30 Ιαν 2016

Επιστολή διαμαρτυρίας του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων προς τον Υπουργό Ναυτιλίας

Την διασφάλιση εξυπηρέτησης των νησιών και των κατοίκων τους στη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτικών, ζητά για μια ακόμη φορά με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης καλώντας τον να δρομολογήσει επιτέλους πλοίο ασφαλείας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 4256/2014.

 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης : «Σεβόμαστε απόλυτα τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ακτοπλοΐα, παράλληλα όμως επιθυμούμε και απαιτούμε να γίνονται σεβαστά τα αντίστοιχα αναφαίρετα δικαιώματα του κάθε νησιώτη, είτε αυτά αφορούν την μετακίνηση, την υγεία, την τροφοδοσία της αγοράς, κ.λ.π.», επισημαίνοντας πως «το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα διεκδίκησης των αιτημάτων των απεργών δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αφήνει τους νησιώτες - στην κυριολεξία - στο έλεος του Θεού».

 Για τον Αντιπεριφερειάρχη «Ο εμπαιγμός που γίνεται σε βάρος των κατοίκων των νησιών μας είναι πλέον γνωστός τοις πάσι, ενώ η πολιτεία συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της. Θεωρούμε – συνεχίζει - ότι θα ήταν πιο αξιοπρεπές να δηλώσετε δημοσίως και ευθέως την έλλειψη πολιτικής βούλησης ως προς την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας». Στην έντονη επιστολή διαμαρτυρίας του ο κ. Λεονταρίτης υποστηρίζει ότι «Η συνεχιζόμενη αδιαφορία του Υπουργείου, παρά τις επανειλημμένες έγγραφες παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες μας για το φλέγον αυτό ζήτημα, καθιστά κάτι παραπάνω από σαφές σε όλους, ότι η πολιτική αυτή είναι ανεπαρκέστατη όσον αφορά στην εφαρμογή των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των νησιωτών μας και την εξασφάλιση των αναγκών για την επιβίωσή τους» για να καταλήξει:

 Κύριε Υπουργέ,

 Το επίκεντρο της οπτικής μας είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Θα σας καλούσα να πράξετε το ίδιο, δρομολογώντας επιτέλους πλοίο ασφαλείας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 4256/2014 ΦΕΚ Α'/92/14.04.2014), που ορίζει εφαρμογή προγράμματος δρομολογίων έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας "μετά από την παρέλευση τριών (3) ημερών από τη διακοπή της τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης, όταν προκύπτει επείγουσα κοινωνική ανάγκη ή ανάγκη η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία". Σε διαφορετική περίπτωση, σας θέτω προ των ευθυνών σας» Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

Ένας χρόνος ‘πρώτη φορά οικολογία’

του Τέλη Τύμπα
Η οικολογία έπρεπε να γίνει σημαία της αριστεράς στις διεθνείς διαπραγματεύσεις της, διαβατήριο αξιοπιστίας και βάση συμμαχιών με τα ευρύτερα στρώματα των ευρωπαίων πολιτών που δεν είναι αριστεροί αλλά κοπιάζουν για ακόμη πιο πράσινες συγκοινωνίες και ενέργεια, υγιεινή-βιολογική διατροφή, αποφασιστική μείωση σκουπιδιών και ρύπων. Αντί όλες οι φωνές της κυβέρνησης να αξιοποιούν κάθε ευκαιρία για να μιλήσουν για μια χώρα που θέλει να αξιοποιήσει την κρίση για να γίνει η πιο πράσινη στην Ευρώπη, ένας παρωχημένος-αναξιόπιστος λόγος περί ανάπτυξης. Αντί για προσκλήσεις για πραγματική βοήθεια στις πράσινες πρωτοπορίες της Ευρώπης, επισκέψεις για εικονική βοήθεια στην οπισθοδρομική οικολογικά Ρωσία και Κίνα.
Στο κομβικό πεδίο της ενέργειας συνεχίστηκε τον χρόνο αυτό η αντι-οικολογική (και γι αυτό και αντι-αριστερή) πολιτική της υποστήριξης στην προοπτική εξορύξεων τυχόν κοιτασμάτων πετρελαίου και στην διεκδίκηση διέλευσης από την Ελλάδα ενεργειακών αγωγών (π.χ. αερίου), αναπαράχθηκε η εξάρτηση από τον λιγνίτη χωρίς να διατυπωθεί ένας σκελετός τουλάχιστον ιεραρχημένου σχεδίου προς ανανεώσιμη ενέργεια. Σχεδίου που θα δέσμευε με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα στην αποφασιστική στροφή στις πηγές ενέργειας που ταιριάζουν στη γεωγραφία της χώρας (αέρας και ήλιος), με βάση μικρές και αποκεντρωμένες διατάξεις που θα κατασκευάζονται και θα συντηρούνται με εγχώρια τεχνογνωσία, με έμφαση στην μικρή ιδιωτική και συνεταιριστική-κοινοτική-δημοτική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής ενέργειας. Το ίδιο και στο πεδίο της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας αλλά και του τουρισμού που αναδεικνύει το φυσικό περιβάλλον και προσαρμόζεται σε αυτό. Με το περιβάλλον σε γενική εκποίηση μέσω θεσμών όπως το ΤΑΙΠΕΔ κι όχι περιουσία αδιαπραγμάτευτη, με την ανάδειξη της προστασίας του στο επίκεντρο ενός σχεδίου ανάπτυξης. Οι πολλές, ποιοτικές και μόνιμες θέσεις εργασίας που αντιστοιχούν στην υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου, θέσεις στην περιφέρεια που θα θέσουν τη βάση για άρση της τρομακτικής συγκέντρωσης πληθυσμού σε δύο μεγάλα αστικά κέντρα, δεν προβλήθηκαν ποτέ ως η κρίσιμη μεταβλητή για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την απεξάρτηση από τις εισαγωγές ολοένα και πιο υποβαθμισμένων τροφίμων και άλλων προϊόντων. Κι έτσι έλλειψε τραγικά αυτό που θα μπορούσε να εμπνεύσει τη νέα γενιά, ένα σχέδιο λιτού αλλά αξιοπρεπούς βίου που θα άξιζε δίκαια κατανεμημένες θυσίες ενώ ταυτόχρονα θα συνέβαλε στην προώθηση του οράματος ενός πλανήτη που πρέπει και μπορεί να σωθεί από τον αποδεδειγμένα περιβαλλοντοκτόνο καπιταλισμό, για να κατοικηθεί από κοινωνίες δικαιοσύνης.
Ο ένας χρόνος ‘πρώτη φορά αριστερά’ ήταν ταυτόχρονα και ένας χρόνος ‘πρώτη φορά οικολογία’. Το ότι αυτό αγνοείται παντελώς στη δημόσια συζήτηση για τον πολιτικό απολογισμό του χρόνου που ακολούθησε τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 είναι ενδεικτικό μια απουσίας με δύο διαστάσεις: η οικολογία δεν διεκδίκησε να επηρεάσει μια κυβέρνηση που ψηφίστηκε ως αριστερή ενώ μια κυβέρνηση που ψηφίστηκε ως αριστερή δεν διεκδίκησε να επηρεαστεί από την οικολογία. Ο οικολογικός μετασχηματισμός της παραγωγής δεν θεωρήθηκε προϋπόθεση της εξόδου από την κρίση. Η υπόθεση ότι η οικολογία είναι πολυτέλεια αναπαράχθηκε σιωπηλά από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Κυβερνήσεις που, δεν πρέπει να το ξεχνάμε, ήταν και των συνεργαζόμενων Οικολόγων-Πρασίνων. Το δράμα της οικολογίας ήταν ίσως πιο καθολικό από αυτό της αριστεράς τον χρόνο που πέρασε καθώς μετά το Τρίτο Μνημόνιο υπάρχει τουλάχιστον αντιπαράθεση ως προς το αν η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερή. Κανείς όμως δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει τις συνέπειες του Τρίτου Μνημονίου στην οικολογία.
Πηγή : http://www.aplotaria.gr/

