12 Αυγ 2016

Τουριστικό άλμα τον Ιούλιο, ρεαλιστική η επίτευξη του στόχου για το 2016

Tονωτική ένεση αποτελούν για τον ελληνικό τουρισμό οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής αφού απογείωσαν τις αφίξεις των τουριστών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την αεροπορική κίνηση του τελευταίου επταμήνου, σημειώθηκε αύξηση 8,6% (σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015) στην επιβατική κίνηση και αύξηση 4,7% στο σύνολο των πτήσεων.

Σε ό,τι αφορά τον Ιούλιο τα στοιχεία δείχνουν αύξηση 9,3% στην επιβατική κίνηση εσωτερικού και εξωτερικού. Από τα ελληνικά αεροδρόμια διακινήθηκαν 8.479.942 επιβάτες (αύξηση 7,9% για τους επιβάτες εσωτερικού και 9,7% για τους επιβάτες εξωτερικού).
 
Σύμφωνα με την γαλλική Monde, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν ωφεληθεί από τις ακυρώσεις των κρατήσεων που παρατηρούνται σε άλλοτε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία.
 
Οι ακυρώσεις οφείλονται στην πολιτική αστάθεια, την τρομοκρατική απειλή και στα προβλήματα ασφάλειας που παρατηρούνται στις προαναφερόμενες χώρες.
 
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), η ισχυροποίηση του ρεύματος «last minute» δημιουργεί «προϋποθέσεις επίτευξης του στόχου για αύξηση των αφίξεων 6%, όμως στην παρούσα φάση φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη η επίτευξη του στόχου της αντίστοιχης αύξησης των εσόδων».
 
Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη εμφάνισαν θετικό πρόσημο, +10% και +11,4% αντίστοιχα, ενώ η Κως, η Σάμος και η Μυτιλήνη κινήθηκαν με αρνητικό πρόσημο, -13%, -16,3% και -6,2%.

in.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...