14 Αυγ 2016

Ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία ανάλογα με το εισόδημα

ΤΑ ΧΡΕΗ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ 16,6 ΔΙΣ.
Τη ρύθμιση των χρεών ύψους 16,6 δισεκατομμυρίων ευρώ στα Ταμεία με βάση το πραγματικό εισόδημα των οφειλετών και όχι τη διαγραφή ή τον συμψηφισμό τους με.....
τον χρόνο ασφάλισης, όπως ζητούν οι οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών, σχεδιάζει να διαπραγματευτεί με τους Θεσμούς το φθινόπωρο η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ρύθμιση
«Δεν μπορεί να υπάρξει ρύθμιση αντίστοιχη με τις προηγούμενες, ούτε και ενιαία ρύθμιση των χρεών από εισφορές και των οφειλών από φόρους», δηλώνουν στην «Ημερησία» κύκλοι του υπουργείου, εξηγώντας ότι «οι ασφαλιστικές οφειλές είναι απαιτητές γιατί συνδέονται με τον χρόνο ασφάλισης και το ύψος της σύνταξης, δηλαδή 'έχουν ανταποδοτική βάση'».
Με αυτό το δεδομένο και λαμβάνοντας υπόψη την αντίθεση των δανειστών στις συνεχείς ρυθμίσεις, το υπουργείο προσανατολίζεται να διεκδικήσει καλύτερους όρους για την εξυπηρέτηση των δόσεων, «ανάλογα με το πραγματικό - φορολογητέο εισόδημα που, από την 1/1/2017, θα είναι η βάση υπολογισμού για τις εισφορές σύνταξης και ασθένειας και θα ελέγχεται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων», όπως σημειώνουν.
Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η καταβολή των εισφορών και μέρους των οφειλών έτσι ώστε ταμεία όπως ο ΟΑΕΕ που χάνουν συνεχώς έσοδα (στο επτάμηνο Ιανουαρίου ? Ιουλίου έχουν μειωθεί κατά 5,8%) να αυξήσουν την εισπραξιμότητα και να μη χρειάζονται πρόσθετη κρατική επιχορήγηση.
Οριο οφειλής
Οπως έγραψε χθες η «Ημερησία» και διευκρίνισε ο ΟΑΕΕ, το όριο της οφειλής που είναι αποδεκτό για την απονομή προσωρινής ή και οριστικής σύνταξης σε οφειλέτη είναι τα 20.000 ευρώ (15.000 ευρώ κύρια οφειλή + 5.000 ευρώ προσαυξήσεις).
Επομένως, ο ΟΑΕΕ θα χορηγεί προσωρινές συντάξεις και σε οφειλέτες μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ.
Για λόγους διαδικαστικούς -ως προς τον τρόπο παρακράτησης τη οφειλής- ο ΟΑΕΕ έχει ζητήσει από το υπουργείο οδηγίες σχετικά με τον τρόπο παρακράτησης οφειλών από την προσωρινή και οριστική σύνταξη.
Πηγή : http://www.mykonosticker.com/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...