7 Φεβ 2016

Τέλος του γενάρη εληξε η προθεσμία για τις αδειες κινητών καταστημάτων(καντίνες) τι ζητούσε ο Δήμος Σερίφου

Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Σερίφου έιχε αποφασίσει την έγκριση αδειών κινητών καταστημάτων (καντίνες) σε παραλίες Γάνεμα , Κουταλά , Αβεσσαλό , Αγ. Σώστης και Αγ. Ιωάννης. Όσοι πρόλαβαν  να λάβουν μέρος στην διαδικασία της χορήγησης θα έπρεπε
: 1. Να είναι άνεργοι
2. Να είναι φυσικά πρόσωπα
3. Να μην κατέχουν άδεια λαϊκής ή δημοτικής αγοράς
 4. Δεν συνδέονται με οποιαδήποτε σχέση με οργανωμένη ομοειδή ή παρεμφερή επιχείρηση, σχετική με το αντικείμενο της υπαίθριας δραστηριότητάς τους.
β) Το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα, δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο ποσό μισθωτών - συνταξιούχων, που ισχύει κάθε φορά στην φορολογία εισοδήματος (α΄ κλίμακα της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 2238/1994).
Η προϋπόθεση του ατομικού εισοδήματος δεν ισχύει για την περίπτωση των γονέων με τρία (3) τέκνα και των πολυτέκνων, η ιδιότητα των οποίων αποδεικνύεται με την προσκόμιση σχετικών βεβαιώσεων των αρμόδιων Υπηρεσιών (Δήμων ) ή της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων.

Όσοι πληρούσαν  τις παραπάνω προϋποθέσεις έιχαν δικαίωμα κατάθεσης αιτήσεως έως τις 31/01/2016. Η Σειρά προτίμησης των δικαιούχων άδειας από το συνολικό αριθμό των αδειών που θα χορηγηθουν είναι , κατά σειρά προτεραιότητας, τα πρόσωπα των κατωτέρω κατηγοριών, εφόσον πληρουν τις νόμιμες προϋποθέσεις, είναι άνεργα και έχουν υποβάλει αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά η ανάρτηση εχει σημασία για ενδιαφερόμενους που δεν γνωρίζουν τις προυποθέσεις και δεν εχει ισχύ για φέτος  αλλα για τον επόμενο χρονο :

(α) μέχρι ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%), άτομα με αναπηρία τουλάχιστον εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και τυφλοί,

 (β) μέχρι ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%), πολύτεκνοι και τα τέκνα αυτών, καθώς και γονείς με τρία τέκνα,

(γ) μέχρι ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%), ανάπηροι και θύματα ειρηνικής περιόδου του Ν. 1370/1944 (ΦΕΚ 82 Α’),

 (δ) μέχρι ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%), άτομα με αναπηρία πάνω από πενήντα τοις εκατό (50%), εφόσον δεν οφείλεται σε πολεμικά γεγονότα,

 (ε) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), γονείς ανήλικων τέκνων με ειδικές ανάγκες και γονείς που προστατεύουν άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό, βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης,

(στ) μέχρι ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%), ομογενείς Βορειοηπειρώτες και ομογενείς παλιννοστούντες, που προέρχονται από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και τον Πόντο.

 ζ) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) Έλληνες τσιγγάνοι POM που έχουν εγγραφεί στα δημοτολόγια των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας

. Οι υπόλοιπες άδειες που απομένουν αδιάθετες χορηγούνται με κλήρωση, η οποία διενεργείται μεταξύ των ενδιαφερομένων από το δημοτικό συμβούλιο, κατά περίπτωση.
Κλήρωση διενεργείται και όταν ο αριθμός των προσώπων που υπέβαλαν αίτηση και έχουν προτεραιότητα, υπερβαίνει τον αριθμό των αδειών που αναλογούν στη συγκεκριμένη κατηγορία προσώπων.

Αν ο αριθμός των αιτήσεων που συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις του νόμου είναι μικρότερος από τον αριθμό των προς διάθεση αδειών, γίνονται δεκτές όλες οι αιτήσεις και διενεργείται κλήρωση μόνο για τη συγκεκριμένη θέση που αντιστοιχεί σε κάθε άδεια. Το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να τροποποιήσει την απόφαση του σχετικά με τις τοποθεσίες και των αριθμό αδειών μέχρι πριν την διενέργεια της κλήρωσης .
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...