19 Σεπ 2016

ΚΕΔΕ: Επιτυχία της Αυτοδιοίκησης η αποδοχή του αιτήματος για αύξηση κονδυλίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

«Η δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στη  ομιλία του στη Δ.Ε.Θ. , ότι θα διαθέσει μέρος των χρημάτων από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, για να διασφαλιστεί η πρόσβαση επιπλέον 15.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας για την τρέχουσα χρονιά, είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου της ΚΕΔΕ.

Η ΚΕΔΕ υπενθυμίζει ότι η δέσμευση αυτή ικανοποιεί εν μέρει το αίτημα που διατύπωσε πρόσφατα με ανοικτή επιστολή ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, με την οποία ζητούσε από τον πρωθυπουργό τη διάθεση 30 εκ. ευρώ, για να διασφαλιστεί η πρόσβαση του συνόλου των 36.000 παιδιών, που έχουν μείνει σήμερα εκτός παιδικών σταθμών.

Με αφορμή την εξαγγελία του πρωθυπουργού ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήλωσε:

» Αποτελεί επιτυχία της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού η αποδοχή από τον Πρωθυπουργό του δίκαιου κοινωνικά και πολιτικά αιτήματος της ΚΕΔΕ , που διατυπώθηκε με προσωπική επιστολή που του απέστειλα, να αυξηθούν τα κονδύλια για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί η πρόσβαση, σε αυτή τη σημαντική κοινωνική υπηρεσία, όλων των παιδιών χιλιάδων εργαζόμενων οικογενειών της χώρας μας, ανάμεσα στις οποίες είναι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες . 

Με τις 15.000 επιπλέον παιδιά γίνεται η αρχή αλλά δεν σταματάμε εδώ.

Θεωρώ ότι έγινε ένα πρώτο θετικό βήμα , ένα βήμα μπροστά, αλλά υπάρχουν ακόμη 21.000 παιδιά που μένουν έξω.

Θεωρώ ότι η Κυβέρνηση μπορεί να διασφαλίσει τους πόρους που είναι απαραίτητοι, ώστε κανένα παιδί να μην μείνει τη χρονιά αυτή εκτός παιδικών σταθμών».
Πηγή :http://www.zougla.gr/ 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...