20 Σεπ 2015

ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΠΙ ΣΕΡΙΦΟΥ

Δρ . Χάρολντ Κέ νεντι

 ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

 Προς το Ίδρυ μ α Στήριξης τ ου ΠΠΙ Σερίφου Αγαπητά μ έλη του ΔΣ του Ιδρύ μ ατος Στήριξης ,
 Στις 10 και 11 Σεπτε μ βρίου 2015 επισκέφθηκε τη Σέριφο ο Δρ . Νικόλαος Καρβούνης , Διοικητής της 2 ης ΥΠΕ , μ ε αποκλειστικό σκοπό την υπογραφή μ ιας συ μ φωνίας μ εταξύ της 2 ης ΥΠΕ , του Καρδιαγγειακού Ερευνητικού Ιδρύ μ ατος ( Δρ . Χάρολντ Κένεντι ), του Γενικού Νοσοκο μ είου Σύρου και του Ιδρύ μ ατος Στήριξης ΠΠΙ Σερίφου Λυκούργος Πελοποννήσιος ( Ίδρυ μ α ). Το βασικό αντικεί μ ενο της συ μ φωνίας ήταν να γίνει δυνατή , χωρίς οικονο μ ικό κόστος για την 2 η ΥΠΕ , η πρόσληψη επιπλέον ιατρών ( Δρ . Θανάσης Κοντάρης ) αλλά και μ ιας νοσηλεύτρι ας και ενός μ ικροβιολόγου .

 Η συ μ φωνία προέβλεπε ακό μ η την συνέχιση της αναβάθ μ ισης του ήδη εγκατεστη μ ένου ιατρικού εξοπλισ μ ού περιλα μ βανο μ ένων επιτοίχιων μ όνιτορ και ακτινοσκοπικών τεχνολογιών , έτσι ώστε το ΠΠΙ να ενταχθεί πλήρως στο πρόγρα μμ α τηλεϊατρικής που σχεδιάζεται να λειτουργήσει υπό την ΥΠΕ . Οι υπηρετούντες σή μ ερα στο ΠΠΙ ιατροί , μ ε την στήριξη του Δ η μ άρχου Σερίφου κ . Αντώνη Αντωνάκη , αρνήθηκαν να δεχθούν τη συ μ φωνία και απείλησαν να παραιτηθούν εφόσον η συ μ φωνία υπεγράφετο . Εξέφρασαν την άποψη ότ ι δεν υπάρχουν επιπλέον ανάγκες στο ΠΠΙ , είτε σε ανθρώπινο δυνα μ ικό είτε σε εξοπλισ μ ό , και ότι οποιαδήποτε τυχόν νέα ανάγκη ε μ φανισθεί θα καλυφθεί από τον Δή μ αρχο .

 Μετά από αυτά τα γεγονότα , τόσο η 2 η ΥΠΕ όσο και το Καρδιαγγειακό Ίδρυ μ α αναγκάστηκαν να απ οσύρουν τη συ μ φωνία . Από την πλευρά μ ας θα συνεχίσου μ ε να υποστηρίζου μ ε τον εργαστηριακό εξοπλισ μ ό του ΠΠΙ έως τις 31 Δεκε μ βρίου 2015. Αποφάσεις αναφορικά μ ε τον τεχνολογικό και διαδικτυακό εξοπλισ μ ό θα ληφθούν σε δέοντα χρόνο . Σας ευχαριστού μ ε για την στήριξη των προσπαθειών μ ας κατά το παρελθόν , που αποσκοπούσαν στην βελτίωση των προσφερό μ ενων υπηρεσιών υγείας στον πληθυσ μ ό της Σερίφου . Από την πλευρά μ ας θα συνεχίσου μ ε να πασχίζου μ ε για το καλό των κατοίκων της Σερίφου και το δη μ όσιο όφελος .