to synoro blog

Πέρα από τα κλουβιά

γράφει ο Γιώργος Χατζελένης
Το Υπουργείο Παιδείας συνέστησε στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, την αποφυγή επισκέψεων των μαθητών σε ζωολογικούς κήπους και σε άλλους χώρους που υπάρχουν φυλακισμένα ζώα, θεωρώντας λάθος διαπαιδαγώγηση την εικόνα των εγκλωβισμένων άγριων ζώων. Η κίνηση του υπουργείου αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και στην αναγκαιότητα του σεβασμού και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος από τους νέους. Οι μαθητές θα μαθαίνουν την άγρια φύση μέσα από βιβλία ή με τη βοήθεια μικρών αποδράσεων στη φύση.
Η παραπάνω πρωτοβουλία μπορεί να σταθεί ως αφορμή προς κάθε ενδιαφερόμενο, να στρέψει τη προσοχή του στην πραγματική εικόνα της φύσης. Εκεί θα μπορέσει να θαυμάσει την ελευθερία και την ομορφιά των άγριων ζώων. Μία όψη αξιοπρέπειας και δυναμισμού που σβήνει πίσω από τα κάγκελα των κλουβιών. Πιθανόν μ’ αυτόν τον τρόπο να καταφέρουμε να αναθεωρήσουμε και το δικό μας τρόπο ζωής. Οι μικρές αποδράσεις στη φύση ίσως μας φανερώσουν τα δικά μας κλουβιά, στα οποία έχουμε οι ίδιοι εγκλωβιστεί, τα αστικά διαμερίσματα των πόλεων.
Πηγή : http://www.aplotaria.gr/

to synoro blog

Η πολιτισμένη Ευρώπη

…Εγκρίθηκε από τη Βουλή της Δανίας ο νόμος για την παρακράτηση μετρητών και άλλων πολύτιμων αντικειμένων προσφύγων και μεταναστών, που καταθέτουν αίτηση ασύλου στη χώρα.…οι νεοαφιχθέντες θα πρέπει να πληρώνουν πλέον για να φιλοξενηθούν στη Δανία και  από όσα μεταφέρουν μαζί τους, θα μπορούν να κρατούν περιουσιακά στοιχεία αξίας έως 1.340 ευρώ περίπου. …
…Απαντώντας σε ερώτηση αν οι πρόσφυγες που φθάνουν στη Γερμανία υποχρεώνονται να παραδώσουν χρήματα και τιμαλφή στις αρχές, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κρίστιαν Βέστχοφ διευκρίνισε, σήμερα, ότι η γερμανική νομοθεσία για την παροχή οικονομικής βοήθειας, η οποία ισχύει και για τις παροχές προς όσους ζητούν άσυλο, προβλέπει ότι οι άνθρωποι «βοηθούνται στο μέτρο που δεν μπορούν να βοηθηθούν μόνοι τους».
«Ισχύει η αρχή ότι πέρα από το ποσό των 200 ευρώ πρέπει να χρησιμοποιηθεί η ίδια περιουσία, την οποία φέρνει κάποιος μαζί του, πριν αναλάβει η κοινωνία αλληλεγγύης, δηλαδή ο φορολογούμενος, να δώσει χρήματα», ανέφερε. …
…Η Ελλάδα θα συμφωνήσει να σφραγίσει τα βόρεια σύνορα της με την βοήθεια της Ε.Ε., διακόπτοντας τη ροή μεταναστών στη βόρεια Ευρώπη. Σε αντάλλαγμα, η Γερμανία θα συμφωνήσει σε μια μεγάλη διαγραφή του ελληνικού χρέους, καθώς και σε άμεση οικονομική βοήθεια για την διαχείριση της τρέχουσας κρίσης. Οι πρόσφυγες που θα καταφθάνουν στην Ελλάδα θα φιλοξενούνται στα ελληνικά νησιά, σε καταυλισμούς προσφύγων υπό την διαχείριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα επιστρέφουν στην Συρία (ή όπου αλλού πηγαίνουν), μόλις αποκατασταθεί η ειρήνη. …
…Σε τι διαφέρει το ΔΝΤ από έναν δουλέμπορο; Σε τίποτα! Και δεν είναι υπερβολή μόλις διαβάσετε την πρότασή του για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη.
Τι κάνει ένας δουλέμπορος. Φέρνει στην αγορά εργασίας αναξιοπαθούντες που εγκατέλειψαν λόγω πολέμου και πείνας την πατρίδα τους και τους εκμεταλλεύεται πληρώνοντάς τους με πολύ λιγότερα χρήματα από έναν ντόπιο για την ίδια εργασία.
Αυτή την πρακτική έρχεται τώρα να επιβραβεύσει το ίδιο το ΔΝΤ που με έκθεσή του καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να λάβουν, προσωρινά, μέτρα έτσι ώστε οι πρόσφυγες να πληρώνονται με λιγότερα χρήματα από τον κατώτατο μισθό που προβλέπεται σε κάθε χώρα! …
…Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου φέρεται να έλαβε την απόφαση να καλυφθεί το τελευταίο έργο γκράφιτι του Banksy στο οποίο αποτυπώνεται η Cosette (μτφ. Τιτίκα), το μικρό κορίτσι από τους «Αθλιους» του Βίκτορ Ουγκό, με μια Γαλλική σημαία ανάμεσα σε αέρια από δακρυγόνα.
Ο Banksy το ζωγράφισε δίπλα στην Γαλλική πρεσβεία περιλαμβάνοντας κι έναν QR κώδικα ο οποίος συνδέει τον χρήστη με το video της αστυνομικής επέμβασης στον στρατόπεδο προσφύγων στο Καλαί, στη λεγόμενη Ζούγκλα όπου χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες….
…Μια μικρή βαλίτσα, ένα παντελόνι δύο νούμερα μεγαλύτερο για το αγόρι και ένα λουλουδάτο φόρεμα, που μόλις έχει βγει από το σεντούκι της γιαγιάς, για το κορίτσι, είναι τα απαραίτητα «αξεσουάρ» για να ντυθεί ένα παιδί «πρόσφυγας», τις φετινές Απόκριες, κατά την εν λόγω εταιρία. Όλα αυτά με αντίτιμο από 24 έως 36 ευρώ. …
Και επειδή όλοι πλέον ζητάνε να γυρίσουν οι πρόσφυγες στην Τουρκία, ας ξέρουμε και τι γίνεται στην Τουρκία (το κείμενο είναι στα αγγλικά):
Πηγή : http://www.aplotaria.gr/

