20 Οκτ 2016

Πώς θα μισθώνονται τα σπίτια στους τουρίστες- 5% o φόρος επί της τιμής διάθεσης

Ειδικό φόρο 5% επί της τιμής διανυκτέρευσης, χωρίς ΦΠΑ και εγγραφή των μισθωτών στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων, που θα τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση για την ενοικίαση σπιτιών σε τουρίστες.

Η βραχυπρόθεσμη μίσθωση θα γίνεται σε κατοικίες και διαμερίσματα που έχουν όλες τις άδειες, ενώ δεν θα επιτρέπεται η εκμίσθωση περισσότερων από δύο ακίνητα ανά ΑΦΜ εκμισθωτή.

Η διάρκεια της μίσθωσης, επίσης, κατά τις πληροφορίες, θα είναι έως 90 ημέρες το χρόνο και στα νησιά με πληθυσμό κάτω των 100.000 κατοίκων η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι έως 40 ημέρες το χρόνο.Τα σπίτια θα μισθώνονται επιπλωμένα και με παροχή κλινοσκεπασμάτων, χωρίς άλλη επιπλέον υπηρεία.Το πρόστιμο για τους παραβάτες των ανωτέρω ρυθμίσεων αναμένεται να ορισθεί στα 50.000 ευρώ.

Εάν τελικά ψηφισθεί αυτό το ρυθμιστικό πλαίσιο για την τουριστική μίσθωση κατοικιών, οι διαδικτυακές πλατφόρμες στυλ Airbnb θα είναι υποχρεωμένες να συνεργάζονται με το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφουν συμφωνίες για τις κατοικίες, που μισθώνονται σε τουρίστες μέσω αυτών.

Τα έσοδα των μισθωτών από αυτήν τη δραστηριότητα θα θεωρούνται εισόδημα από ακίνητη περιουσία.Τέλος, με τη ρύθμιση, θα υπάρχουν μικτά κλιμάκια από υπαλλήλους των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, που θα διενεργούν ελέγχους στα ενοικιαζόμενα στους τουρίστες σπίτια.
 Πηγή : http://www.tornosnews.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...