Σέριφος , 12 Σεπτε μ βρί ου 2015 Μαρία Ε μ πειρίκου
 Δρ . Χάρολντ Κέ νεντι

ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΠΙ ΣΕΡΙΦΟΥ 

Στις 10 και 11 Σεπτε μ βρίου επισκέφθηκαν τη Σέριφο και το ΠΠΙ ο διοικητής της 2 ης ΥΠΕ , ο νο μ ικός της σύ μ βουλος και ο διευθυντής ηλεκτρονικών μ έσων κ . κ . Νίκος Καρβούνης , Στρατής Ση μ αντήρης , Δη μ ήτρης Ζάχος . Σκοπός της επίσκεψης ήταν η υπογραφή μ ιας τριετούς σύ μ βασης μ εταξύ της 2 ης ΥΠΕ , του Γενικού Νοσοκο μ είου Σύρου , του Καρδιαγγειακού Ερευνητικού Ιδρύ μ ατος του α μ ερικανού γιατρού Δρ . Χάρολντ Κένεντι και του Ι δρύ μ ατος Στήριξης ΠΠΙ Σερίφου « Λ υκούργος Πελο ποννήσιος ».

 Η σύ μ βαση διασφάλιζε την συνέχιση της προσπάθειας αναβάθ μ ιση ς των προσφ ερό μ ενων υπηρεσιών υγείας το υ ΠΠΙ και κάλυψη ς των επιπλέον αναγκών του τόσο σε ανθρώπινο δυνα μ ικό , όσο κα ι σε μ έσα και ιατρικό εξοπλισ μ ό , χωρίς επιπλέον κόστος για το Δη μ όσι ο και το Δή μ ο . Διασφάλιζε , ταυτόχρονα , μ ε σαφείς και αδια μ φισβήτητους όρους και δεσ μ εύσεις τον δη μ όσιο χαρακτήρα του ιατρείου .

 Έτσι , το ΠΠΙ θα μ πορούσε βαθ μ ιαία να εξελιχθεί σε πρότυπη ιατρική μ ονάδα , διατηρώντας στο ακέραιο το δη μ όσιο χαρακτήρα του και αξιοποιώντας στο έπακρο το πρόγρα μμ α τηλεϊατρικής που σχεδιάζεται από τη ΔΥΠΕ για τα νησιά . Η ηγεσία της ΔΥΠΕ είχε αρχικά μ ε μ ονω μ ένες συναντήσεις μ ε τους 2 υπηρετούντες εδώ και ένα τρί μ ηνο στο ΠΠΙ γιατρούς , και κατόπιν διαδοχικά μ ε το νοσηλευτικό προσωπικ ό , τον δή μ αρχο και την νεοσύστατη Επιτροπή Υγείας του Δή μ ου . Καταλήξα μ ε σε μ ια κοινή συνάντηση στην οποία συ μμ ετείχα και εγώ μ ε άλλα μ έλη του ΔΣ του Ιδρύ μ ατος Στήριξης ( ιατρός Σάββας Παπάζογλου , Θεοφίλης Μποφίλιος , Γιάννης Μουστάκας ).

Η σύ μ βα ση δεν υπεγράφη τελικά : ο κύριος χορηγός και ο Δρ . Κένεντι αναγκάστηκαν κυριολεκτικά να την αποσύρουν παρά την έγκρισή της από την ΔΥΠΕ και το Γ . Ν . Σύρου , μ ετά την απειλή παραίτησης των 2 υπηρετούν των στο ΠΠΙ ιατρών που είχε την πό τε ά μ εση και πότε έ μμ εση υποστήριξη του Δη μ άρχου και του προέδρου της νεοσύστατης Επιτροπής Υγείας του Δή μ ου . ( Σας επισυνάπτω την σχετική επιστολή του χορηγού και του Δρ . Κένεντι προς το Ίδρυ μ α Στήριξης )

Δυστυχώς , τουλάχιστον κατά τη ν τελευτ αία συνάντηση , παρακολούθησα την απόρριψη της σύ μ βασης και την απειλή παραίτησης χωρίς μ α στηρίζεται σε κανέ να απολύτως επιχείρη μ α . Γιατί προτάσεις του τύπου « εί μ αστε καλά όπως εί μ αστε » ή « τα καταφέρνου μ ε μ ια χαρά μ όνοι μ ας », δεν αποτελούν επιχειρή μ ατα .

