16 Οκτ 2016

Έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ - Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τους έτους Ελλάδας- Ρωσίας και με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η Έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ - Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους» παρουσιάζεται από τον Οκτώβριο έως και τον Μάρτιο του 2017 στο Polytechnic Museum της Μόσχας.
Στα εγκαίνια της Έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν χθες παραβρέθηκαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα κ. Ανδρέας Φρυγανάς, ο Καθηγητής κ. Νίκος Ζούρος και στελέχη της Πρεσβείας και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Η Έκθεση αποτελεί ένα υψηλού επιπέδου πολιτιστικό γεγονός, υψηλής αισθητικής και ποιότητας που προβάλλει με ιδιαίτερο τρόπο, μέσω της γέννησης και εξέλιξης του Αιγαίου, την πολιτισμική ιδιομορφία, τη μοναδικότητα και τη φυσική ομορφιά του τόπου μας. Πλαισιωμένη από πρωτότυπα εκθέματα, οπτικοακουστικές παραγωγές και διαδραστικές εκπαιδευτικές εφαρμογές, παροτρύνει τους επισκέπτες της Έκθεσης να ταξιδέψουν στα νησιά του Αιγαίου.
Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, στην ομιλία της στα εγκαίνια της Έκθεσης, περιγράφοντας τις μοναδικές ομορφιές των νησιών του Βορείου Αιγαίου, σημείωσε με έμφαση την ιδιαίτερη σημασία της δυνατότητας που δίνεται μέσα από τις δράσεις του «2016, Έτος Ελλάδας- Ρωσίας» για τη σύσφιγξη των σχέσεων των δύο λαών και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που μπορούν να προκύψουν ιδίως στον τομέα του τουρισμού. «Η Έκθεση που σήμερα εγκαινιάζουμε, φέρνει στο Πολυτεχνικό Μουσείο μοναδικούς θησαυρούς της πολιτισμικής και γεωλογικής κληρονομιάς του Αιγαίου, θησαυρούς παγκόσμιου ενδιαφέροντος που αναμφίβολα αποτελούν πόλο έλξης και τουριστικής ανάπτυξης. Μεταφέρουμε εδώ στη Μόσχα την αύρα του Αιγαίου και σας καλούμε όλους να επισκεφθείτε τα νησιά μας» είπε η κα. Καλογήρου.
Πηγή : http://www.ethnos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...