to synoro blog

Συγκέντρωση-συζήτηση -ενημέρωση από την Λαϊκή Συσπείρωση Σερίφου



ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΗ:Αύριο Κυριακή 31-01-2016 στις 10,30 το πρωϊ θα γίνει --- για τα προβλήματα της Σερίφου και την κατάσταση στο Δήμο.
Η συγκέντρωση-συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Μπαλκόνι του Αγρέλη στην κάτω χώρα.

Όσοι θέλουν να λαμβάνουν το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ,σχετικά με δημοτικά της Σερίφου,να στείλουν, όνομα-επώνυμο-πατρώνυμο και mail στο(tchrysoloras@gmail.com)
Καλη χρονιά σε όλες τις λαικές οικογένειες του νησιόυ.
Οι Δημοτικόι Σύμβουλοι:
Αντωνακης Κώστας.
Βαραγιάννης Βασίλης.
Γαλανός Γιάννης.
Μουστάκας Γιάννης.
Χρυσολωράς Θοδωρής.

Πηγή : 

to synoro blog

Κοπή της πίτας από την Ανδρομέδα

O Σύλλογος Γυναικών Σερίφου "Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ" και το χορευτικό του τμήμα, σας προσκαλεί στην κοπή της πίτας του στην αίθουσα "ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΓΡΕΛΗ' ΣΤΙς 13 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Σάββατο στις 19.30 μ.μ 
Για προσκλήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στα μέλη του Συλλόγου.
Πηγή : 

to synoro blog

«Potato #345»

Επιχειρηματίας διέθεσε το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για να αγοράσει τη φωτογραφία μίας πατάτας από φημισμένο Ιρλανδό φωτογράφο. Μερικά ποτηράκια κρασί ίσως να βοήθησαν στην απόφασή του.
Ο καλλιτέχνης ονομάζεται Κέβιν Άμπος και είναι περισσότερο γνωστός για πορτρέτα διασήμων που έχει δημοσιεύσει σε περιοδικά όπως το Vogue. Μεταξύ αυτών, ο Τζόνι Ντεπ, ο Μπομπ Γκέλντοφ, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, η Γιόκο Όνο κ.ά.
Ο αγοραστής επέλεξε να παραμείνει ανώνυμος. Ξέρουμε μόνο ότι είναι Ευρωπαίος, επιχειρηματίας και, προφανώς, πλούσιος.
Η φωτογραφία, επίσης, μπορεί να συνοψιστεί σε λίγα λόγια: Είναι μία ιρλανδέζικη οργανική πατάτα σε μαύρο φόντο.
Τα έργα του Άμπος συνήθως πωλούνται μέχρι 200.000 – 300.000 ευρώ. Το μυστικό...

της επιτυχίας της εν λόγω πατάτας μπορεί να κρύβεται σε όσα εξομολογείται για την αγοραπωλησία ο καλλιτέχνης στους Sunday Times:
«Ήπιαμε δύο ποτηράκια κρασί και μου είπε: «Αυτό μου αρέσει πραγματικά πολύ». Δύο ποτήρια κρασί αργότερα μου είπε: «Το θέλω πολύ αυτό»».
Το έργο με τον τίτλο «Potato #345» δεν θα χαθεί στο σαλόνι του μυστηριώδους επιχειρηματία. Ένα αντίγραφο διατηρεί ο ίδιος ο Αμπος και ένα δεύτερο το έχει δωρίσει σε μουσείο της Σερβίας

Πηγή : 

to synoro blog

Παρουσιάστηκε το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης Τουρισμού της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Με στόχο τη δημιουργία ενιαίας ανταγωνιστικής τουριστικής ταυτότητας και την ενίσχυση της θέσης της στη διεθνή τουριστική βιομηχανία, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παρουσίασε την Τρίτη το τριετές Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης Τουρισμού, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)...Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από την εκδήλωση παρουσίασης ΕΔΩ
Αποτελώντας, όπως τονίστηκε, το δυναμικότερο όχημα του ελληνικού τουρισμού, καθώς το Νότιο Αιγαίο υποδέχεται το 25% περίπου των διεθνών αφίξεων και συγκεντρώνει το 30% των τουριστικών εσόδων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δημιουργεί μια ενιαία επικοινωνιακή ομπρέλα για το σύνολο των νησιών, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε καθένα από αυτά να δομήσει το δικό του ιδιαίτερο και προσαρμοσμένο στα μοναδικά χαρακτηριστικά του πλαίσιο δράσης.

Με όχημα την καμπάνια Aegean Islands.Like No Other, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θέτει σε άμεση εφαρμογή το σχέδιο ενεργειών προβολής για το 2016. Ενώ ταυτόχρονα εξελίσσει την καμπάνια παρέχοντας στις τοπικές αρχές και φορείς ένα πολύτιμοinteractive εργαλείο, μια δυναμική e-πλατφόρμα, μέσω της οποίας έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν, να διαμορφώνουν και να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της καμπάνιας.

Παρουσία της Αν. Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, του προέδρου του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Α. Ανδρεάδη, των βουλευτών και δημάρχων των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και πλήθους εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και επιχειρηματικών ενώσεων της περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, παρουσίασε την ολοκληρωμένη στρατηγική τουρισμού, η οποία πρόσφατα είχε τεθεί και σε διαβούλευση με τους τουριστικούς φορείς και δημάρχους της περιφέρειας.