 Ω ς μ έλος του ΔΣ του Ιδρύ μ ατος Στήριξης ΠΠΙ Σερίφου « Λυκούργος Πελοποννήσιος » αποφάσισα να σας στείλω αυτό το κεί μ ενο , μ ε την ελπίδα ν α προκαλέσει μ ιαν απάντηση , να ξεκινήσει επιτέλους ο διάλογος που δεν έγινε για τα προβλή μ ατα και τις προοπτικές της δη μ όσ ιας υγείας στο νησί μ ας . Δυστυχώς και πάλι , την απουσία επιχειρη μ άτων διαδέχθηκε ένας ορυ μ αγδός φη μ ών , σεναρίων και φαντασιώσεων . Γνωρίζω πως η Σέριφος βρίσκεται στη διαδρο μ ή πολλών αποδη μ ητικών πτηνών , φαίνεται πως ορισ μ ένα παπαγαλάκια βρήκαν φιλόξενες φωλιές και αποφάσισαν να παρα μ είνουν . Δεν θα ασχοληθώ μ ε ανοησίες και κουτσο μ πολιά ( ποιος οδήγησε το αυτοκίνητο που διατέθηκε στους γιατρούς , ποιος είχε τα κλειδιά μ ιας κλειδω μ ένης ντουλάπας , αν ο Δρ . Κένεντι ζήτησε από τους γιατρούς να φορούν άσπρες ιατρι κές μ πλούζες αντί για μ ακό ή μ πλουζάκια ).

 Η κατάσταση είναι πιο σοβαρή από αυτά και οι ευθύνες όλων ακό μ η σοβαρότερες . Προκύπτουν ό μ ως δυο - τρία ζητή μ ατα που απαιτούν διευκρίνηση .


 ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΠΠΙ 

Αυτό είναι ένα κρί σι μ ο ζήτη μ α που κατά τη γνώ μ η μ ου βρίσκεται στην καρδιά του προβλή μ ατος . Από τη μ ια μ εριά έχου μ ε τον Δρ . Κένεντι και έναν χορηγό που δεν ασκούν οποιαδήποτε επιχειρη μ ατική δραστηριότητα ( ιατρική , παραϊατρική , φαρ μ ακευτική ή άλλη σε άλλον το μ έα ) στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό . Και επειδή πολλά λέγονται , ας αναφέρω ότι τα ποσά των χορηγιών δεν εκπίπτουν από την εφορία , αλλά στην Ελλάδα φορολογούνται και αυτά . Κυρίως , ό μ ως , έχου μ ε την ίδια τη σύ μ βαση , που μ ιλάει μ όνη της προβλέποντας τις εξής εγγυήσεις :

Α . Η τριε τής σύ μ βαση προβλέπει την σύσταση Επιτροπής Παρακολούθησης μ ε τη συ μμ ετοχή όλων των μ ερών ( και του Νοσοκο μ είου Σύρου και της ΔΥΠΕ ) που ανά δί μ ηνο υποβάλλει οικονο μ ικό απολογισ μ ό και τρι μ ηνιαίο προυπολογισ μ ό και προγρα μμ ατισ μ ό στη ΔΥΠΕ και ελέγχεται από αυτ ήν .

Β . Το επιπλέον ιατρικό ή νοσηλευτικό π ροσωπικό οφείλει να έχει τα προσόντα που απαιτεί το Δη μ όσιο και το ΕΣΥ και να ακολουθεί « το καταρτιζό μ ενο από τον αρ μ όδιο ιατρό ΕΣΥ μ ηνιαίο πρόγρα μμ α – ενδεικτικώς αναφερό μ ενα , τα πρωινά ιατρεία , οι εφη μ ερίες κλπ . Το πρόγρα μμ α αυτό θα εγκρίνεται από τον Διευθυντή Ιατρική ς Υπηρεσίας του Νοσοκο μ είου Σύρου . ...»

 Γ . Καθ ’ όλη τη διάρκεια της σύ μ βασης « την επιστη μ ονική εποπτεία και συντονισ μ ό της διεύθυνσης όλων των δράσεων θα έχει ο εκάστοτε Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκο μ είου Σύρου και την διοικητική εποπτεία και συντονισ μ ό όλων των δράσεων θα έχει η ΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου , που θα είναι ο τελικός αποδέκτης του έργου και θα αποφαίνεται τελεσιδίκως επί παντός θέ μ ατος , είτε επιστη μ ονικού , είτε διοικητικού .»

