14 Οκτ 2016

ΣΕΡΙΦΟΣ ΛΑΥΡΙΟ : ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Το καλοκαίρι που πέρασε, έλαβε χώρα στο Δήμο Σερίφου, μια πολύπλευρη έκθεση με τίτλο «Αιώνιες Στοές , Σέριφος 1916-2016», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την 21η Αυγούστου 1916, τη μεγάλη απεργία  των μεταλλωρύχων εργατών της Σερίφου, που κόστισε εννέα ανθρώπινες ζωές, δεκάδες τραυματίες και διώξεις μετά από αυτήν. Η ιστορία του νησιού αποτυπώθηκε από τους καλλιτέχνες μέσω της φωτογραφίας, του βίντεο αρτ, της κεραμικής και της χαρακτικής.
Νέοι εικαστικοί με κοινά βιώματα και ιδέες εκφράστηκαν ο καθένας με τον τρόπο του, για να δημιουργήσουν μοναδικά έργα, εμπνευσμένα από την ιστορία των μεταλλίων του τόπου και τους ίδιους τους μεταλλωρύχους.
Πριν από λίγο καιρό γιορτάσαμε στο Δήμο μας τα 150 χρόνια από την ίδρυση του νεότερου Λαυρίου, με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων. Η ταυτότητα της Λαυρεωτικής  ενσαρκώνει την ιστορική μνήμη, το νόημα της παραγωγής και το αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτή η έκθεση αναδεικνύει τις παράλληλες διαδρομές των δύο τόπων -Σερίφου και Λαυρίου- και αποτελεί φυσική ενσωμάτωση στο πλαίσιο των εορτασμών.
Με γνώμονα τα παραπάνω, η έκθεση θα φιλοξενηθεί  για 1 μήνα στο Δήμο Λαυρεωτικής, με τίτλο «Σέριφος – Λαύριο: Παράλληλες Διαδρομές»  έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου, με δωρεάν είσοδο για όλους.
Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης  «ΣΕΡΙΦΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ:ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ » το Σάββατο 15/10/2016 στις 19:00
Θα ακολουθήσει συμβολικό κέρασμα
Πηγή : http://www.lavreotiki.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...