24 Σεπ 2016

Μάγεψε το κοινό της Σύρου Το animasyros 9.0


Μάγια» στις καρδιές των Συριανών έκανε για 9η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων animasyros, στη χθεσινή επίσημη έναρξή του στο Θέατρο Απόλλων, παρουσία εκπροσώπων της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των προσκεκλημένων χωρών και πλήθους φίλων.

Ο πρόεδρος του φεστιβάλ, Βασίλης Καραμητσάνης καλωσόρισε το κοινό στην ένατη έκδοση του animasyros, που από το 2008 προσπαθεί να παρουσιάσει ό,τι καλύτερο έχει να δώσει η παγκόσμια τέχνη των κινουμένων σχεδίων, με έμφαση πάντα στα εκπαιδευτικά προγράμματα, στην ανάδειξη των Ελλήνων δημιουργών και στην ένταξη της ελληνικής δημιουργικότητας στο παγκόσμιο σκηνικό.

Με τη βεβαιότητα ότι η κρίση μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για ουσιαστική επικοινωνία, φιλία και αλληλεγγύη, ενεργοποίηση και συνεργασία όλων των δημιουργικών φορέων, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης υπογράμμισε στον χαιρετισμό του, ότι το animasyros διαθέτει τα εφόδια για να πορευτούμε τα επόμενα χρόνια, οραματιζόμενοι ένα καλύτερο μέλλον.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς την Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού – Πλατφόρμα, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τους καλλιτέχνες, τους χορηγούς και όλους τους συντελεστές αυτού του μοναδικού στο είδος του φεστιβάλ.

Για το φετινό αφιέρωμα του animasyros στην κινηματογραφική παραγωγή κινουμένων σχεδίων της Αυστραλίας μίλησε η επικεφαλής της Αυστραλιανής πρεσβείας στην Αθήνα Σάρα Γκούνταλ.

Τη δεύτερη συνεργασία του animasyros με την Εθνική Λυρική Σκηνή προλόγισε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της κ. Μύρων Μιχαηλίδης. Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει αποσπάσματα της γαλλικής όπερας του Μωρίς Ραβέλ «Το παιδί και τα μάγια». Αυτή η «λυρική φαντασία» σε λιμπρέτο της ποιήτριας Κολέτ, υλοποιείται στην πλούσια φαντασία ενός άτακτου παιδιού, που βλέπει τα αντικείμενα του δωματίου του να ζωντανεύουν και τις άλογες υπάρξεις να αποκτούν φωνή. 

Τις δυνατότητες συνέργειας ψηφιακού animation και ζωντανών λυρικών ερμηνευτών ανέλαβαν να αναπτύξουν η σκηνοθέτις Αγγέλα – Κλεοπάτρα Σαρόγλου και η animator Ειρήνη Βιανέλλη. Ερμήνευσαβ οι Μονωδοί: Θεοδώρα Μπάκα, Ελένη Βουδουράκη, Νίκος Στεφάνου και Βασιλική Καραγιάννη.

 Δείτε το βίντεο
https://vimeo.com/183895941>

Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...