4 Δεκ 2016

Αίτημα για έκπτωση σε ακτοπλοϊκές, αεροπορικές γραμμές και ΚΤΕΛ

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου - Τήνου - Μυκόνουο Δ.Σ. του Συλλόγου Σύρου-Τήνου-Μυκόνου
συμμετέχει στην πρωτοβουλία Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ για διεκδίκηση έκπτωσης σε ακτοπλοϊκές, αεροπορικές γραμμές και ΚΤΕΛ για τις/τους εκπαιδευτικούς. Σήμερα χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται μακριά από τις εστίες και τις οικογένειές τους, στελεχώνοντας σχολεία σε όλη τη χώρα. Αναπληρωτές και  μόνιμοι συνάδελφοι  παραμένουν για χρόνια στην περιφέρεια, αφού οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις έχουν περιοριστεί δραματικά. Ιδιαίτερα σε νησιωτικές περιοχές όπως η δική μας που γενικά το κόστος ζωής και μεταφορών είναι πολύ υψηλό.
Η στήριξη των εκπαιδευτικών, όπως ασφαλώς και άλλων κοινωνικών κατηγοριών (ανέργων, μαθητών, φοιτητών κλπ) αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Το κόστος της μετακίνησης, λειτουργεί σωρευτικά, αφού οι συνάδελφοι που μένουν μακριά από τα σπίτια τους αναγκάζονται να νοικιάζουν και σπίτια, ενώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι.
Απαιτούμε από τη κυβέρνηση να θεσπίσει έκπτωση 50% για τις μετακινήσεις σε πλοία, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ. Επιπλέον ως Σύλλογος θεωρούμε,  ότι πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες για θέσπιση 50 % και στα οχήματα των συναδέλφων εκπαιδευτικών.  Πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες η κυβέρνηση, είτε μέσω του Υπουργείου Παιδείας είτε του Υπουργείου Ναυτιλίας, να βρεθεί τρόπος ώστε ακόμα και ιδιωτικές εταιρίες ή κοινοπραξίες  (π.χ ναυτιλιακές εταιρίες) να συμπεριλάβουν αυτή τη μείωση.
Σε αυτό το πλαίσιο συμμετέχουμε και στηρίζουμε οποιαδήποτε δράση και κινητοποίηση βελτιώσει την καθημερινότητα και τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας .
Το ΔΣ του Συλλόγου μας στήριξε την κινητοποίηση που έγινε στις 2 Δεκέμβρη στις 13.00, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (πρώην Υπουργείο ΕΝ)- ακτή Βασιλειάδη, πύλη Ε1.
Πηγή : http://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...