μπιζάς, εκπρόσωπος αντιπολίτευσης δήμου Πάρου και επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης, Κ. Ροκονίδας), συναντήθηκαν σε ενημερωτική συνάντηση με την Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων, στα γραφεία της τελευταίας. Η συνάντηση κρίνεται πετυχημένη από πλευράς παρουσίας πολιτών.
Κατά την ενημερωτική συνάντηση εκτός από τους εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα, μίλησαν και οι κυβερνητικοί βουλευτές των Κυκλάδων, καθώς και ο εκ της αντιπολίτευσης, Γ. Βρούτσης.
Επίσης, στη συνάντηση έλαβε τον λόγο και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκος, ο οποίος ήταν απόλυτος στο δίκαιο αίτημα του νησιού μας για τη μη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και μεταξύ άλλων είπε: «[…] θα κάνουμε οποιαδήποτε προσπάθεια για την κατάργηση αυτού του ανοσιουργήματος».
Στη συνάντηση έλαβε τον λόγο και ο έπαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, ο οποίος και αυτός εξέφρασε την αντίθεσή του με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα νησιά μας, ενώ μίλησαν επίσης, εκπρόσωποι της Ο.ΠΑΣ. (Ροδόπουλος), κ.α.
Τα «στραβά»
Κυριολεκτικά «ήξεις αφήξεις» ήταν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων κομμάτων με την αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα. Με εξαίρεση τον κ. Κόρακα του ΚΚΕ, όλοι οι υπόλοιποι πετούσαν το μπαλάκι ο ένας στον άλλο. Ο κ. Σκρέκας έλεγε αν μπορούν να μπουν λιγότερες και αν οι ανεμογεννήτριες θα μπορούσαν να είναι τουριστικό θέαμα… ενώ ο κ. Σγουρίδης έλεγε να ετοιμάσουμε (εμείς) τροπολογία, για να την καταθέσει το κόμμα του στη Βουλή!
Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές Κυκλάδων στη συνάντηση στην Ο.ΠΑ.Σ., ο κ. Συρμαλένιος υποστήριζε ότι θα πράξουν με ότι απόφαση βγάλει το Σ.τ.Ε., ο κ. Μανιός έλεγε να τους «υποχρεώσουμε» με την αγωνιστική μας διάθεση να υποστηρίξουν το αίτημά μας στη Βουλή και ο κ. Βρούτσης υποστήριζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει τον Νόμο, δίχως όμως να λέει τη δική του άποψη.
Με λίγα λόγια ο ένας έριχνε τις ευθύνες στον άλλον ή ακόμα καλύτερα ενώ συμφωνούσαν για το «έγκλημα» που πάει να συντελεστεί, κανείς δε λάμβανε την ευθύνη. Η κοκορομαχία στον απόλυτο ορισμό της…
Πηγή : http://enandro.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...