26 Αυγ 2016

Αμπελοφάσουλα απο Σερφιώτικο μποστάνι με άσπρο ντόπιο κρασί . Η γοητεία της απλότητας...

Gourmet δεν είναι αποκλειστικά ένα ταξίδι μαγειρικής πολυπλοκότητας, εξωτικά υλικά ή συνταγές με ετερόκλητους συνδυασμούς που παρουσιάζονται με ποιητική ή κοσμοπολίτικη διάθεση. Γνήσιo gourmet είναι το αποτέλεσμα της γευστικής αρμονίας, η ανάδειξη της ειλικρίνειας των υλικών και η αβίαστη επιβεβαίωση της γεύσης τους είτε προκύπτει από απλές συνταγές είτε από σύνθετες.
syntagi ambelofasoula me vinegret
Μια σαλάτα από -φρεσκοκομμένα απ’ το μποστάνι Σερφιώτικα  αμπελοφάσουλα, βρασμένα “al dente” με συνοδεία βινεγκρέτ είναι στην μεσημεριανή διάθεση αυτής της εποχής πιο γκουρμέ από το “μενταγιόν φιλέτου μοσχαριού γεμιστό με ουρές αστακού και σάλτσα πόρτο”… Η γοητεία της απλότητας που οξύνει το γευστικό μας ένστικτο είναι ακαταμάχητη και αξίζει να την επανεφεύρουμε ειδικά στα υλικά που είναι της εποχής.

syntagi ambelofasoula
Η συγκεκριμένη σαλάτα με αμπελοφάσουλα και βινεγρέτ είναι συχνά το ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα στο εξοχικό. Την συνοδεύω με ωραίο μοσχοτύρι Σερίφου η μυτζήθρα ζυμωμένη με λίγο αλάτι , ζυμωτό ψωμί απο τον φούρνο του Χαλίδα και δροσερό λευκό κρασί. Σερβίρεται με θέα μια ατέλειωτη κυμματιστή θάλασσα κάτω απ’ τους ήχους συμφωνικής τζιτζικιών… Need I say more?

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. αμπελοφάσουλα χωρίς τις άκρες και κομμένα στη μέση, αν είναι πολύ μακριά.
ελάχιστη σόδα φαγητού
1-2 κ.σ. παλαιομένο ξίδι balsamico
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon με σιναπόσπορους
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο (ανάλογα με την γεύση …και τη δίαιτα)
1 πρέζα θυμάρι
τριφτό αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Βάζετε τα αμπελοφάσουλα σε νερό που βράζει με ελάχιστη σόδα (έτσι διατηρούν το πράσινο ζωηρό χρώμα τους) και τα βράζετε 5-10 λεπτά (ανάλογα με το πάχος τους). Πρέπει να παραμείνουν τραγανά. Τα ξεβγάζετε με λίγο κρύο νερό και τα βάζετε στη σαλατιέρα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ, τα προσθέτετε στα φασολάκια και τα ανακατεύετε ξανά.
Συνοδεύετε με άσπρα τυριά (φέτα, ξινομυζήθρα ή ανθότυρο).
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...