31 Αυγ 2016

Το νησί της χελώνας ο Βους και ο Αγιος Σώστης

Στο κόλπο του Λαγανά υπάρχει και το μικρό νησάκι του Αγίου Σώστη. Πήρε το όνομά του από την εκκλησία που βρίσκεται εκεί. Το νησί ήταν ενωμένο με τη στεριά μέχρι το 1633 όπου το χώρισε ένας ισχυρός σεισμός. Σήμερα η επικοινωνία γίνεται με γεφυράκι. Το μικρό νησί είναι μοναδικής ομορφιάς. Η πυκνή του βλάστηση και οι σπηλιές εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.
Λέγεται και νησί της χελώνας γιατί αποτελεί τόπο αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας. Είναι παράλληλα ένα εξωτικό μικρό νησί του Ιονίου και μπορεί να το επισκεφτεί κανείς με σκάφος απολαμβάνοντας βουτιές στα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά του. Το νησί είναι στο πρόγραμμα προστασίας Natura 2000 καθώς φιλοξενεί θαλάσσιες χελώνες καρέτα καρέτα, όπου γεννούν τα αυγά τους.

Ο ΒουςΒόιδι ή Πολώνη είναι νησί κοντά στη Σερίφο. Βρίσκεται ανατολικά του λιμένος Λιβαδίου. Έχει μέγιστο ύψος 149 μέτρα. Έχει σχήμα που μοιάζει με ζώο, γι΄ αυτό και ονομάστηκε έτσι. Η ακτή του προσφέρει δύο όρμους και μερικές ακόμα μικρότερες εσοχές. Ο διάπλους μεταξύ του νησιού και τηςΣερίφου είναι ελεύθερος. Είναι ακατοίκητο.Απέναντι απο τον βου υπάρχει η παραλία του Αγίου Σώστη όπου καθε χρόνο στις 6-7 Σεπτεμβρίου γινεται ένα απο τα μεγαλύτερα πανηγύρια του νησιού της Σερίφου οι ομοιότητες ειναι σημαντικές με τονησί της χελώνας στην Ζάκυνθο 

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...