23 Σεπ 2016

Επιστολή του Χαράλαμπου Κόκκινου στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα


Αποστολή ενημερωτικής επιστολής και αίτημα για άμεση παρέμβαση και εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών για το προσφυγικό του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Τσίπρα
O Aντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του για την ανάδειξη και την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τους νησιώτες μας, απέστειλε επιστολή (α.π. 199/20.9.2016) στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα με την οποία ζητά την παρέμβασή του για το προσφυγικό, το οποίο αρχίζει να λαμβάνει και πάλι ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην περιοχή μας.
Σας δημοσιεύουμε την επιστολή.
Ενημέρωση επί του μεταναστευτικού προβλήματος στα νησιά της Δωδεκανήσου – Ανάγκη για άμεσες ενέργειες
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή σάς μεταφέρω την έντονη ανησυχία μου αλλά και την αγωνία των κατοίκων των νησιών της Δωδεκανήσου (τους οποίους υπηρετώ από τη θέση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη) για το ζήτημα του προσφυγικού.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάζονται και πάλι αυξητικές ροές προσφύγων στα νησιά μας. Μετά τα γεγονότα του πρόσφατου πραξικοπήματος στην Τουρκία, οι διακινητές/τριες – σύγχρονοι/ες «δουλέμποροι» οδηγούν στα νησιά μας καθημερινά δεκάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους και όπως γνωρίζετε, αρκετοί έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στον ευρωπαϊκό χώρο.
Η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το μεταναστευτικό δοκιμάζεται, την ίδια ώρα που οι διαδικασίες ασύλου καθυστερούν ενώ οι επαναπροωθήσεις των παράνομων μεταναστών είναι ελάχιστες.
Οι χώροι προσωρινής παραμονής μεταναστών (hot-spots) στη Λέρο και στην Κω έχουν κορεστεί. Φιλοξενούν μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων από αυτόν που αντέχουν οι υποδομές τους, ενώ συγχρόνως πραγματοποιούνται αρκετά επεισόδια τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μονίμων κατοίκων. Σας επισημένω κ. Πρόεδρε ότι τα νησιά του αιγαιακού χώρου δέχτηκαν δυσφήμηση για την παρουσία των προσφύγων, με αποτέλεσμα νησιά που οι πολίτες τους πρωταγωνίστησαν στην υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων, όπως η Λέρος και η Κως να δεχτούν μεγάλο πλήγμα στο τουριστικό προϊόν, με μείωση προσέλευσης τουριστών και καταστροφικές συνέπειες για το εισόδημα των πολιτών μας, διότι ως γνωστό το 85% της περιοχής μας έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουρισμό.
Κύριε Πρόεδρε,
Οι νησιώτες μας έδειξαν μέχρι σήμερα αλληλεγγύη, φιλοξενία, συμπαράσταση και ανθρωπισμό σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που μαζικά ήρθαν στην περιοχή μας.Βλέπουμε όμως ότι κινδυνεύουμε να αντιμετωπίσουμε ένα καινούριο ανεξέλεγκτο μεταναστευτικό ρεύμα.
Κανένας μας δε θέλει να βιώσει γεγονότα που ντροπιάζουν το ανθρώπινο ιδεώδες, που διχάζουν, που δημιουργούν εντάσεις, που δυσφημούν την περιοχή μας.
Κανένας μας δε θέλει τα νησιά μας να μετατραπούν σε αποθήκες ψυχών και το Αιγαίο σε εκατόμβη αθώων ανθρώπων.
Κύριε Πρόεδρε,
Σας παρουσιάζω αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και καταθέτω τις προτάσεις και τις αγωνίες μου, κάτι το οποίο κατ’ επανάληψη πράττω σε όλες τις συλλογικές – αυτοδιοικητικές διαδικασίες που συμμετέχω.
Επιβάλλεται να εκπονηθεί άμεσα ένα καινούριο σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού, με συνεργασία όλων των φορέων και των ενεργών πολιτών της χώρας μας. Με ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και χρηματοδότηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αξιοποίηση των εθελοντών, με καλύτερη φύλαξη των συνόρων μας, με σεβασμό στις διεθνείς συμφωνίες και  πρωτοβουλίες που πρέπει στοχευμένα να πραγματοποιηθούν σε διεθνές επίπεδο.
Όλοι παρακολουθούμε τις προσπάθειές σας. Όλοι γνωρίζουμε ότι η υπόθεση του προσφυγικού έχει ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χαρακτήρα και είμαστε από τις χώρες που αποτελούν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόπος υποδοχής μεταναστών.
Σας ζητώ τη στήριξη και τη βοήθειά σας, επισημαίνοντας ότι στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας επιδιώκουμε και πρέπει να είμαστε ενωμένοι και θέλουμε να στηρίζουμε θετικές ενέργειες.
Πηγή : http://cyclades24.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...