19 Σεπ 2016

Έβδομος δημοφιλέστερος προορισμός στον κόσμο για τους Ευρωπαίους τουρίστες η Ελλάδα

Εκτη όσον αφορά τους ευρωπαϊκούς προορισμούς και έβδομη στη διεθνή λίστα βρίσκεται η Ελλάδα ως προς τις προτιμήσεις των Ευρωπαίων τουριστών για το 2016.
Η έρευνα της εταιρείας Sojern ως προς τις «Ταξιδιωτικές Τάσεις στην Ευρώπη για το 2016» κατατάσσει την Ισπανία και την Ιταλία στις δύο πρώτες θέσεις για το τρέχον έτος, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Γαλλία. Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα και Πορτογαλία βρίσκονται στην 6η, 7η και 8η θέση, ενώ το τοπ 10 συμπληρώνουν Ταϋλάνδη και Πορτογαλία.
Η ανάλυση της Sojern εξετάζει πάνω από 1 δισεκατομμύριο «προθέσεις» των Ευρωπαίων ταξιδιωτών, όπως αυτές έχουν αναδειχθεί μέσα από δίκτυα κρατήσεων, αναζητήσεις στο internet κ.τ.λ.. για την περίοδο από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2016 και καταγράφει τις τάσεις στον ευρωπαϊκό τουρισμό.
Ο αντίκτυπος της τρομοκρατίας στα ευρωπαϊκά ταξίδια είναι εμφανής αν ληφθεί υπόψη ότι στους προορισμούς που έχασαν πελατεία από την Ευρώπη φέτος περιλαμβάνεται η Τουρκία, με μία μείωση της ζήτησης σε ποσοστό 24%, ακολουθεί η Αίγυπτος με ένα 18%, ενώ τις επόμενες θέσεις καταλαμβάνονται από το Εκουαδόρ, το Βέλγιο, η Αλβανία και η Ρωσία. Στον αντίποδα, οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης φέτος από τους Ευρωπαίους τουρίστες είναι η Σρί Λάνκα (+79%), η Ισλανδία (+72%), η Νέα Ζηλανδία, η Ινδονησία και η Τανζανία.
Με βάση τα αποτελέσματα της νέας έρευνας, oι Ελληνες ταξιδιώτες- προφανώς λόγω και της μείωσης του εισοδήματός τους τα τελευταία χρόνια- ανήκουν στους Ευρωπαίους οι οποίοι όταν κάνουν αναζητήσεις για τα ταξίδια τους ορίζουν μικρή διάρκεια, κατά μέσο όρο 5,4 ημέρες, ενώ οι Ολλανδοί κινούνται σαφώς πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 7 ημερών, με 8,7 ημέρες διάρκειας ταξιδιού.
Από τους πιο... προνοητικούς λαούς στην Ευρώπη αναδεικνύονται οι Γερμανοί, οι οποίοι αναζητούν τον προορισμό και σχεδιάζουν το ταξίδι τους 80 ημέρες νωρίτερα κατά μέσο όρο. Οι Έλληνες, πιστοί στο... δόγμα της τελευταίας στιγμής, βρίσκονται, ως αναμενόμενο, κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου των 73 ημερών, αφού σχεδιάζουν το ταξίδι τους 60 ημέρες πιο πρίν. Οι Βαλκάνιοι πάντως βρίσκονται όλοι στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης με το μικρότερο χρόνο προγραμματισμού του ταξιδιού τους, με τους Αλβανούς να αναζητούν τον προορισμό τους 42 ημέρες πιο πρίν, οι Σκοπιανοί 50 ημέρες νωρίτερα, οι κάτοικοι του Μαυροβουνίου 45 ημέρες και του Κοσόβου 40 μέρες.
Πηγή : http://www.tornosnews.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...