28 Φεβ 2015

Αλλαγή σελίδας στο κατοχικό βιβλίο

Κάποιος μάς λέει ψέμματα κι αυτός δεν είναι ο δανειστής
Την στιγμή που η γερμανική Βουλή υπερψήφισε την παράταση του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, ο Έλληνας πρωθυπουργός σε δήλωσή του τόνισε ότι “η Ευρώπη έχει αναγνωρίσει ότι η Ελλάδα άλλαξε σελίδα” ευχαριστώντας τους Γερμανούς συναδέλφους του,  που ψήφισαν υπέρ της παράτασης. Για τον κύριο Τσίπρα σημασία έχει το γρήγορο αποτέλεσμα ακόμα κι αν αυτό κρύβει τεράστιες παγίδες για την χώρα. Αυτό φαίνεται από τις ομιλίες των Γερμανών πολιτικών κατά την ψηφοφορία, που η έκβασή της ικανοποίησε τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε κάλεσε τους Γερμανούς βουλευτές να ψηφίσουν όχι για να δώσουν λεφτά, αλλά χρόνο. “Δεν πρόκειται για νέα δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για παράταση της ήδη υπάρχουσας, συμφωνηθείσας οικονομικής βοήθειας. Έχει κλονιστεί πολύ η  εμπιστοσύνη μας”, τόνισε ο Σόιμπλε και με την δήλωση αυτή ακυρώνει τον κύριο Τσίπρα που θέλει να κάνει τον ελληνικό λαό να πιστεύει ότι η “Ελλάδα άλλαξε σελίδα” μόνο και μονό επειδή το πακέτο στήριξης θα τραβήξει για άλλους τέσσερις μήνες, χωρίς να έχει πει στον λαό τι θα κάνει μετά την λήξη της διορίας.
Από την Αθήνα, ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι “η νέα κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, με τη διαρκή και αμείωτη στήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, ξεκινάει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια για ν’ αλλάξει την Ελλάδα, όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά”, και από το βήμα της γερμανικής Βουλής ο κύριος Σόιμπλε έστειλε μήνυμα προς την Ελλάδα ότι ο κατώτατος μισθός και το βιοτικό επίπεδο άλλων χωρών της Ε.Ε είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό,τι στην Ελλάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αλλαγή σελίδας μπορεί να είναι χειρότερη από την παραμονή στην προηγούμενη σελίδα.
Στην ευχαριστήρια προς τους Γερμανούς βουλευτές δήλωσή του, ο κύριος Τσίπρας, αναφέρθηκε στην “αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, όπως αυτή εκφράζεται με την ψήφο των λαών στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης”. Όμως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας διπλωματικά για να μην θίξει την έννοια των εκλογών και της δημοκρατίας είπε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών είναι σεβαστά αλλά “ η Ελλάδα ούσα μέσα στην Ευρώπη δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της ποιος είναι ο κατάλληλος δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί”. Σε αυτή την πρόταση με την οποία ο κύριος Σόιμπλε καλούσε τους Γερμανούς να υπερψηφίσουν την παράταση, έστειλε μήνυμα στους Έλληνες ότι για το ποιον δρόμο θα πάρουν θα το αποφασίσουν άλλοι και όχι οι Έλληνες με την δημοκρατική τους ψήφο.
Από την πλευρά του, ο κύριος Τσίπρας με την δήλωσή του άνοιξε τη μάχη εναντίον αυτών που δεν έχουν πληρώσει τα όσα καλούσαν τα Μνημόνια να πληρωθούν για την ανάπτυξη της χώρας. Όμως ο κύριος Σόιμπλε θύμισε στην Ελλάδα μέσα από την γερμανική Βουλή ότι “δεσμεύθηκε να μην προβεί σε μονομερείς ενέργειες χωρίς συνεννόηση με τους θεσμούς, να ξεπληρώσει όλους τους πιστωτές πλήρως και έγκαιρα”. Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι η οποιαδήποτε μάχη για την φοροδιαφυγή και είσπραξη φόρων των μνημονιακών μέτρων δεν θα γίνει από την ελληνική κυβέρνηση για την “αλλαγή σελίδας” αλλά για να πληρωθούν μνημονιακές υποχρεώσεις.
“Χαιρετίζουμε την ψήφο των Γερμανών συναδέλφων μας ως πολιτική πράξη λογικής και δημοκρατίας. Ως πράξη επικύρωσης του διπλού σεβασμού που μας χαρακτηρίζει”, δήλωσε ο κύριος Τσίπρας. Ο σεβασμός όμως που έδειξε προς τους δανειστές δεν ήταν ίδιος με αυτόν προς τους Έλληνες πολίτες και ειδικά τους ψηφοφόρους που τον εξέλεξαν. Την απάντηση για την διγλωσσία του την πήρε από έναν από αυτούς που “χαιρέτισε” για την ψήφο του, τον Ραλφ Μπρινκχάους, ο οποίος μίλησε εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΄Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών ( CDU/CSU): «Είναι μη αποδεκτό να υπογράφεις μία συμφωνία στις Βρυξέλλες και μετά να πηγαίνεις στην Αθήνα και να παριστάνεις ότι κάτι εντελώς διαφορετικό συνέβη».
“Ξεκινάμε τη σκληρή δουλειά για ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει πορεία”, είναι η πρόταση με την οποία κλείνει την ευχαριστήρια δήλωσή του ο κύριος Τσίπρας. Όμως πρέπει να ανησυχούμε πραγματικά για την πορεία που θα πάρει η χώρα, όταν ο εκπρόσωπος του αριστερού γερμανικού κόμματος Die Linke, Γκρεκόρ Γκίζι, ζήτησε από την Γερμανική Βουλή την προώθηση ενός «σχεδίου Μάρσαλ» για τον ευρωπαϊκό Νότο και όχι την παράλληλη πορεία που πρέπει να έχει η Ελλάδα με τους εταίρους της.
Ο Γκρέκορ Γκίζι στον “ευρωπαϊκό Νότο” βάζει μόνο την Ελλάδα εφόσον ο συνάδελφός του, Μπρίνκχαους, λίγα λεπτά πριν δήλωνε, ότι από τις πέντε χώρες που έλαβαν χρηματοδοτική βοήθεια κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης, οι τέσσερις αποτέλεσαν “success story”. Η Πορτογαλία ανακοίνωσε ότι θα αποπληρώσει νωρίτερα τη βοήθεια που έλαβε”. Η μία από τις πέντε είναι η Ελλάδα και η μοναδική που όχι μόνο δεν θα έχει “success story” αλλά ούτε δική της λέξη στο οποιοδήποτε “story” που γράφουν άλλοι για αυτή, όσο κάποιοι απλά “γυρίζουν σελίδες”.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...