Στόχος του Στρατηγικού Σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας, όπως αναφέρθηκε, είναι η ανάδειξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειας, μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο και ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων που απευθύνεται σε στοχευμένες αγορές στόχους. Το Στρατηγικό Σχέδιο Τουρισμού περιλαμβάνει έρευνα και ανάλυση στοιχείων, στρατηγική μάρκετινγκ τουριστικών προϊόντων της Περιφέρειας, σχεδιασμό της ανταγωνιστικής ταυτότητας, πλάνο επικοινωνίας καθώς και τον οδικό χάρτη τουριστικής ανάπτυξης τριετίας.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης της καμπάνιας στους δημοσιογράφους και στους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της εγχώριας τουριστικής αγοράς, και στο πλαίσιο της φιλοσοφίας για συνεργασία και συντονισμό όλων των μερών, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί, πραγματοποιήθηκε κλειστή «Συνάντηση Εργασίας» με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σκοπό την παράθεση περαιτέρω διευκρινίσεων και αναλυτικότερης συζήτησης επί του τελικού Στρατηγικού Σχεδίου.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, τόνισε:«Η επιτυχία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον Τουρισμό, είναι και επιτυχία της Ελλάδας. Η επιτυχία που έχει ανάγκη σήμερα η χώρα μας, θα έρθει μόνο μέσα από πάρα πολύ δουλειά, οργάνωση, μέθοδο, μελέτη και σχέδιο. Αφήνουμε πίσω μας την περίοδο του αυτοσχεδιασμού και των χαμένων ευκαιριών. Σχεδιάζουμε το αύριο και το διεκδικούμε με οργάνωση, επαγγελματισμό και με όρους που ταιριάζουν σε έναν πρωταθλητή».
«Μέσω των περιφερειακών γραφείων μας, και της Marketing Greece αναπτύξαμε τα στρατηγικά marketing plans τουριστικού προϊόντος για πέντε περιφέρειες της χώρας. Σήμερα μαζί με την Περιφέρεια, παρουσιάζουμε το marketing plan Νοτίου Αιγαίου»δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης, και συνέχισε λέγοντας «Μια περιφέρεια της οποίας η ποικιλομορφία των προορισμών και η μοναδικότητα κάθε νησιού ξεχωριστά δημιουργούν ένα σύνθετο, αλλά ταυτόχρονα ανταγωνιστικό παζλ για τον ελληνικό τουρισμό».




Newsroom Cuclades Voice
Πηγή : 

to synoro blog

Σεμινάριο κατάρτισης προσωπικού μεταφορέων ζώντων ζώων

Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου γνωστοποιείται, ότι ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προγραμματίζει τη διεξαγωγή εκπαιδευτικού σεμιναρίου κατάρτισης προσωπικού μεταφορέων (οδηγών και συνοδηγών) ζώντων ζώων για ενδιαφερόμενους από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα..
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής Δωδεκανήσου (τηλ:2241364880) και Κυκλάδων (τηλ:2248082380)  μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2016. 

Υπενθυμίζεται, ότι δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο κατάρτισης έχουν οι οδηγοί, οι οποίοι διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης Γ κατηγορίας και άνω. 

Newsroom Cyclades Voice
Πηγή : 

to synoro blog

Μέχρι πότε παρατείνεται η αντικατάσταση αδειών χειριστών ταχυπλόων σκαφών – Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται

Παρατείνεται η προθεσμία αντικατάστασης των αδειών χειριστών ταχυπλόων σκαφών.......
Η παράταση αποφασίστηκε να δοθεί έως τις 31/12/2017
Οι κάτοχοι των παλαιών εντύπων, οφείλουν να προβούν μέχρι και την ανωτέρω ημερομηνία στην αλλαγή των αδειών τους, με άδειες νέου τύπου, οι οποίες θα έχουν μορφή όμοια με αυτή των πιστωτικών καρτών.

Δικαιολογητικά:
Την παλαιά άδεια χειριστή
Παράβολα ποσού είκοσι πέντε (25,00) ευρώ υπέρ του Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Ν και δέκα (10,00) ευρώ υπέρ του Δημοσίου (από Δ.Ο.Υ στο Κ.Α.Ε 3435 ή ηλεκτρονικό παράβολο).
Δύο (02) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες και αντίστοιχο ψηφιακό αρχείο.
Διευκρινήσεις σχετικά με τις φωτογραφίες:
Η φωτογραφία επάνω στην άδεια εκτυπώνεται σε ένα μικρό ορθογώνιο μεγέθους 1,9 cm x 2,2 cm (πλάτος x ύψος – width x height).
Λόγω αυτού του γεγονότος υπάρχουν οι εξής 2 απαιτήσεις:
Ο λόγος ύψος προς πλάτος πρέπει να είναι 2,2 / 1,9 ~ 1,16. Για να υπάρχει κάποιος αέρας και να μη χρειάζεται να γίνονται πολλές δοκιμές, θα επιτρέπεται μέσω της εφαρμογής αυτός ο λόγος να είναι από 1,14 ως 1,18. Αυτό σημαίνει ότι αν μια φωτογραφία έχει πλάτος 1000 pixels, το ύψος της θα επιτρέπεται να είναι από 1140 ως 1180 pixels.
Για να φαίνεται σωστά η εκτύπωση θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 300 dpi (dots per inch).
Από τα παραπάνω, μπορεί να γίνει κατανοητό ότι η φωτογραφία που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να έχει πλάτος τουλάχιστον 450 pixels και ύψος από 513 έως 531 pixels.
Μικρότερα μεγέθη από αυτά δε θα γίνονται αποδεκτά, αλλά προφανώς μεγαλύτερα θα γίνονται με τον κατάλληλο λόγο ύψος / πλάτος. Για παράδειγμα μια φωτογραφία πλάτους 1000 pixels θα επιτρέπεται να έχει ύψος από 1140 έως και 1180 pixels.
Πηγή: aftodioikisi.gr
Newsroom MykonosTicker
Πηγή : 

to synoro blog

Δεν θα δημοσιεύουν οικονομικές καταστάσεις οι πολύ μικρές επιχειρήσεις

Απαλλάσσονται της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων χρήσης και της έκθεσης διαχείρισης οι πολύ μικρές εταιρείες, δηλαδή εταιρείες που δεν υπερβαίνουν τουλάχιστον δύο από τα παρακάτω κριτήρια:......
σύνολο ενεργητικού 350.000 ευρώ, καθαρό ύψος κύκλου εργασιών 700.000 ευρώ και μέσο όρο απασχολουμένων 10 άτομα.

Την απαλλαγή των πολύ μικρών επιχειρήσεων από την υποχρέωση να δημοσιεύουν οικονομικές καταστάσεις και να καταρτίζουν εκθέσεις διαχείρισης προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, με το οποίο ενσωματώνονται στην εθνική νομοθεσία οι κοινοτικές οδηγίες 2013/34/ΕΚ και 2014/95/ΕΚ. 

Με το ίδιο νομοσχέδιο καθίσταται υποχρεωτική η δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και όχι εναλλακτικά στις ιστοσελίδες των επιχειρήσεων, ενώ συγκεκριμένες μορφές επιχειρήσεων θα υποχρεούνται πλέον να περιλαμβάνουν και δήλωση εταιρικής διακυβέρνησης. 

Το νομοσχέδιο τέθηκε από χθες σε δημόσια διαβούλευση, διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016.

