21 Νοε 2014

Μία “γροθιά” η παρουσία των Δυτικών Κυκλάδων στην “Philoxenia 2014”

ο αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνει πολλά και σημαντικά παιχνίδια τα οποία θα κρίνουν ουσιαστικά ολόκληρη τη χρονιά.
Μπορεί να βρισκόμαστε στην 7η αγωνιστική και να ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του 1ου ομίλου, όμως οι αγώνες και συγκεκριμένα το ματς που θα διεξαχθεί στην Μύκονος να είναι αυτό που θα κρίνει την φετινή πορεία κυρίως του Α.Ο. Σύρου.
Η Άνω Μερά την Κυριακή στις 15:00 φιλοξενεί την ομάδα του Μάκη Βαρθαλίτη, η οποία στο ματς αυτό παίζει ουσιαστικά με την πλάτη στον τοίχο. Αφού σε περίπτωση ήττα τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ δύσκολα για την πορεία της Συριανής ομάδας στο πρωτάθλημα των Κυκλάδων.
Βέβαια ακόμη κι αν χάσει ο Α.Ο. Σύρου, τίποτα δεν θα έχει χαθεί αφού θα υπάρχει ακόμη μία θέση, όχι βέβαια για απευθείας πρόκριση στον όμιλο διεκδίκησης του πρωταθλήματος, αλλά για αγώνα μπαράζ με τον Αντίστοιχο τρίτο του δευτέρου ομίλου.
Οι ομάδες της Μυκόνου έχουν τον πρώτο λόγο στον όμιλο 
Άνω Μερά και Α.Ο. Μυκόνου, αυτή τη στιγμή βρίσκονται συγκάτοικοι στην πρώτη θέση του ομίλου και έχουν αποκτήσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα απέναντι στα σωματεία της Σύρου. Πάγος και Α.Ο. Σύρου μετά τις ήττες στην Μύκονο, έχουν μείνει πίσω στην βαθμολογία και για να βρεθούν σε τροχιά πρόκρισης, θα πρέπει στον δεύτερο γύρο που ξεκινά – λογικά – άμεσα να κάνουν μόνο νίκες στο πρωτάθλημα, δηλαδή, να επικρατήσουν και στα δύο ματς των ομάδων της Μυκόνου. Μόνο τότε θα αποκτήσουν πλεονέκτημα και θα είναι σε θέση πρόκρισης, διαφορετικά θα πάμε σε ένα φιλέ το οποίο δεν θα ενδείκνυται για καρδιακούς. Γιατί; γιατί οι δύο ομάδες της Σύρου θα παλέψουν για την μία και μοναδική θέση η οποία θα οδηγήσει στα μπαράζ για την πρόκριση στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Ο χαμένος θα παίξει για την παραμονή του στην Α' κατηγορία της επόμενης σεζόν. Γιατί μην ξεχνάμε πως φέτος υπάρχει και ο υποβιβασμός.
Τη Σέριφο υποδέχεται ο Αίαντας Σύρου 
Ο Αίαντας Σύρου μετά την ισοπαλία και το αναγκαστικό ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής, επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, και το Σάββατο απέναντι στην ομάδα της Σερίφου θα επιδιώξει να πετύχει τη δεύτερή του νίκη. Οι Συριανοί διαθέτουν πλούσιο ταλέντο, αφού στη σύνθεσή τους έχουν αρκετούς νέους σε ηλικία παίκτες και ο μέσος όρος είναι αρκετά χαμηλός. Ο Γιώργος Ρούσσος θέλοντας να δώσει τις ευκαιρίες που απαιτούνται στους παίκτες του, αποφάσισε να αφήσει τα βαριά όπλα να μετακινηθούν στον Α.Ο. Σύρου και φέτος να στηριχθεί στα νέα ταλέντα. Αγωνιστικά οι πρώτες εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές, αφού οι παίκτες αν και μικροί σε ηλικία παίζουν ωραίο και στρωτό ποδόσφαιρο, δημιουργώντας αρκετές φάσεις σε κάθε παιχνίδι. Το ισόπαλο 1-1 με τον Νηρέα ήταν καθαρά θέμα απειρίας, αφού οι παίκτες του Γιώργου Ρούσσου έχασαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Στο αυριανό παιχνίδι με την Σέριφο, οι Συριανοί θα παίξουν μόνο για τη νίκη, ώστε να μην χάσουν την επαφή με την κορυφή, αφού θέλουν και φέτος να μπουν στα μπαράζ για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
Α Κατηγορία - 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(7η αγωνιστική)
Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα
1. ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ Ο.Φ. - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΔΡΟΥ Σάββατο 22/11/14 15:45
2. Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ - Α.Ο. ΥΔΡΟΥΣΑ ΣΤΕΝΗΣ ΤΗΝΟΥ Κυριακή 23/11/14 11:00
3. Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ - Α.Ο. ΣΥΡΟΥ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ Κυριακή 23/11/14 15:00
Α Κατηγορία - 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(3η αγωνιστική)
Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα
4. Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ Σάββατο 22/11/14 17:00
5. ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ - Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ Σάββατο 22/11/14 18:30
6. Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΪΚΟΣ - Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ Δ. ΓΗΠΕΔΟ ΣΙΦΝΟΥ Κυριακή 23/11/14 12:30
Α Κατηγορία - 3ος ΟΜΙΛΟΣ
(7η αγωνιστική)
Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα
7. ΛΑΒΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ - Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ ΚΑΜΑΡΙΟΥ Σάββατο 22/11/14 16:00
8. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ - Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ ΚΑΜΑΡΙΟΥ Σάββατο 22/11/14 19:00
9. Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ Κυριακή 23/11/14 10:00
10. Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΞΟΥ Κυριακή 23/11/14 10:00
Νέων - 1ος Όμιλος
(4η αγωνιστική)
Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα
11. Α.Ο. ΠΑΓΟΥ - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ Παρασκευή 21/11/14 16:30
12. Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ - Α.Ο. ΣΥΡΟΥ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ Κυριακή 30/11/14 15:00
Νέων - 2ος Όμιλος
(4η αγωνιστική)
Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα
13. Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΞΟΥ Κυριακή 23/11/14 15:00
14. Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ - Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΝ Κυριακή 23/11/14 15:00
15. Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΝΑΞΟΥ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ Κυριακή 23/11/14 20:00
Νέων - 3ος Όμιλος
(1η αγωνιστική)
Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα
16. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΗΛΟΥ Δευτέρα 01/12/14 16:00
- See more at: http://www.koinignomi.gr/news/athlitismos/podosfairo/2014/11/21/paihnidi-dihos-ayrio.html#sthash.W1WCgZ89.dpuf
Αναλαμβάνοντας με τις δυνάμεις τους το κόστος της συμμετοχής στη διεθνή τουριστική έκθεση “Philoxenia 2014” που διεξήχθη και φέτος για 30η συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη από τις 13 έως και τις 16 Νοεμβρίου, εννέα Δήμοι των Κυκλάδων έδωσαν το “παρών” με σκοπό να αποκομίσουν οφέλη σε επίπεδο τουριστικής προβολής. 

Παρά το γεγονός πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετά από αρκετά χρόνια, για πρώτη χρονιά δεν συμμετείχε στη συγκεκριμένη έκθεση, αποστολές των νησιών έδωσαν το “παρών” διαφημίζοντας από τα δικά τους περίπτερα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε νησιώτικου προορισμού, σε μία έκθεση που τουλάχιστον κατά το παρελθόν είχε αναπτύξει μία σημαντική δυναμική και αποτελούσε – όπως μέχρι σήμερα – το κύριο σημείο συνάντησης επαγγελματιών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. 
Χωρίς την παρουσία της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 
Στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia η ΔΕΘ-HELEXPO προσκάλεσε και φιλοξένησε σημαντικούς ξένους εμπορικούς επισκέπτες από χώρες στόχους, παρέχοντας στους εκθέτες της, την προοπτική άμεσων επαγγελματικών συνεργασιών και συμφωνιών. Με επίσημες δηλώσεις του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, είχε γίνει γνωστό από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής πως η μη συμμετοχή της φέτος, οφείλεται στο γεγονός πως η Περιφέρεια δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο για την κατάλληλη προετοιμασία, ενώ ένα ζήτημα που φαίνεται να απασχόλησε αποτέλεσε και το υψηλό κόστος συμμετοχής. Με βάσει τα ανωτέρω, αρκετοί Δήμοι των Κυκλάδων πήραν την απόφαση να συμμετέχουν, ενώνοντας τις δυνάμεις τους και άλλοι μεμονωμένα, στήνοντας το δικό τους περίπτερο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο, το γεγονός πως η συγκεκριμένη έκθεση δεν χαίρει πλέον ανάλογης εκτίμησης με την αντίστοιχη του παρελθόντος, αφού εκτός από μεγάλες απουσίες, καταγράφηκαν και απόψεις που υποστηρίζουν πως, στο πλαίσιό της, δεν δύναται να αναπτυχθεί πλέον, κανένα ουσιαστικό όφελος για κάποιους τουλάχιστον τουριστικούς προορισμούς. 
