12 Αυγ 2016

Κάλυψη των οργανικών θέσεων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Για επανίδρυση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κάνει λόγο ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, σχετικά με την προοπτική υλοποίησης από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών του αιτήματος για τις κατ' εξαίρεση προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν οι 250 κενές οργανικές θέσεις στα νησιά της Περιφέρειας.
Η νέα αξιολόγηση των δομών των οργανικών μονάδων του δημοσίου, που προωθεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, συναρτάται άμεσα και με την κάλυψη των οργανικών κενών στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, εκ μέρους του οποίου υπήρξε δέσμευση άμεσης υλοποίησης του σχετικού αιτήματος του Περιφερειάρχη.
Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης προς τον αναπληρωτή Υπουργό, αναφέρεται:
«Σε συνέχεια των συζητήσεων που έχουν προηγηθεί, καθώς και της πρόσφατης συνάντησης εργασίας που είχα την τιμή να έχω μαζί σας σχετικά με το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πρόβλημα το οποίο έχει πλέον λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, σε σημείο που να αδυνατούμε να εκπληρώσουμε τον καταστατικό μας ρόλο και σκοπό και να προσφέρουμε στους πολίτες της περιοχής ευθύνης μας τις υπηρεσίες που οφείλουμε, σας αποστέλλω τον πίνακα με το προσωπικό που απαιτείται προκειμένου να επιστρέψει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε περιβάλλον διοικητικής επάρκειας.
Το προσωπικό που σήμερα υπηρετεί στις υπηρεσίες τόσο των Κυκλάδων όσο και της Δωδεκανήσου είναι ελάχιστο και αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των νησιών τόσο στο επίπεδο της έδρας όσο και των περιφερειακών ενοτήτων. Στην Περιφέρεια των 48 κατοικημένων νησιών, υπηρετούν περίπου 451 υπάλληλοι σε 16 νησιά (Σύρος, Ρόδος, Κως, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Άνδρος, Θήρα,Ίος, Κέα, Κύθνος, Μήλος, Σίφνος, Νάξος, Πάρος και Τήνος).
Ο γεωγραφικός κατακερματισμός του Νοτίου Αιγαίου και οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες μετακίνησης από νησί σε νησί αποτελούν παράγοντες αυξημένης δυσκολίας στη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας, οι οποίες με την σημερινή στελέχωση τους μόνο στοιχειωδώς ανταποκρίνονται στον θεσμικό τους ρόλο. Ένας ακόμη παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ο τριπλασιασμός του πληθυσμού πολλών νησιών που αποτελούν πρωτεύοντες τουριστικούς προορισμούς ειδικά κατά τη θερινή περίοδο, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για διαρκείς και επιτόπιους ελέγχους των προσφερόμενων προς τους επισκέπτες υπηρεσιών.
Όπως σας ανέφερα και στην συνάντηση εργασίας που προηγήθηκε, μόνο στον τομέα Τεχνικών Υπηρεσιών η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καλύπτει τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου που στερούνται Τεχνικών Υπηρεσιών και οι οποίοι αριθμούν συνολικά 21 ( Μύκονος, Ιος, Ανάφη, Σίκινος, Φολέγανδρος, Κέα, Κύθνος, Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος, Αντίπαρος, Σύμη, Χάλκη, Μεγίστη, Τήλος Νίσυρος, Κάσος, Αστυπάλαια, Λειψοί, Πάτμος, Αγαθονήσι).
Έχοντας ως στόχο τόσο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των νησιωτών όσο και την ανάγκη διαρκούς παρουσίας και στοχευμένων παρεμβάσεων για την ανοδική αναπτυξιακή πορεία των δυο νομών που αποτελούν πνεύμονα της εθνικής μας οικονομίας, ζητούμε την παρέμβαση σας για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη προσωπικού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Οι ανάγκες σε προσωπικό καταγράφονται στον πίνακα που επισυνάπτεται στην επιστολή. Είμαι βέβαιος ότι με την δική σας ουσιαστική παρέμβαση κανονιστική συνταγματική επιταγή για τη νησιωτικότητα, από απλός που είναι σήμερα, σε μοχλό για μια ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη”.
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...