Οι βασικές αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων είναι οι ακόλουθες:

• Οι ανώνυμες εταιρείες δημοσιεύουν στο ΓΕΜΗ τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, την έκθεση διαχείρισης και τη γνώμη του νόμιμου ελεγκτή εντός 11 μηνών από το κλείσιμο της χρήσης. Εάν το επιθυμούν, μπορούν να δημοσιεύουν τα παραπάνω και στην ιστοσελίδα τους, εφόσον αυτή είναι καταχωρισμένη στο ΓΕΜΗ.

• Απαλλάσσονται της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων χρήσης και της έκθεσης διαχείρισης οι πολύ μικρές εταιρείες, δηλαδή εταιρείες που δεν υπερβαίνουν τουλάχιστον δύο από τα παρακάτω κριτήρια: σύνολο ενεργητικού 350.000 ευρώ, καθαρό ύψος κύκλου εργασιών 700.000 ευρώ και μέσο όρο απασχολουμένων 10 άτομα.

• Οι εταιρείες που συντάσσουν οικονομικές εκθέσεις με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ) υποχρεούνται να τις δημοσιεύουν τόσο στο ΓΕΜΗ όσο και στην ιστοσελίδα τους, στην οποία μάλιστα πρέπει να παραμένουν τουλάχιστον δύο χρόνια.

• Οικονομικές καταστάσεις υποχρεούνται να δημοσιεύουν και οι ομόρρυθμες εταιρείες στην περίπτωση που όλοι οι άμεσοι ή έμμεσοι εταίροι τους είναι ανώνυμες εταιρείες, ετερόρρυθμες εταιρείες ή ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες.

• Οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες υποχρεούνται να περιλαμβάνουν στην έκθεση διαχείρισης και δήλωση εταιρικής διακυβέρνησης.

• Οι εταιρείες δημοσίου συμφέροντος που είναι μητρικές επιχειρήσεις μεγάλου ομίλου και το προσωπικό του υπερβαίνει τα 500 άτομα υποχρεούνται να περιλάβουν στην έκθεση διαχείρισης και μια μη χρηματοοικονομική κατάσταση που περιέχει πληροφορίες για τον αντίκτυπο των δραστηριοτήτων του ομίλου σε περιβαλλοντικά, εργασιακά, κοινωνικά θέματα, την καταπολέμηση της διαφθοράς κ.λπ.

• Οι μεγάλες ανώνυμες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εξορυκτική βιομηχανία και στην υλοτόμηση πρωτογενών δασών οφείλουν να καταρτίζουν και να δημοσιεύουν σε ετήσια βάση έκθεση για τις πληρωμές που καταβάλλουν σε κυβερνήσεις.

• Οι γενικές συνελεύσεις των εταιρειών επιτρέπεται να γίνουν εντός δέκα μηνών από τη λήξη της χρήσης, αντί έξι μηνών που προβλέπεται σήμερα.
Πηγή:kathimerini.gr - Έντυπη Έκδοση 
NewsRoom Mykonos Ticker
Πηγή : 

to synoro blog

Τα νέα όρια ηλικίας για τους επαγγελματίες

Ποιες αλλαγές έρχονται για χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ. Παραδείγματα και πίνακες για το πώς διαμορφώνονται.......
τα όρια ηλικίας για όσους θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από τις 19 Αυγούστου 2015 και μετά. Στον αέρα ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων. 
Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έως και 7 χρόνια για περίπου 25.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ προβλέπει εγκύκλιος του ταμείου που έρχεται, εν μέσω απόλυτου αναβρασμού στον κλάδο των ελευθεροεπαγγελματιών, για το θέμα των εισφορών.

Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αφήνει μικρά περιθώρια για μίνι παρεμβάσεις στο θέμα, οι αυτοαπασχολούμενοι-ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Την ίδια στιγμή, εγκύκλιος του Οργανισμού κλείνει την πόρτα εξόδου στη συνταξιοδότηση για περίπου 25.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, κυρίως για όσους εντός της επόμενης 5ετίας μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν στα 60 με 35ετία, ενώ αλλάζουν και τα όρια για γονείς, συζύγους, αδέλφια αναπήρων, για γυναίκες και μητέρες ανηλίκων.

Τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης είναι αυξημένα από δύο έως και επτά χρόνια, και διασώζονται μόνο όσοι ελευθεροεπαγγελματίες πρόλαβαν να θεμελιώσουνδικαίωμα μέχρι 18/8/2015, οι μητέρες ή χήροι πατέρες ανάπηρων παιδιών καθώς και οι πάσχοντες από βαριές αναπηρίες.

Η εγκύκλιος αφορά μόνο στα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και καθώς ακόμη δεν έχει αποφασιστεί στο πλαίσιο της προωθούμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ο τρόπος υπολογισμού των νέων συντάξεων προβλέπει ότι όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα από την 1η Ιανουαρίου 2015, ή είχαν θεμελιώσει παλαιότερα αλλά κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης από την 1η Σεπτεμβρίου του 2015 και μετά, θα λαμβάνουν μόνο προσωρινή σύνταξη.

Ειδικά για τη συνταξιοδότηση λόγω γήρατος με 35ετία και παραπάνω, η εγκύκλιος ορίζει ότι δεν θίγονται οι ασφαλισμένοι που έως και τις 18/8/2015 είχαν συμπληρώσει και την ηλικία των 60 ετών και τον προβλεπόμενο χρόνο ασφάλισης για θεμελίωση δικαιώματος -τουλάχιστον 35ετία μέχρι 31/12/2012 και ειδικότερα: Συνολικά 35 χρόνια αν ήταν κλειδωμένα μέχρι το 2010, 36 χρόνια αν η 35ετία κλείδωσε το 2011 και συνολικά 37 χρόνια αν η 35ετία κλείδωσε το 2012. Υπενθυμίζεται ότι η ηλικία των 60 ετών νοείται συμπληρωμένη έως και την 18/8/2015 για τους ασφαλισμένους που έχουν γεννηθεί έως και την 19/8/1955.

Ασφαλισμένοι που έως και τις 18/8/2015 είχαν συμπληρώσει τον προβλεπόμενο χρόνο ασφάλισης αλλά δεν ήταν 60 χρονών έχουν σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας έως και κατά 2 χρόνια, με καταληκτικό όριο τα 62 χρόνια. Δεν απαιτείται επιπλέον συντάξιμος χρόνος. Αντίθετα, ασφαλισμένοι που δεν είχαν συμπληρώσει 35ετή συντάξιμο χρόνο το αργότερο έως και τις 31/12/2012 θα συνταξιοδοτηθούν με τη συμπλήρωση του 62ου έτους της ηλικίας και συντάξιμο χρόνο 40 ετών.