Τήνος: “Βασικός αιμοδότης Τουρισμού η βόρεια Ελλάδα”
Ένθερμος υποστηρικτής της συγκεκριμένης έκθεσης παρουσιάζεται ο Δήμος Τήνου, με την αρμόδια αντιδήμαρχο Τουρισμού, Αναστασία Δεληγιάννη να τονίζει πως η συμμετοχή του νησιού ξεκίνησε φέτος με δικό του περίπτερο και θα συνεχίσει τα επόμενα χρόνια. “Η βόρεια Ελλάδα είναι βασικός αιμοδότης Τουρισμού για την Τήνο” δήλωσε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος, λέγοντας πως, “ο Δήμος συμμετείχε με δικό του περίπτερο καθώς πάντοτε έως σήμερα, η παρουσία του ήταν υπό την “ομπρέλα” της Περιφέρειας”. Η συγκεκριμένη απόφαση μάλιστα για τον Δήμο Τήνου αφορά στο γεγονός πως στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και όπως λέει η ίδια, “ήταν πολύ σημαντικές οι επαφές που έγιναν και με τους πράκτορες και με τους συναδέλφους. Η Τήνος παρουσιάστηκε δίπλα στο περίπτερο της Πάτμου ως προορισμός θρησκευτικού Τουρισμού”, καταβάλλοντας προσπάθεια ταυτόχρονα, “να αναδείξουμε και όλες τις υπόλοιπες ομορφιές του νησιού”, όπως η ίδια είπε. 
Αναφορικά με τη μη συμμετοχή της Περιφέρειας τη φετινή χρονιά, η αντιδήμαρχος τόνισε πως αυτό το γεγονός δεν λειτούργησε αποτρεπτικά, ωστόσο, διαπιστώθηκε πως, “αυξήθηκε το κόστος συμμετοχής γιατί αναγκαστήκαμε να καλύψουμε μόνοι μας τα έξοδα”. Διευκρινίζοντας μάλιστα πως, η Περιφερειακή Αρχή είναι η μόνη που θα κρίνει ποια θα είναι η στάση της μελλοντικά, δήλωσε πως, “σίγουρα θα ήταν πιο συμφέρουσα λύση η συμμετοχή της, όμως παρά την απόφασή της, εμείς θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε το “παρών””. “Για εμάς η Θεσσαλονίκη και η Philoxenia είναι ένα σημαντικό γεγονός” κατέληξε. 
Μία “γροθιά” η παρουσία των Δυτικών Κυκλάδων 
Κατηγορηματικός ως προς τις θετικές συνέπειες που προκύπτουν για τα νησιά που συμμετέχουν στην τουριστική έκθεση υπήρξε και ο δήμαρχος Μήλου, Γεράσιμος Δαμουλάκης, αποστολή από το νησί του οποίου από κοινού με τα νησιά της Κύθνου, της Σερίφου και της Σίφνου παρέστησαν στη Philoxenia. “Η αγορά της βορείου Ελλάδος είναι πολύ μεγάλη” τόνισε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως κάθε νησί δεν μπορεί να αφήνεται στην τύχη του, αλλά οργανωμένα και γνωρίζοντας τί ζητά και τί μπορεί να προσφέρει, πρέπει να έχει συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις. “Δεν μπορεί κάποιοι να κάνουν λόγο για απαξίωση της έκθεσης” συνέχισε ο ίδιος, καθιστώντας σαφές πως, η απαξίωση έρχεται ως απόρροια της απουσίας. “Ήμουν στην έκθεση καθ΄ όλη τη διάρκειά της και δόθηκε βαρύτητα όπως τόνισε και η υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη. Ως νησί δεν μπαίνουμε στη λογική της απαξίωσης, αλλά δίνουμε έμφαση στο πώς μπορούμε να προβάλουμε τον τόπο μας”. 
