23 Μαρ 2017

Αδειοδοτήθηκε το σφαγείο Άνδρου



Την έκδοση της άδειας λειτουργίας του Σφαγείου στην Άνδρο και τη χορήγηση του σχετικού Κωδικού Σφαγειοτεχνικών Εγκαταστάσεων από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά «από συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών της Περιφέρειας, του επάρχου Άνδρου κ. Λοτσάρη και του δήμου Άνδρου» ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.
Πλέον, η Άνδρος διαθέτει ένα σφαγείο που πληροί τις απαιτήσεις της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, γεγονός που επιτρέπει στους κτηνοτρόφους του νησιού να διαθέτουν τα σφάγιά τους και εκτός νησιού, οπουδήποτε εντός Ελλάδας ή και στο εξωτερικό.
«Η προσπάθεια της περιφερειακής αρχής για την αδειοδότηση και εκσυγχρονισμό όλων των σφαγείων και η εναρμόνισή τους με την ευρωπαϊκή νομοθεσία θα συνεχιστεί και για τα υπόλοιπα σφαγεία της Περιφέρειας που δεν διαθέτουν ακόμα τον Ειδικό Κωδικό Σφαγειοτεχνικών Εγκαταστάσεων» δήλωσε σχετικά ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο οποίος τόνισε παράλληλα ότι «τα αποτελέσματα είναι ευεργετικά για την οικονομία των νησιών, ιδιαίτερα για την κτηνοτροφία και την μεταποίηση προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στα τοπικά προϊόντα».
(φωτό: androsportal.gr)
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...