Παράδειγμα
• Ασφαλισμένος που συμπλήρωσε την 35ετία το έτος 2010, συμπληρώνει το 60ό την 1/3/ 2018. Θα θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τη συμπλήρωση του 61ου και 35 έτη.
• Ασφαλισμένος που έχει συμπληρώσει την 35ετία το έτος 2011 και συνολικό συντάξιμο χρόνο 36 ετών, συμπληρώνει το 60ό την 10/10/2021. Θα θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τη συμπλήρωση 61 ετών και 9 μηνών,δηλαδή την 10/7/2023 και 36 έτη. Το γεγονός ότι η απαιτούμενη ηλικία συμπληρώνεται μετά την 1/1/2022 δεν επηρεάζει.

• Ασφαλισμένος που έχει συμπληρώσει την 35ετία το έτος 2012 και συνολικό συντάξιμο χρόνο 37 ετών, συμπληρώνει το 60ό το έτος 2022. Θα θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τη συμπλήρωση του 62ου και 37 έτη.
• Ασφαλισμένος που συμπλήρωσε το 60ό τον 5/2015, αλλά δεν είχε συμπληρώσει την 35ετία έως 31/12/2012, θα θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τη συμπλήρωση του62ου και συντάξιμο χρόνο 40 ετών.

Περιπτώσεις γονέων, συζύγων και αδελφών αναπήρων
Στην περίπτωση συνταξιοδότησης γονέων, συζύγων και αδελφών αναπήρων που βάσει του προγενέστερου θεσμικού πλαισίου δεν προβλεπόταν όριο ηλικίας για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, πλέον καθιερώνεται ηλικιακό όριο που αρχίζει από το 55ο και αυξάνεται σταδιακά έως και τα 62, χωρίς να επέρχεται αλλαγή στην 25ετία. Διασώζονται όσοι είχαν θεμελιώσει δικαίωμα, δηλαδή είχαν συμπληρώσει 25ετή συντάξιμο χρόνο ως και την 18/8/2015.

Παράδειγμα
• Ασφαλισμένος που συμπληρώνει 25ετή συντάξιμο χρόνο τον 10/2015, θα θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα λόγω γήρατος ως γονέας ανάπηρου παιδιού με τη συμπλήρωση της ηλικίας 55 ετών και 11 μηνών. Αν κατά την ηλικία αυτή, ο άλλος γονέας έχει χρόνο ασφάλισης μικρότερο της 8ετίας, η σύνταξη θα απονεμηθεί -εφόσον συντρέχουν και οι λοιπές προϋποθέσεις- από τον επόμενο μήνα συμπλήρωσης του χρόνου ασφάλισης των οκτώ ετών, χωρίς μεταβολή στην ηλικιακή προϋπόθεση ή χρονική προϋπόθεση (55 ετών και 11 μηνών και 25ετία).

• Ασφαλισμένος που συμπληρώνει 25ετή συντάξιμο χρόνο το έτος 2022, θα θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα λόγω γήρατος ως σύζυγος αναπήρου με τη συμπλήρωση του 62ου, ακόμη κι αν αυτή επέλθει μετά το έτος 2022, χωρίς μεταβολή στην χρονική προϋπόθεση, εφόσον βέβαια κατά την υποβολή του συνταξιοδοτικού αιτήματος συντρέχουν οι λοιπές προβλεπόμενες από τη σχετική νομοθεσία προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, δεν υπάρχουν αλλαγές στα όσα ισχύουν στην περίπτωση συνταξιοδότησης με 15ετία. Συγκεκριμένα, παλαιοί και νέοι ασφαλισμένοι βγαίνουν στα 67 με 15ετία. Νέοι ασφαλισμένοι και μόνο μπορούν να βγουν με μειωμένη σύνταξη στα 62 με 15ετία, από την οποία 2½ της τελευταίας 5ετίας πριν την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης. Αντίστοιχα δεν επέρχεται μεταβολή στις προϋποθέσεις θεμελίωσης δεύτερου συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος.

Στην περίπτωση της μειωμένης βέβαια, προβλέπεται πρόσθετο «πέναλτι» 10% επιπλέον από το ισχύον, το οποίο μάλιστα εξαλείφεται μετά τη συμπλήρωση του εκάστοτε ισχύοντος ορίου για πλήρη σύνταξη. Το πέναλτι υπολογίζεται αφού προηγουμένως επιβληθεί η προϊσχύουσα μείωση (1/200 για κάθε μήνα που υπολείπεται από το απαιτούμενο κατά περίπτωση πλήρες όριο ηλικίας, με ανώτατο όριο 60 μήνες).

Από τα νέα όρια ηλικίας εξαιρούνται:
1. Οι ασφαλισμένοι με βαριές αναπηρίες που εξακολουθούν να συνταξιοδοτούνται χωρίς όριο με 15ετία.
2. Οι νέοι ασφαλισμένοι (υπαγωγή στην ασφάλιση από 1/1/1993) που βγαίνουν ως μητέρες ή χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία παιδιών (μόνο γι' αυτούς διατηρείται το όριο στα 55 και 20ετία ή στα 50 και 20ετία για μειωμένη). Οι ίδιοι επίσης εξαιρούνται και από το πρόσθετο πέναλτι 10%, αν βγουν με μειωμένη.
ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ
Πηγή: euro2day.gr
Newsroom MykonosTicker
Πηγή : 

to synoro blog

Γ Λεονταρίτης: Θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε τους Δήμους για την υλοποίηση των έργων τους

Συνάντηση με τον Έπαρχο ΠΕ Μήλου κ. Νικόλαο Βενάκη και τον Δήμαρχο Σίφνου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη.
Συνεχίζοντας τη σειρά των συναντήσεων με τους Δημάρχους των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης.........
είχε, στις 27 του Γενάρη το πρωί στο γραφείο του, συνάντηση εργασίας με τον Έπαρχο ΠΕ Μήλου κ. Νικόλαο Βενάκη και τον Δήμαρχο Σίφνου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη. Στη συνάντηση συμμετείχε η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Κυκλάδων κα Αδαμαντία Συμεοπούλου και τα στελέχη της υπηρεσίας, Λουκάς Καραδήμος και Κωνσταντίνος Γιολδάσης.

Με την έναρξη της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής και στον προγραμματισμό των παρεμβάσεων για το νησί της Σίφνου. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε, με την σειρά του, για την πορεία υλοποίησης και το βαθμό ωρίμανσης των έργων, που έχουν ενταχθεί σε διάφορα προγράμματα αλλά και για τον σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως οι ανάγκες του Δήμου Σίφνου σε έργα υποδομής και οι δυνατότητες χρηματοδότησής τους, η ολοκλήρωση της μελέτης διάβρωσης της ακτής στις Καμάρες και των έργων του καταφυγίου μικρών σκαφών στον Πλατύ Γυαλό καθώς και αυτά που σχετίζονται με τις συντηρήσεις (ασφαλτόστρωση – καθαρισμός) και την ασφάλεια (τοποθέτηση στηθαίων - διαγραμμίσεις) του οδικού δικτύου καθώς και της ολοκλήρωσης της μελέτης αποκατάστασης του ΧΑΔΑ.