Ο κ. Δαμουλάκης κληθείς να τοποθετηθεί και για τη μη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δεν θέλησε να προβεί σε οποιοδήποτε σχολιασμό, λέγοντας μόνον πως, “όποιοι και να είναι οι λόγοι, ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του σταθμίζουν τα πράγματα, όπως αντίστοιχα εγώ με τους συνεργάτες μου. Εμείς θελήσαμε να συμμετάσχουμε, βρήκαμε τρόπο και το κάναμε. Πάντα υπάρχουν τρόποι” κατέληξε ο δήμαρχος Μήλου. 
Επιφυλακτικός... ο κορυφαίος τουριστικός  προορισμός της Σαντορίνης 
Το “παρών” στην μεγάλη έκθεση της Θεσσαλονίκης έδωσε η Σαντορίνη για ακόμη μία χρονιά, – ένας φτασμένος τουριστικός προορισμός -, χωρίς ωστόσο να αναμένει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου, Νικόλαου Ζώρζου. “Θεωρήσαμε καλό να είμαστε παρόντες, γιατί σίγουρα προκύπτει όφελος για κάθε μέρος και περιοχή που συμμετέχει” ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος, επισημαίνοντας όμως πως, “σταδιακά μάλλον αυτό το όφελος χάνει τη δυναμική του”. Τόνισε δε, πως αυτό το συμπέρασμα, “ως νησί έχουμε την εμπειρία να το κρίνουμε” εκφράζοντας την πεποίθησή του, πως, “η Philoxenia πλέον ελάχιστα πράγματα προσφέρει στο επίπεδο της τουριστικής προβολής της Σαντορίνης. Νομίζω πως άλλες ενέργειες αναδεικνύουν τον κάθε προορισμό” πρόσθεσε ο κ. Ζώρζος, υποστηρίζοντας παρακάτω ότι, “δεν αρκεί μόνον ο κάθε τόπος να συμμετέχει απλά για να ακουσθεί ότι συμμετείχε”, αφού η εν λόγω έκθεση όπως άφησε να εννοηθεί ακολούθως, γίνεται για λόγους “δημοσίων σχέσεων”. Ολοκληρώνοντας το θέμα, ο ίδιος τόνισε ότι, “πρακτικό αποτέλεσμα νομίζω πως δεν υπάρχει και μιλώ αποκλειστικά και μόνο, ως δήμαρχος της Σαντορίνης”. 
“Αυξήθηκε το κόστος χωρίς την ΠΝΑΙ”
Με την παρουσία του δημάρχου Σικίνου προχώρησε η συμμετοχή του νησιού στην “Philoxenia 2014”, με τον μικρό Δήμο να αξιολογεί θετικά την παρουσία αντίστοιχων Δήμων στην τουριστική έκθεση, η οποία “δίνει τη δυνατότητα σημαντικής προβολής σε κάθε τόπο”. 
“Συμμετείχαμε οργανωμένα” δήλωσε στην εφημερίδα ο δήμαρχος, Βασίλης Μαράκης, εξηγώντας πως, “οποιαδήποτε έκθεση διεξάγεται και μπορεί να έχει προβολή ένας μικρός τόπος εννοείται ότι είναι θετικό γεγονός. Μετείχαμε με διαφημιστικό υλικό, με αφίσες, με τοπικά προϊόντα”. 
Αξίζει να σημειωθεί, πως η Σίκινος συνυπήρξε στο ίδιο περίπτερο με τον την Ίο και τη Φολέγανδρο όπως ανέφερε ο ίδιος, αξιολογώντας αρνητικά την απουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. “Δεν είναι θετική αυτή η εξέλιξη” δήλωσε ο κ. Μαράκης στη συνέχεια, διασαφηνίζοντας πως, “έχουμε να αντιμετωπίσουμε το αυξημένο κόστος όταν η συμμετοχή αφορά αποκλειστικά στον Δήμο μας. Χρειάζεται η Περιφέρεια να είναι αρωγός”, υποστήριξε τέλος. 


Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...