Δεν νο μ ίζω να υπάρχει τίποτε καθαρότερο και διαφανέστερο , ο πλήρης έλεγχος και η πλήρης εποπτεία του ιατρείου ανήκει στο Δη μ όσιο , γιατί έτσι πρέπει . Από την άλλη μ εριά έχου μ ε εκείνους που μ ε ενέργειες ή παραλείψεις , η θελη μ ένα ή αθέλητα , ενισχύουν το ρόλο των ιδιωτών και τα όποια επιχειρη μ ατικά σχέδια ιδιωτικής ιατρικής δικτύωσης των νη σιών , εκείνους που ενθαρρύνουν τη διασύνδεση προσωπικού τ ου ΠΠΙ μ ε το ιδιωτικό εργαστήριο στο Λειβάδι , αρνού μ ενοι ταυτόχρονα την πρόσληψη μ ικροβιολόγου , την πιστοποίη ση του εξοπλισ μ ού και την πραγ μ ατοποίηση δωρεάν εξετάσεων στο ΠΠΙ .

 Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι ε μ φανίζονται ως όψι μ οι υπερασπιστές του δ η μ όσιου χαρακτήρα του ΠΠΙ και κατασκευάζουν φαντάσ μ ατα για να κρυφτούν από πίσω , την ίδια ακριβώς στιγ μ ή που αποδυνα μ ώνουν τ ο δη μ όσιο ιατρείο , αρνού μ ενοι την αναβάθ μ ισή του και το κατα δικάζ ουν σε στασι μ ότητα . Για να υποκατασταθεί από τι ; Και μ ετά τι άλλο θα ακολουθήσει ; Απο μ ένει ως άλλο συ μ βαλλό μ ενο μ έρος το Ίδρυ μ α Στήριξης ΠΠΙ Σερίφου « Λυκούργος Πελοποννήσιος » , ένα μ η κερδοσκοπικό Σω μ ατείο των κατοίκων του νησιού . Άραγε από αυτό κινδυνεύει ο δη μ όσιος χαρακτήρας του ΠΠΙ ;

 Η ΣΥΜΒΑΣΗ Ή Ο ΧΟΡΗΓΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ Ή ΑΛΛΑ

 Εδώ τα πράγ μ ατα είναι απλά . Η σύ μ βαση στη σελίδα 4, άρθρο 9, προβλέπει : « Απαγορεύεται , χωρίς την έγκριση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οποιαδήποτε σύνδεση , ε μ πλοκή ή επικάλυψη σε οικονο μ ικό , διαχειριστικό ή λογιστικό επίπεδο του προγρά μμ ατος μ ε τυχόν άλλο αυτόνο μ ο πρόγρα μμ α χρη μ ατοδοτού μ ενο από ελληνικές ή κ οινοτικές πηγές . ...» Αυτό προβλέπεται για να διασφαλιστούν τα συ μ φέροντα του Δη μ οσίου , μ ια που μ όνο το Υπουργείο μ πορεί να χρησι μ οποιήσει τη σύ μ βαση για να διεκδικήσει χρη μ ατοδότηση από οποιαδήποτε πηγή .

ΤΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΠΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΡ ΟΥΝΤΑΙ 

Το Ίδρυ μ α Στήριξης ΠΠΙ Σερίφου από την ίδρυσή του ως Σω μ ατείο έχει αναλάβει να προ μ ηθεύει το ΠΠΙ μ ε τα φάρ μ ακα και το υγειονο μ ικό υλικό που αδυνατούσε να προ μ ηθεύσει εγκαίρως η Πολιτεία .

Ο κατάλογος των φαρ μ άκων βασίζεται στις ελλείψεις του ΠΠΙ και μ ας παραδίδεται από τον γιατρό ή τη νοσηλεύτρια .

 Η μ όνη αλλαγή που θα επέφερε η σύ μ βαση είναι ότι θα είχα μ ε μ εγαλύτερη οικονο μ ική δυνατότητα να επιτελέσου μ ε αυτό το έργο . Αυτό και τίποτε άλλο . Επειδή , ό μ ως , άκουσα κάτι για σχεδιαζό μ ενα πειρά μ ατα , δυστυχώς δεν έχει ανακαλυφθεί ακό μ α , ούτε καν σε πειρα μ ατικό στάδιο , φ άρ μ ακο που να αντι μ ετωπίζει τη νοσηρ ή φαντασία και την κακοήθεια . Την περσινή χρονιά ξεκινήσα μ ε μ ια προσπάθεια δωρεάν αι μ ατολογικών και βιοχη μ ικών εξετάσεων σε όσους μ όνι μ ους κατοίκους το επιθυ μ ούσαν .