Την ατζέντα της συνάντησης απασχόλησε και ο τρόπος διάθεσης της πρόσφατης επιχορήγησης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τις επισκευαστικές ανάγκες των σχολικών κτηρίων της Σίφνου καθώς και μια σειρά θεμάτων που τέθηκαν από τον κ. Έπαρχο και αφορούν στα υπόλοιπα νησιά της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου, όπως η μελέτη συνοδών έργων αφαλάτωσης Κιμώλου, η συντήρηση του οδικού δικτύου Μήλου και Σερίφου κ.λ.π.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο περιφερειακός προγραμματισμός και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός για το νησί της Σίφνου που έγινε πριν από έναν χρόνο έχει υλοποιηθεί, αφού οι μελέτες βρίσκονται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης με επόμενη φάση την ένταξη των έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα για την υλοποίησή τους. Όπως τόνισε ο κ. Λεονταρίτης: "Παρά τις γνωστές σε όλους δυσκολίες της περασμένης χρονιάς αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει σωστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους στην πορεία υλοποίησης των μελετών και των έργων και αμεσότητα στη λήψη αποφάσεων, επιτυγχάνουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε τους πρωτοβάθμιους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση των έργων τους". 

Κοινή συνισταμένη των δηλώσεων που ακολουθούν, τόσο του Επάρχου Μήλου κ. Βενάκη όσο και του Δημάρχου Σίφνου κ. Μπαμπούνη, μετά το πέρας της συνάντησης με τον Αντιπεριφερειάρχη, αποτελεί η έκφραση της βούλησης για συνεχή και ειλικρινή συνεργασία των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να επιλυθούν σύντομα και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, σημαντικά προβλήματα της περιοχής.

Δήλωση Επάρχου Μήλου κ. Νικόλαου Βενάκη
«Είναι κοινή αποδοχή τόσο δική μου όσο και του Δημάρχου Σίφνου ότι ύστερα από πολλά χρόνια με τις προσπάθειες του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και του Επάρχου Μήλου βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο για την επίλυση σημαντικών και χρόνιων προβλημάτων της Σίφνου και αυτό είναι το θετικό μήνυμα της σημερινής μας συνάντησης. Όσον αφορά στα έργα Σερίφου, Κιμώλου και Μήλου δόθηκαν οδηγίες να προχωρήσουν άμεσα, όσα δεν έχουν προχωρήσει και αποφασίσαμε σύντομα μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων να επισκεφθούμε και τα τέσσερα νησιά της Π.Ε. Μήλου και να ενημερώσουμε τους κατοίκους αλλά και να επικαιροποιήσουμε την ενημέρωσή μας από τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια για τις τρέχουσες ανάγκες». 

Δήλωση Δημάρχου Σίφνου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη
«Έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, παρουσία του Επάρχου και υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων και δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις σε σημαντικά θέματα του Δήμου Σίφνου. Η καθημερινή επικοινωνία που υπάρχει με τον κ. Βενάκη καθώς και η συχνή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων δείχνει ότι μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για το νησί μας, γεγονός που επιβεβαιώνεται με τον υψηλό βαθμό ωρίμανσης των μελετών και την απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων». 

Newsroom mykonosticker.com
Πηγή : 

to synoro blog

Υπουργείο Υγείας: Δύο νέες προϋποθέσεις για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Διευκρινίσεις σχετικά με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν σε ισόγεια κτηρίων ή πολυκατοικιών δίνει το Υπουργείο Υγείας..... με εγκύκλιο που εξέδωσε και γνωστοποιεί τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να καλύπτουν οι εν λόγω επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την εγκύτκλιο του Υπουργείου Υγείας, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν σε ισόγεια ισόγεια κτηρίων ή πολυκατοικιών
1. έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν υπόγειους χώρους ως τμήματα των καταστημάτων τους εφόσον η κατασκευή αυτών έχει γίνει με οικοδομική άδεια ή έχει γίνει νομιμοποίηση, με το Ν. 4014/2011 ή άλλο συναφές νόμο» 
και 
2. είναι σε άμεση εσωτερική επικοινωνία μέσω σκάλας με το κατάστημα, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, την διασφάλιση της υγιεινής, την ασφάλεια των τροφίμων και την αποφυγή του κινδύνου της διασταυρούμενης επιμόλυνσης.
Όλα τα ανωτέρω σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας θα πρέπει αποτυπώνονται αναλυτικά στα σχεδιαγράμματα κάτοψης και τομής και θα υφίσταται νόμιμη χρήση του χώρου. 
 
Κατά τα λοιπά, τα ανωτέρω σχεδιαγράμματα κάτοψης και τομής θα περιλαμβάνουν ότι και κατά την μέχρι τώρα διαδικασία (αναλυτική εμβαδομέτρηση, χρήση χώρων, διαγράμματα ροής εργασιών, συγκρότηση – εξοπλισμός κλπ ). 
 
Τα ανωτέρω καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο, και δεν θα επικοινωνούν με κοινόχρηστους χώρους (είσοδο πολυκατοικίας, κλιμακοστάσιο, διαδρόμους, υπόγειο, κλπ ).
Πηγή : http://www.mykonosticker.com/

to synoro blog

Κλειστά τα φαρμακεία στις 4 Φεβρουαρίου

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου τα φαρμακεία όλης της χώρας, ενώ οι φαρμακοποιοί......
θα διαδηλώσουν μαζί με όλους τους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και τους αγρότες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Είναι εμφανές πλέον ότι το προσχέδιο του ασφαλιστικού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, που αντιμετωπίζει, όχι μόνο ο κλάδος μας, αλλά ολόκληρος ο Ελληνικός λαός.
Είναι εμφανές επίσης, ότι πρόκειται για ένα προσχέδιο που δεν έχει καμία σχέση με Ανάπτυξη, Ισότητα, Δημοκρατία και Λογική.

