20 Δεκ 2014

Ποιες φορολογικές αλλαγές έρχονται άμεσα

Του Σπύρου Δημητρέλη
Μπορεί η χώρα να βρίσκεται σε προεδρική προεκλογική περίοδο, ωστόσο, το νομοθετικό της έργο σε ορισμένους τομείς δεν σταματά. Ειδικά στο φορολογικό τομέα όπου υπάρχει.......
η παράδοση της κατάθεσης φορολογικών διατάξεων ανά πάσα στιγμή και δια πάσα νόσο.
Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν ετοιμάσει εδώ και αρκετό καιρό και έχουν αποστείλει στο Μέγαρο Μαξίμου τουλάχιστον δυο φορολογικού χαρακτήρα διατάξεις οι οποίες δεν μπορούν να περιμένουν και σύντομα πρόκειται να τις δούμε ως τροπολογίες σε κάποιο νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί στη Βουλή.
Η πρώτη αφορά στην παράταση του μέτρου της απόσυρσης των αυτοκινήτων το οποίο θεωρείται εξαιρετικά επιτυχημένο αφού όχι μόνο αποσύρει από τους ελληνικούς δρόμους τα σαραβαλάκια με θετικές περιβάλλοντικές και κυκλοφοριακές επιπτώσεις αλλά δίνει και οξυγόνο στον κλάδο των αυτοκινήτων που έχει δοκιμαστεί πολύ τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης.
Το μέτρο πρόκειται να παραταθεί τουλάχιστον για έναν χρόνο ακόμη και μάλιστα πρόκειται να διευρυνθεί καθώς θα μπορούν πλέον να αποσυρθούν και οχήματα τα οποία πήραν για πρώτη φορά πινακίδες κυκλοφορίας τα έτη 2001 και 2002. Το όφελος από την απόσυρση για την αγορά νέου αυτοκινήτου κυμαίνεται από 300 έως και 2.800 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό και την αξία του νέου οχήματος.

Η δεύτερη αφορά στην παράταση της ισχύος του μέτρου της καταβολής τελών κυκλοφορίας για το υπολειπόμενο έτος και το 2015. Οι φορολογούμενοι που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους ή πρόκειται να τις καταθέσουν έως το τέλος του έτους θα έχουν τη δυνατότητα να τις παραλάβουν εκ νέου καταβάλλοντας τα τέλη που αντιστοιχούν μόνο στους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους. 

Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του ένα όχημα 1.800 κυβικών εκατοστών θα πρέπει να καταβάλει ετήσια τέλη κυκλοφορίας 300 ευρώ. Αν έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας και τις παραλάβει εκ νέου στο τέλος Ιουνίου τότε θα επιβαρυνθεί μόνο με τα μισά τέλη, δηλαδή θα πληρώσει 150 ευρώ.
Πηγή: capital.grΠηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...