 Μετά από έγγραφη άδειά τους τα αποτελέσ μ ατα μ πορούσαν να τηρηθούν σε ειδικό λογισ μ ικό στο ιατρείο και να είναι στη διάθεσή τους ή στη διάθεση του γιατρού τους ανά πάσα στιγ μ ή . Η σύ μ βαση προέβλεπε ότι το πρόγρα μμ α αυτό θα συνεχιζόταν μ ε την πρόσληψη μ ικροβιολόγου στο ΠΠΙ , την πιστοποίηση από τη ΔΥΠΕ του εξοπλισ μ ού , την εξασφάλιση από τη ΔΥΠΕ σχετικής άδειας της Αρχή ς Προστασίας Προσωπικών Δεδο μ ένων , «μ ε σκοπό τόσο την ανάλυση των στοιχείων και την εξαγωγή συ μ περασ μ άτων όσο και την δη μ ιουργία κάρτας υ γείας του κάθε κατοίκου » , κάτι που άλλωστε αποτελεί και διακηρυγ μ ένο στόχο του Υπο υ ργείου Υγείας .

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

 Καταλήγω μ ε 11 ερωτή μ ατα που η μ η υπογραφή της σύ μ βασης θέτει μ ε τρόπο επιτακτικό . Ελπίζω και εύχο μ αι τα ερωτή μ ατα αυτά να απαντηθούν επαρκώς ώστε να ε ξηγηθεί π ειστικά η πορεία που επιλέχθηκε . Και βέβαια , αν χρειαστεί θα επανέλθω , χάριν του διαλόγου .

 1. Γιατί οι εξετάσεις που μ πορούν σή μ ερα να γίνουν δωρεάν στον βιοχη μ ικό και αι μ ατολογικό αναλυτή που έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν ( αντιδραστήρια ) χωρίς κόστος για το Δη μ όσιο και το Δή μ ο στο ΠΠΙ Σερίφου παραπέ μ πονται έναντι α μ οιβής ( ιδιω τική συ μμ ετοχή - ΕΟΠΠΥ ) στο ιδιωτικό εργαστήριο στο Λειβάδι ;

 2. Γιατί , ενώ ετέθη από τους 2 υπηρετούντες ιατρούς θέ μ α αξιοπιστίας των μ ετρήσεων του βιοχη μ ικού και αι μ ατο λογικού αναλυτή του ΠΠΙ Σερίφου , οι ίδιοι άνθρωποι αρνήθηκαν την πρόταση της 2 ης ΥΠΕ - στην οποία υπάγεται το ΠΠΙ - να πιστοποι είται από Νοσοκο μ είο της ΔΥΠΕ η εγκυρότητα των μ ετρή σεων των μ ηχανη μ άτων ;

3. Γιατί ε μ ποδίστηκ ε η χωρίς κόστος για το Δη μ όσιο και το Δή μ ο επέκταση του εργαστηριακού εξοπλισ μ ού του ΠΠΙ ώστε να καλύπτει δωρεάν ευρύτερη γκά μ α εξετάσεων όπως προέβλεπε η μ η υπογραφείσα σύ μ βαση ; Αξίζει να ση μ ειωθεί ότι οι εξετάσεις αυτές παραπέ μ πονται σή μ ερα έναντι α μ οιβ ής στο ιδιωτικό εργαστήριο .

 4 . Γιατί ε μ ποδίστηκε η χωρίς κόστος για το Δη μ όσιο και το Δή μ ο πρόσληψη μ ικροβιολόγου που θα επέβλεπε και υπέγραφε τις δωρεάν εξετάσεις του ΠΠΙ και αυτές οι εξετάσεις διενεργούνται τώρα έναντι α μ οιβής στο ιδιωτικό εργαστήριο ; Αξίζει να ση μ ειωθ εί ότι η σύ μ βαση που θα υπεγράφετο έθετε τον μ ικροβιολόγο υπό την επιστη μ ονική εποπτεία του Γενικού Νοσοκο μ είου Σύρου και την διοικητική εποπτεία της ΔΥΠΕ .