Από τα μέχρι σήμερα γεγονότα προκύπτουν  τα εξής :
  • Το προσχέδιο δημιουργήθηκε από την Κυβέρνηση και κατατέθηκε στους θεσμούς προς έγκριση, χωρίς κανένα προηγούμενο διάλογο, και χωρίς να ζητηθεί η γνώμη κανενός κλάδου. Μετά την κατάθεσή του, διέρρευσε από γνωστούς δημοσιογραφικούς κύκλους και δεν δόθηκε επίσημα σε κανέναν φορέα. Η εκ των υστέρων προσπάθεια της Κυβέρνησης να προβεί σε συνομιλίες και διαβουλεύσεις με κλάδους και φορείς είναι υποκριτική, αφού όπως παραδέχθηκε ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.Πετρόπουλος, αν το σχέδιο εγκριθεί από τους θεσμούς, δεν μπορεί να αλλάξει.
  • Η σύνδεση του προσχεδίου αυτού με το εισόδημα, δημιουργεί τάσεις φοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας. Όπως είναι φυσικό, αν κάποιος θέλει να καταβάλει λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να δηλώνει (αν μπορεί) λιγότερο εισόδημα. Με αυτή την έννοια οι συνεπείς και ειλικρινείς φορολογούμενοι (όπως είναι οι φαρμακοποιοί) τιμωρούνται, αφού καλούνται να πληρώσουν τεράστια ποσά, εν αντιθέσει με όσους μπορούν να διαφύγουν, οι οποίοι ουσιαστικά ευεργετούνται.
  • Η παραγωγική δομή της Ελλάδας (όση έχει απομείνει) καταστρέφεται, το ίδιο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως είναι τα φαρμακεία μας και συνεχίζεται η αποδυνάμωση τους έτσι ώστε να γίνουν εύκολα θύματα μεγάλων ημεδαπών και αλλοδαπών οικονομικών μονάδων, για να κυριαρχήσουν στην ελληνική αγορά.
Θα μπορούσε κανείς να αναφέρει πλείστα παραδείγματα, τα οποία αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω.
Θα μπορούσε κανείς επίσης να θυμίσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και να τις αντιπαραθέσει σε όλες τις μέχρι σήμερα ενέργειες της.

Πιστεύω όμως, ότι όλα αυτά είναι  πλέον αυτονόητα και το μόνο που μας  απομένει να κάνουμε, είναι να αντιπαρατεθούμε απέναντι στην αδικία, την υποκρισία, την παραπληροφόρηση και τις ψεύτικες υποσχέσεις. 

Την Πέμπτη   4 Φεβρουαρίου μας δίνεται η ευκαιρία να ενώσουμε τις φωνές μας
-  με όλο τον Ελληνικό λαό,
-  με όλες τις τάξεις που πλήττονται  για διαφόρους λόγους η κάθε μία, αλλά που όλες μαζί οδηγούνται στον όλεθρο. 

Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για προσωπικές αντιπαραθέσεις ή διαφοροποιήσεις.
Η υποτιθέμενη Ελληνική Κυβέρνηση, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να επιβάλλει θέσεις, απόψεις και εντολές αυτών,  που μέχρι πρότινος κατηγορούσε και έλεγε πώς έρχεται ως λυτρωτής των όσων έκαναν ως προηγούμενη Κυβέρνηση. 


Από την άλλη πλευρά θα πρέπει η αντιπολίτευση να αντιληφθεί επίσης, ότι ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά, ότι είναι μάχιμος και ότι σε κάθε περίπτωση η ζωή του και το μέλλον του είναι πάνω από κόμματα, τακτικισμούς και μεθοδεύσεις.
Πηγή : http://www.mykonosticker.com/

to synoro blog

Προγραµµατισµός προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους ΟΤΑ - Νέα εγκύκλιος ΥΠΕΣ (έγγραφο)

Τον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους ΟΤΑ Α' και Β' βαθµού για το έτος 2016,....
προαναγγέλλει με σχετική εγκύκλιο ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Μπαλάφας.

Εγκύκλιο προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της Χώρας, απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με τον προγραμματισμό των προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους Ο.Τ.Α. Α' και Β' Βαθμού για το 2016.

Οι τομείς ελλείψεων Δήμων και Περιφερειών

Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι, παρατηρείται σηµαντική έλλειψη σε εξειδικευµένο προσωπικό, σε ευαίσθητους τοµείς Υπηρεσιών όπως, πολεοδοµίες, παιδικούς σταθµούς, τεχνικές, οικονοµικές και κοινωνικές υπηρεσίες, ακόµη και στην περίπτωση υπηρεσιών που παρέχουν διοικητική υποστήριξη και ότι, ενόψει των ανωτέρω κρίνεται απαραίτητη η στελέχωση των Ο.Τ.Α. Α' (∆ήµοι, ΝΠ∆∆ αυτών, ∆ηµοτικά Ιδρύµατα και Σύνδεσµοι ∆ήµων) και Β' Βαθµού µε τακτικό προσωπικό, ήτοι µόνιµο και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Ποιες κατηγορίες δύνανται να προσληφθούν
Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στις διατάξεις της παρ.20α του άρθρου ένατου του ν.4057/2012, για την κίνηση διαδικασιών πρόσληψης ή διορισµού τακτικού προσωπικού απαιτείται προηγούµενη έγκριση της ΠΥΣ 33/2006 (Α’280), όπως ισχύει.

Επιπλέον, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στις διατάξεις της παρ.3 της υποπαρ.ΣΤ1 του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012 (Α’222), για τις προσλήψεις και τους διορισµούς του µόνιµου προσωπικού και του προσωπικού µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών/εκπαιδευτικών βαθµίδων ΠΕ και ΤΕ, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, των ΟΤΑ Α' και Β' βαθµού και των Ν.Π.Ι.∆. αυτών εφαρµόζονται οι διατάξεις του άρθρου 11 του ν.3833/2010, όπως ισχύει.

Ωστόσο, στις εν λόγω διατάξεις ορίζεται ότι, οι προσλήψεις και οι διορισµοί του µόνιµου προσωπικού και του προσωπικού µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΥΕ και ∆Ε, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, των Ο.Τ.Α. Α' και Β' Βαθµού και των Ν.Π.Ι.∆. αυτών αναστέλλονται έως την 31η-12-2016.

Τα αιτήματα - Η προθεσμία

Τα αιτήµατα που θα υποβληθούν, δεν πρέπει να περιλαµβάνουν θέσεις για την κάλυψη των οποίων έχει εκδοθεί προκήρυξη Α.Σ.Ε.Π., συµπεριλαµβανοµένης και της προκήρυξης 1∆/2015 (ΦΕΚ 7/τ.ΑΣΕΠ/29-10-2015) που εκδόθηκε βάσει του άρθρου 51 του ν.4250/2014, ανεξαρτήτως αν έχουν εκδοθεί ή όχι τα οριστικά αποτελέσµατά τους.

Επισηµαίνεται, επίσης, ότι, για τα εν λόγω αιτήµατα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σε σύνολο το πολύ µέχρι δέκα (10) θέσεων ανά φορέα.

Τα εν λόγω αιτήµατα Δήμων και Περιφερειών θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. «εγγράφως συγκεντρωτικά» και µέχρι και τις 29-2-2016,διά των αρµόδιων Υπηρεσιών των Αποκεντρωµένων ∆ιοικήσεων, αφού αυτές ελέγξουν τα ανωτέρω απαιτούµενα δικαιολογητικά.

Πηγή : http://www.mykonosticker.com/

to synoro blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...