23 Φεβ 2017

Σε τροχιά υλοποίησης η επένδυση παραγωγής ταινιών του Χόλυγουντ στη Σύρο

Συναντήσεις στο υπουργείο Οικονομικών και λειτουργία σχετικών σχολών το προσεχές καλοκαίρι στο νησΙ
Σε ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο της εξαγγελίας που έγινε στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου αναφορικά με την πρόθεση παραγωγών ταινιών από το Χόλυγουντ να ιδρύσουν μόνιμα στούντιο στη Σύρο, προχώρησε πριν λίγη ώρα ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης σε εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
Όπως τόνισε, η τότε εξαγγελία είχε ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως στο νησί , σημειώνοντας ότι αυτό δεν του προξένησε ιδιαίτερη : «Στην Ελλάδα βρισκόμαστε…. και στο νησί μιας έχουμε την ιδιαιτερότητα τα πράγματα να τα ερμηνεύουμε κατά το δοκούν» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι όλα αυτά που ακούστηκαν το τελευταίο τρίμηνο ήταν «ασήμαντα», καθώς κανένας αρνητικός σχολιασμός και στάση δεν μπορεί να σταματήσει ανθρώπους πού έχουν διάθεση και δουλεύουν μεθοδικά και με ανιδιοτέλεια.
 
Κατέστησε δε σαφές ότι οι συναρτήσεις του  ιδίου και του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με την υπουργό  Τουρισμού στα  τέλη Νοεμβρίου, όπου και της κατέθεσαν την συγκεκριμένη πρόταση απέδωσαν καρπούς, καθώς το νομοθετικό κενό που τροχοπεδούσε την υλοποίηση αυτής της επένδυσης καλύφθηκε…και το  νομοσχέδιο είναι έτοιμο, και από τις 20 Φεβρουαρίου βρίσκεται σε  δημόσια διαβούλευση, με καταληκτική ημερομηνία τις 2 Μαρτίου.
 
Υπογράμμισε συνεχίζοντας , ότι στην περίπτωση κατά την οποία  το μεγαλόπνοο αυτό επενδυτικό σχέδιο έχει αίσια κατάληξη θα αλλάξει εντελώς τη οικονομία της Σύρου και όχι μόνο, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσοι καθ" οιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στο να υλοποιηθεί το νομοθετικό πλαίσιο: «Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου και όλους όσους εμπλέκονται γύρω από αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό σχέδιο,   ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με σοβαρότητα, με σύνεση και  χωρίς επικοινωνιακές τακτικές θα συνεχίσει να αγωνίζεται με εξωστρεφείς πολιτικές για την πρόοδο και την ανάπτυξη των νησιών μας».
 
Τόνισε επίσης ότι στα χέρια του βρίσκεται ήδη  ο νόμος πάνω στον οποίο θα στηριχτούν οι επενδυτές για να ολοκληρώσουν αυτήν την μεγάλη επενδυτική τους πρωτοβουλία εκφράζοντας την  αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά.
 
Ανακοίνωσε ακόμη την  άφιξη των ίδιων των επενδυτών την ερχόμενη Τρίτη στην Ελλάδα,  και την από κοινού τους συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας για τη συζήτηση των λεπτομερειών που αφορούν το Σχέδιο Νόμου και τις όποιες επενδυτικές πρωτοβουλίες θα ληφθούν στο μέλλον για να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο.
 
Πέραν αυτού, ο κ. Λεονταρίτης ανακοίνωσε την πρόθεση των επενδυτών για την έναρξη λειτουργίας σχολών εκπαίδευσης με αντικείμενο τις οπτικοακουστικές παραγωγές, και μάλιστα από το προσεχές καλοκαίρι: «Με την ελπίδα και την προσδοκία ότι σε αυτές θα συμμετέχουν παιδιά από τη Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Διότι οι καθηγητές που θα διδάσκουν θα είναι παγκόσμιος εμβέλειας, με πρώτο και καλύτερο τον κ. Bernstein. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι σημαίνει για την τοπική οικονομία το να έχουμε σχολές επιμόρφωσης – Εκπαίδευσης, ανθρώπων από την τοπική κοινωνία καθώς και άλλα μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης σε αυτό το αντικείμενο» είπε, και κατέληξε απευθύνοντας έκκληση στους τοπικούς φορείς που μπορούν να συνδράμουν το εγχείρημα να το πράξουν.
 
Πηγή : ogotypos.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...