 5 . Γιατί ε μ ποδίστηκε η χωρίς κόστος για το Δη μ όσιο και το Δή μ ο πρόσληψη νοσηλεύτρι ας που και θα στήριζε την ήδη υπάρχουσα σε περιόδους αιχ μ ής και θα την αντικαθιστούσε σε περίπτωση μ ετακίνησης , μ ια που είναι γνωστό ότι εκκρε μ εί σχετική αίτηση ; Αξίζει να ση μ ειωθεί ότι η σύ μ βαση που θα υπεγράφετο όχι μ όνο έθετε τη νοσηλεύτρια υπό την επισ τη μ ονική εποπτεία του Γενικού Νοσοκο μ είου Σύρου και την διοικητική εποπτεία της ΔΥΠΕ , αλλά και την υποχρέωνε να ακολουθεί το πρόγρα μμ α που θα όριζαν οι ιατροί του ΕΣΥ .

 6 . Γιατί ε μ ποδίστηκε η χωρίς κόστος για το Δη μ όσιο και το Δή μ ο πρόσληψη του γνωστού στο νησί γενικού ιατρού Δρ . Θανάση Κοντάρη για τις περιόδους Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου – Μαρτίου και Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου , που θα ενίσχυε το δυνα μ ικό του ιατρείου και θα επέτρεπε να διευρυνθούν οι παρεχό μ ενες υπηρεσίες υγείας του ΠΠΙ ; Αξίζει να ση μ ειω θεί ότι η σύ μ βαση που θα υπεγράφετο όχι μ όνο έθετε τον γενικό ιατρό Δρ . Θανάση Κοντάρη υπό την επιστη μ ονική εποπτεία του Γενικού Νοσοκο μ είου Σύρου και την διοικητική εποπτεία της ΔΥΠΕ , αλλά και τον υποχρέωνε να ακολουθεί το πρόγρα μμ α και τις εφη μ ερίες των ιατρών του ΕΣΥ .

7 . Γιατί ε μ ποδίστηκε η χωρίς κόστος για το Δη μ όσιο και το Δή μ ο δη μ ιουργία ενός άρτια εξοπλισ μ ένου θαλά μ ου επειγόντων περιστατικών όπου θα σταθεροποιούνταν η κατάσταση ενός ασθενούς πριν τη διακο μ ιδή του , όπως προέβλεπε η μ η υπογραφείσα σύ μ βαση ; Γιατί να στερηθού μ ε τα μ έσα για την καλύτερη αντι μ ετώπιση της « πρώτης χρυσής ώρας » μ ετά από ένα σοβαρό περιστατικό που μ πορεί να κρίνει την εξέλιξη της υγείας αν όχι και την ίδια τη ζωή ενός ασθενούς ;

8. Γιατί ε μ ποδίστηκε η χωρίς κόστος για το Δη μ όσιο και το Δή μ ο αδειοδότηση , εγκατάσταση και λειτουργία από εξιδικευ μ ένο εάν ήταν αναγκαίο προσωπικό ενός ακτινοσκοπικού μ ηχανή μ ατος μ ε δυνατότητα ψηφιακής μ εταφοράς εικόνας , όπως προέβλεπε η μ η υπογραφείσα σύ μ βαση , υπό την εποπτεία της ΔΥΠΕ κα ι του Γενικού Νοσοκο μ είου Σύρου ;

9. Γιατί το ΠΠΙ Σερίφου να μ ην αξιοποιήσει πλήρως το σχεδιαζό μ ενο από τη ΔΥΠΕ πρόγρα μμ α τηλεϊατρικής αλλά να αρκεστεί στα ελάχιστα ; 10. Γιατί να αγνοηθεί και να ακυρωθεί στην πράξη το ο μ όφωνο ψήφισ μ α της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης του Ιδρύ μ ατος Στήριξης ΠΠΙ Σερίφου που υιοθετούσε τις ενέργειες αναβάθ μ ισης του ιατρείου και καλούσε τη ΔΥΠΕ να τις υποστηρίξει , όπως και έγινε ; 11 . Γιατί εντέλει να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισ μ ός του Δή μ ου Σερίφου για να εξασφα λίσει τα ελάχιστα για το ιατρείο , όταν μ πορούσα μ ε χωρίς κόστος του Δη μ οσίου και του Δή μ ου να εξασφαλίσου μ ε τα μ έγιστα ;

Η ευθύνη όλων , αρ μ οδίων και μ η , υπευθύνων και όχι , είναι μ εγάλη .

Ας την αναλάβου μ ε . Όλοι .

Πέτρος Γαϊτάνος 

Μέλος του ΔΣ του Ιδρύ μ ατος Στ ήριξης ΠΠΙ Σερίφου « Λυκούργος Πελοποννήσιος »
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...