26 Αυγ 2016

Αρωμα παράδοσης video

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά…Περνάει απ΄όλες τις Κυκλάδες και καταλήγει στην Φολέγανδρο!
Έτσι λοιπόν μια ομάδα δεκατεσσάρων, με μπόλικη δόση »τρέλας» επιβιβάστηκαν στο επιβατηγό πλοίο »Aqua Spirit» και αναστάτωσαν στην κυριολεξία τα νησιά των Κυκλάδων και ιδιαίτερα της Φολεγάνδρου.

Τρελοί για την παράδοση… με μπόλικο »άρωμα παράδοσης» 12 χορευτές, ο Μπάμπης Γαβριήλ (τουμπάκι) και ο Μπάμπης Δικτιόπουλος (τσαμπούνα) γέμισαν την Φολέγανδρο με ωραία τρέλα, αυτή που τόσα χρόνια υπηρετούν και μετέφεραν στους επισκέπτες, ένα νησιώτικο και παραδοσιακό χρώμα για το πώς διασκεδάζουν οι νησιώτες.
 
Από την πρώτη ημέρα οι 14 συριανοί έδειξαν για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, καθώς σε κάθε λιμάνι έβγαιναν, “έπαιζαν μουσική και χόρευαν με το κόσμο, ενώ το κέφι τους και το μεράκι τους το μετέφεραν στα παραδοσιακά στενά στην χώρα της Φολεγάνδρου, την Παρασκευή το βράδυ, εκεί έγινε το έλα να δεις…
 
Οι Πλατείες σε νησιά και σε χωριά »φοράνε τα καλά τους», ενώ δεν είναι λίγα τα πανηγύρια που διοργανώνονται κατά καιρούς από τις τοπικές αρχές προκειμένου να ευχαριστήσουν κατοίκους και επισκέπτες.
 
Στο νησί των 750 κατοίκων, των 6 Λιμενικών, των δύο αστυνομικών και του ενός Ταξί,  η «μποέμισα» Φολέγανδρος είναι σίγουρα κάτι μοναδικό. Το σκηνικό περιλαμβάνει ένα τεράστιο στρωμένο τραπέζι γεμάτο με ντόπια εκλεκτά κεράσματα και φαγητά που υποδέχεται φιλόξενα όλους τους επισκέπτες του νησιού συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής και νόστιμης Κακαβιάς!
 
Το Σάββατο 20 Αυγούστου, μικροί και μεγάλοι χόρεψαν με την ψυχή τους, παραδοσιακούς χορούς, στο χώρο της μαρίνας του νησιού. Προσφέρθηκαν, νόστιμοι ψαρομεζέδες, τσίπουρο και κρασί σε όλους, ενώ τα όργανα ανέλαβαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο. 
 
Για μια ακόμη χρονιά, ντόπιοι και επισκέπτες έγιναν ένα! Σε ένα νησί όπου μία από τις βασικές ασχολίες των κατοίκων είναι το ψάρεμα, ο ψαράς δεν θα μπορούσε να μην κατέχει μία ξεχωριστή θέση στο τοπικό εορτολόγιο (!!!), καθώς τα 50 κιλά ψάρια της Κακαβιάς  έδωσαν ξεχωριστή γεύση!
Το έθιμο του μαγειρέματος της παραδοσιακής κακαβιάς και η μεγάλη γιορτή που ακολούθησε, πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, ο οποίος κεράστηκε την πεντανόστιμη σούπα και απόλαυσε το παραδοσιακό εργαστήρι »Άρωμα Παράδοσης» από την Σύρο που παρουσίασε νησιώτικους χορούς.  Η συνέχεια ήταν ιδιαίτερα απολαυστική, με ορχήστρα, που ανέλαβε τη διασκέδαση του κοινού, ενώ υποδέχτηκαν με πολύ χορό και μουσική τον ήλιο της ημέρας
Δείτε βίντεο και φωτογραφικό υλικό από το Cyclades24.gr!https://www.youtube.com/watch?v=POfjq404Kgk
Πηγή : http://cyclades24.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...