24 Ιουλ 2015

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΕΑ ΣΕΡΙΦΟΣ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015


Επιμέλεια: Αννα Σκιαδά, Δημοτική Σύμβουλος
 Ο Δημοτικός ξενώνας «ΠΕΡΣΕΥΣ», στο Λιβάδι Σερίφου, μετά από πολλά συνεχόμενα χρόνια εγκατάλειψης, ζωντανεύει και ανοίγει προσεχτικά τις ταλαιπωρημένες πόρτες του για να γεμίσει από ζωγραφική, φωτογραφίες και προβολές, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στο νησί, στη Σέριφο.

Χαρακτηριστικό αλλά και μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής των ξενώνων του ΕΟΤ της δεκαετίας 60-70, με πρωτοπόρο εκείνης της εποχής τον αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη,αντικατοπτρίζει πιστά τον συνήθη εφαρμοσμένο κάνναβο σχεδιασμού. Η μελέτη και η κατασκευή του Περσέα, ανήκει αποκλειστικά στον επί σειρά ετών συνεργάτη του, αρχιτέκτονα Φίλιππο Βώκο.

Τρεις νέοι ζωγράφοι απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας, με κοινά βιώματα και ιδέες εκφράζονται καθένας με τον τρόπο του για να δημιουργήσουν μοναδικές συνθέσεις.
Ενας ερασιτέχνης φωτογράφος αποτυπώνει αρχιτεκτονικά τοπία, φυτά και έντομα της Σερίφου, ένας νέος ερασιτέχνης κινηματογραφιστής καταγράφει από ψηλά εικόνες ιδιαίτερης ομορφιάς, προβάλλοντας αθέατες πλευρές του νησιού και ένας νέος σκηνοθέτης αναζητάει το γαλάζιο του Σερφιώτικου ουρανού και της θάλασσας, μετά από μία τρελή περιπλάνηση στη χαοτική πρωτεύουσα.

Κοινό τους στοιχείο η ίδια πηγή έμπνευσης, η Σέριφος, η φύση της, το σκληρό και άγριο τοπίο, οι ατέλειωτες κορυφογραμμές, το στοιχείο του νερού, οι φιγούρες, τα σχήματα, τα χρώματα, το φως της. Ολα μετατρέπονται σε εικαστικά έργα ποικίλων τεχνοτροπιών και μας προσκαλούν σε μία μοναδική εμπειρία γνωριμίας.

Επιμέλεια: Αννα Σκιαδά, Δημοτική Σύμβουλος

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Α. Έκθεση ζωγραφικής και ποικίλλων κατασκευών

«Με τα μάτια γλαρά»

Ο Φοίβος Θάνος, η Φοίβη Κούτσελου και ο Γιάννης Σελιμιώτης, τρεις νέοι καλλιτέχνες συναντιούνται και συνομιλούν με αφορμή το τοπίο της Σερίφου. Δημιουργοί με κοινά βιώματα και ιδέες εκφράζουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο, στοιχεία που σηματοδότησαν αυτήν τους την πορεία. Χρησιμοποιώντας εικόνες, υλικά και εμπειρίες από το νησί δημιουργούν εικαστικά έργα ποικίλων τεχνοτροπιών και διαστάσεων, σε ανοιχτό διάλογο με τους κατοίκους του νησιού.

Η έκθεση θα λάβει χώρα σε τρεις κοιτώνες της όψης του ξενώνα προς τον δρόμο και την θάλασσα.

Β. Έκθεση φωτογραφίας

«Σέριφος:Εκεί που το μικρό συναντάει το μεγάλο» - Μέντωρ Δρακούλης

Ο Μέντωρ Δρακούλης ασχολείται ερασιτεχνικά εδώ και πολλά χρόνια με την φωτογραφία. Με αφετηρία το παλιό του σπίτι στον Πλακανό στη Χώρα, έχει συγκεντρώσει φωτογραφικό υλικό αποκλειστικά από τη Σέριφο.

Δύο οι προτεινόμενες θεματικές: Αρχιτεκτονική και Τοπία, Φυτά και Έντομα της Σερίφου.

Η έκθεση 40-50 φωτογραφιών θα λάβει χώρα σε δύο κοιτώνες της όψης του ξενώνα προς τον δρόμο και την θάλασσα.

Γ. Προβολή βίντεο.

«ΣΕΡΙΦΟΣ» - Νίκος Τριανταφυλλίδης

Προβολή του νησιού και της ιδιαίτερης ομορφιάς του από έναν νέο ερασιτέχνη φωτογράφο- κινηματογραφιστή.
Πλάνα από ψηλά, ιδιαίτερης ομορφιάς,ξετυλίγονται αποκαλύπτοντας αθέατες πλευρές του νησιού, με γρήγορο ρυθμό και με οδηγό το επιλεγμένο έντονο μουσικό θέμα.

Δ. Προβολή ταινίας

« Ο ξεναγός » - Ζαχαρίας Μαυροειδής

Μιά κωμωδία με ήρωα έναν μπερδεμένο νεαρό Ελληνα Ξεναγό που κατεβαίνει στην Αθήνα ξεκινώντας τη νέα του φιλόδοξη καριέρα ως “ξεναγός αρχιτεκτόνων”. Το γκρουπ του αποτελείται από φοιτητές αρχιτεκτονικής από το εξωτερικό που ολοκληρώνουν το Erasmus τους στην Θεσσαλονίκη. Σύντομα ο ξεναγός έρχεται αντιμέτωπος με τις ετερόκλητες απαιτήσεις των φοιτητών που προτιμούν έναν πολύωρο καφέ ή μία επίσκεψη σε νεκροταφείο από μία ξενάγηση στην Ακρόπολη. Παράλληλα, βρίσκεται ξανά με την πάλαι ποτέ κολλητή του φίλη Μυρσίνη. Παγιδευμένος ανάμεσα σε μία φίλη που τον βλέπει όλο και λιγότερο σαν φίλο και ένα γκρουπ που τον βλέπει όλο και λιγότερο σαν ξεναγό, ο Ιάσονας θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τα προσωπικά του αδιέξοδα και όλοι μαζί θα φύγουν διακοπές ... στη Σέριφο.

Δημοτικός ξενώνας «ΠΕΡΣΕΥΣ» στην παραλία στο Λιβάδι της Σερίφου.

Ωρες λειτουργίας 20,00 – 23,00 καθημερινά
Διάρκεια : 05 έως 23 Αυγούστου

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...